Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our What People Don’t Know About Service Dogs or Service Animals

You are searching about Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our, today we will share with you article about Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our is useful to you.

What People Don’t Know About Service Dogs or Service Animals

Në thelb, një qen ose kafshë shërbimi është njësoj si një qen ndihmës që i nënshtrohet shumë trajnimeve për të ndihmuar njerëzit që vuajnë nga aftësi të kufizuara – mendore dhe fizike. Ata gjithashtu mund të jenë një mik më i mirë për njerëzit me depresion të rëndë. Qentë e shërbimit mund të trajnohen posaçërisht nga organizata e qenve të shërbimit për të bërë punë ose për të kryer detyra në dobi të një individi me aftësi të kufizuara. Megjithatë, pronari mund të trajnojë edhe kafshën. Disa qen janë dhuruar nga mbarështues të ndryshëm dhe disa janë qen të braktisur të dhuruar nga strehimoret lokale. Megjithatë, jo të gjithë qentë mund të jenë qen shërbimi. Gjëra të tilla si temperamenti, aftësia për të mësuar detyra komplekse, etj. Vijnë në lojë në trajnimin e qenve. Por çdo racë ose përzierje e racave të qenve mund të prodhojë një përfaqësues të aftë për punë shërbimi. Shkurtimisht, në varësi të racave, qeni juaj mund të ketë të gjitha cilësitë në aspektin e shëndetit, temperamentit, aftësive stërvitore dhe aftësive fizike. Këto karakteristika mund t’i bëjnë ata të jenë më shumë sesa thjesht kafsha juaj, por në vend të kësaj një qen shërbimi/kafshë.

Pra, çfarë të presësh pasi qeni juaj të jetë certifikuar? Sinqerisht, për shumicën, pronarët presin që qentë e shërbimit të trajtohen si kafshë në turn ose kafshë pune në publik. Pse? Thjesht sepse siguria e çdo pronari varet thjesht nga aftësia e qenve për të trajtuar shpërqëndrimet. Gjatë trajnimit, qeni juaj është i përgatitur të shmangë shpërqendrimin sa më shumë që mundet, veçanërisht kur vesh pajisjet e tij dhe në të njëjtën kohë ai trajnohet të jetë i qetë dhe miqësor kur i hiqet ingranazhet. Leja e pronarit është e domosdoshme përpara se njerëzit e tjerë të ndërveprojnë me qenin ndërsa janë në vende publike.

Ajo që mund të mos dini është se ju mund të trajnoni qentë tuaj të shërbimit. Në ditët e sotme, më shumë njerëz po zgjedhin të trajnojnë qenin e tyre, sepse ka raste që programet e trajnimit thjesht nuk janë në gjendje ta trajnojnë qenin sipas nevojave individuale të pronarit. Megjithatë, jo të gjitha vendet e lejojnë atë lloj trajnimi. Për fat të mirë, kjo lejohet në disa vende, përfshirë SHBA-në, por ka disa kritere që duhen marrë parasysh. Trajnerët duhet të kenë aftësi që u mundësojnë atyre të kuptojnë se përvoja e tyre në trajnimin e qenve të shërbimit të avancuar është e ndryshme nga trajnimi i aftësive të thjeshta të bindjes së qenve mesatar. Pronarët mund të kenë nevojë të punësojnë një trainer ose organizatë profesionale që është e gatshme të trajnojë qenin e pronarit. Trajnerët e pronarëve zakonisht fillojnë të stërvitin qenin e tyre kur ata janë ende një qenush derisa të arrijnë moshën e duhur për t’u vlerësuar. E vetmja pengesë është se disa e kanë të vështirë të merren me konfliktin emocional në raste të rralla kur një qen dështoi në vlerësimet dhe vendos nëse do ta rikthejë në shtëpi qenin dhe do të fillojë përsëri ose do ta mbajë atë thjesht si një kafshë shtëpiake.

Nga ana tjetër, këlyshët e trajnuar profesionalisht u rritën në përputhje me rrethanat nëpërmjet një kërkimi shumë të kujdesshëm dhe gjithashtu iu desh t’i nënshtroheshin një regjimi që ka shumë udhëzime strikte dhe kryesisht iu dha një shkallë suksesi prej 85% e lart pas vlerësimit, që është shumë më e lartë se e trajnuar nga pronari. këlysh/qen. Pse është kështu? Kjo për shkak se trajnerët e programit janë ekspert në manipulimin e gjenetikës ose thonë stimulimin e hershëm të këlyshëve deri në rast se ata bëhen qen shërbimi.

Nëse po planifikoni të merrni një qen shërbimi, nuk keni pse të shqetësoheni për ta sjellë atë atje ku jeni. Në fakt, sapo qeni juaj të regjistrohet, ata lejohen të shkojnë kudo që të shkoni. Mund t’i sillni të lirë në çdo restorant, autobus, shkollë, të hipni në taksi, të merrni aeroplanë, dyqane, kinema, ngjarje sportive, të shikoni koncerte me vete, të vizitoni zyrat e mjekut dhe çdo vend tjetër publik. Duke folur ligjërisht, është një kërkesë e ligjeve federale dhe shtetërore që të keni gjithmonë qenin tuaj me vete. Ajo që e bën më emocionuese është se ata nuk duhet të veshin ndonjë veshje identifikuese, nuk kanë nevojë të veshin gjithashtu jelekin e tyre. Pra, gjithçka mund të jetë në të vërtetë diskrecioni i pronarit. E vërteta është se shumë pronarë të qenve të shërbimit zgjedhin t’i veshin qentë e tyre me jelek dhe veshje identifikuese për të shmangur pyetjet dhe konfrontimet në publik. Pra, duke e bërë këtë, ua lehtëson jetën dhe në të njëjtën kohë ndihmon që qentë t’i mbajnë sa më shumë larg shpërqendrimeve. Nëse e sillni qenin tuaj diku tjetër, mbani në mend se është e paligjshme të kërkoni identifikim specifik nga partnerët e qenve të shërbimit. Nëse dikush e ka bërë, thuaju se nuk lejohet me ligj. Ju mund të merrni me vete kartat e identitetit, por kini parasysh se kjo duhet të bëhet vullnetarisht, përsëri, kjo NUK kërkohet dhe nuk duhet të pritet kurrë.

Deri më tani, kafshët ndihmëse më të njohura janë qentë. Kjo sepse qentë janë miku më i mirë i njeriut – kafshë shtëpiake e mrekullueshme, ofron shoqëri dhe mbron pronarin e tyre. Qentë janë të shoqërueshëm nga natyra dhe në fakt, ata punojnë ngushtë me njerëz të tillë si zbatimi i ligjit, kërkimi dhe shpëtimi dhe madje edhe bujqësia. Këto karakteristika bënë të mundur që qentë të ishin kafshë shërbimi.

Po sikur të mos keni qen? Në disa raste, kafshë të tjera mund të trajnohen për të kryer detyrën për të ndihmuar individët me aftësi të kufizuara të jetojnë jetë të pavarur. E vërteta është se çdo kafshë e stërvitshme mund të jetë kafsha juaj e shërbimit. Natyrisht, më të zakonshmet janë qentë, macet, primatët dhe zogjtë, por në realitet çdo kafshë që është e aftë të stërvitet për të kryer detyrat e kërkuara për të përfituar një pronar/individ të kualifikuar me aftësi të kufizuara mund të konsiderohet si një kafshë shërbimi. Pra, kjo do të thotë që ju mund të keni edhe të tjerë si majmunët kapuçin, të cilët mund të trajnohen për të kryer detyra të tjera si përdorimi i pullave dhe çelsave, kapja e sendeve të rënë dhe kthimi i faqeve të librave tuaj. Ju gjithashtu mund të konsideroni stërvitjen e kuajve në miniaturë, është vërtetuar se pas stërvitjeve serioze, ata në fakt mund të drejtojnë të verbrit; ata mund të tërheqin karriget me rrota dhe madje të ndihmojnë individët me sëmundjen e Parkinsonit. Në fakt, edhe para evolucionit të qenve të shërbimit, ndërveprimet me kafshët tashmë luajnë një rol të madh në ndihmën e njeriut me çështjet shëndetësore. Një shembull është kalërimi i cili në fakt përmendet gjatë historisë si kurë për disa sëmundje duke përfshirë përdhesin, çrregullimet neurologjike dhe depresionin. Deri më tani, kafshët ende na ndihmojnë në aspektin e sëmundjeve fizike dhe mendore dhe ende ndihmojnë njerëzit me aftësi të kufizuara. Çdo specie ose racë e kafshëve të shërbimit mund të përdoret nga një mbajtës me aftësi të kufizuara.

Mbani në mend se kafshët e shërbimit klasifikohen në bazë të detyrës që mund të bëjnë, por a keni pyetur ndonjëherë veten për ndryshimin midis kafshës së shërbimit, kafshës udhëzuese të qenve dhe kafshës së terapisë, kafshëve shoqëruese / mbështetëse emocionale dhe kafshëve shtëpiake? Kjo pyetje shpesh sjell konfuzion tek njerëzit që kanë nevojë për ndihmë.

Për ta bërë gjithçka të qartë, termi Kafshë shërbimi është termi ligjor federal për kafshët që janë të trajnuar individualisht për të kryer detyra për individin me aftësi të kufizuara. Mund të mos jetë gjithmonë qen, nuk mban gjithmonë pajisje që i identifikojnë si kafshë shërbimi, nuk është kafshë shtëpiake, mbrohet me ligj, drejton të verbërit, vigjilent njerëzit që janë të shurdhër, mbajnë ose marrin sende, mbyllin dhe hapin dyert, ndihmoni personat me aftësi të kufizuara që kanë përdorim të kufizuar të krahëve dhe këmbëve, tërheqni karriget me rrota, ndihmoni individin me kriza dhe ndihmoni njerëzit që kanë probleme në ekuilibër.

Një qen/kafshë udhëzuese është trajnuar për të dhënë udhëzime për individin me dëmtim të shikimit. Qentë udhërrëfyes kanë pasur trajnimet e tyre nga shkolla e certifikuar e licencuar për qen udhërrëfyes. Gjëja më e rëndësishme është që qentë udhërrëfyes të mbrohen sipas ligjit shtetëror dhe federal.

Disa njerëz iu referuan kafshëve të tyre si kafshë terapie, por kjo nuk është e përcaktuar ligjërisht sipas ligjit federal. Shumica e kafshëve të terapisë mund të shihen në shtëpi pleqsh, jetimore, spitale, etj. ndërsa të tjerat banojnë në zyrat e mjekut/stomatologut, qendrat e rehabilitimit, madje edhe në shtëpitë private të njerëzve apo individëve që përfitojnë shumë për mbajtjen e kafshëve për shkak të shoqërimit terapeutik. ka për të ofruar. Për disa shtete, ajo përkufizohet si kafshë personale për terapistin, mjekët, kështu që me pak fjalë, një kafshë terapie nuk është një kafshë shërbimi. Lëvizja është se kur një kafshë trajnohet për të ofruar ndihmë të vazhdueshme (ndihmë, ndihmë, mbështetje) për një individ të kualifikuar me aftësi të kufizuara për shkak të paaftësisë së tij/saj, atëherë kjo do të thotë që kafsha konsiderohet si kafshë shërbimi dhe jo një kafshë terapie.

Në raste të rralla, njerëzit i quajnë kafshët e tyre si kafshë shoqëruese ose mbështetëse emocionale. Shpesh i jepet roli i ndihmës në mënyrë specifike të njerëzve me aftësi të kufizuara emocionale ose mendore dhe kanë nevojë për shoqëri të vazhdueshme, sepse ata nuk janë në gjendje të funksionojnë në mënyrë të pavarur. Ky lloj i kafshëve është pothuajse i njëjtë me kafshët shtëpiake, sepse nuk është i përcaktuar ligjërisht, por pranohet si një formë tjetër e kafshëve shtëpiake dhe mbrohet sipas Aktit të Strehimit të Drejtë.

Konfuzioni më i zakonshëm është se si kafsha është e ndryshme nga çdo kafshë tjetër shërbimi. Përgjigja është thjesht e thjeshtë. Një kafshë shtëpiake nuk është një kafshë shërbimi sepse nuk është e trajnuar për t’i ofruar shërbim ose detyrë specifike personit me aftësi të kufizuara dhe nuk mbrohet nga ligjet që u japin akses të barabartë individëve me aftësi të kufizuara.

Me të gjitha llojet e kafshëve të shërbimit, njerëzit ndonjëherë nuk arrinin të identifikonin nëse një kafshë është kafshë shërbimi apo jo. Për t’ju thënë sinqerisht, është më e lehtë të dallosh se cila nuk është. Si? Mund ta dalloni duke parë. Është e rëndësishme që të mos e bëni personin me aftësi të kufizuara të ndihet në siklet kur ju kërkoni. Megjithatë, nëse jeni akoma konfuz nëse kafsha plotëson kriteret për t’u quajtur si kafshë shërbimi, mund të bëni pyetje në mënyrë diskrete. Ju mund të pyesni nëse kafsha kërkohet për shkak të paaftësisë ose ndoshta kërkoni detyra dhe shërbime për të cilat kafsha është trajnuar. Mos harroni se është një JO e madhe të pyesësh personin për paaftësinë e tij. Asnjëherë mos i kërkoni një mysafiri prova. Me pak fjalë, nuk mund t’i diskriminoni njerëzit me kafshë shërbimi për shkak të paaftësisë së tyre. Ju nuk duhet t’u kërkoni njerëzve me aftësi të kufizuara dhe kafshëve të tyre të shërbimit të qëndrojnë larg ose t’ju kërkohet të ulen në vende të caktuara, por në vend të kësaj, individi me kafshën mund të zgjedhë lirisht të ulet në një vend ku kafsha do të jetë më pak e hutuar. Përveç kësaj, me të gjitha trajnimet e duhura që i janë dhënë pronarit dhe kafshës, mund të prisni që kafsha e shërbimit të sillet në mënyrën e duhur dhe të jetë nën kontrollin e pronarit të saj.

Nëse nuk keni aftësi të kufizuara, rekomandohet që të mësoni se si të veproni siç duhet në rastet kur shihni kafshë shërbimi në publik. Mbani në mend se kurrë nuk duhet ta shpërqendroni qenin në turn duke thirrur, duartrokitur dhe madje duke ofruar ushqim. Asnjëherë nuk duhet të përpiqeni të prekni qenin e shërbimit. Mund të flisni me pronarin e qenit, por jo me qenin e shërbimit. Meqenëse ne po shmangim shpërqendrimet këtu, nuk duhet të ofendoheni nëse kërkesa juaj për të përkëdhelur qenin ndihmës nuk plotësohet. Ju duhet të kuptoni se nëse pronari e lejon qenin t’ju përshëndesë, ju po shpërqendroni aftësinë e qenit për të qëndruar vigjilent tek pronarët e tyre. Mos u tregoni të pasjellshëm duke i thënë personit se qentë nuk lejohen, por pyetni nëse qeni është qen ndihmës. Nëse përgjigja është po, atëherë ndaloni së pyeturi. Nëse personi nuk duket i paaftë, kurrë mos supozoni se qeni nuk është një qen shërbimi. Mbani mend, është më e mençur të vëzhgoni së pari. Nëse qeni i kushton shumë vëmendje dhe kryen ndërveprim të ngushtë me pronarin, shanset janë që po kërkoni një qen shërbimi.

Nga ana tjetër, nëse jeni pronar i qenit të shërbimit, duhet t’i kushtoni vëmendje sjelljes dhe standardeve të qenit tuaj në publik. Njerëzit pa aftësi të kufizuara do të presin sjellje të përshtatshme nga qeni juaj. Kur dilni, sigurohuni që kafsha juaj e shërbimit të jetë e pastër dhe të mos ketë erë të keqe dhe më e rëndësishmja, qeni i shërbimit nuk duhet të defekojë ose të urinojë në vende të papërshtatshme. Kafshët e regjistruara të shërbimit nuk duhet të bëjnë kurrë kontakte të pakërkuara me anëtarët e publikut të gjerë dhe sjellja e kafshës nuk duhet të prishë bizneset normale pavarësisht se çfarë. Si pronar, është një domosdoshmëri për ju që ta keni kafshën të trajnuar që të mos tregojë fare agresion ndaj njerëzve dhe kafshëve të tjera. Qeni i shërbimit duhet t’i bindet të gjitha urdhrave të pronarit të tij. Është gjithmonë e rëndësishme që kafsha të punojë në heshtje dhe qetësi sa më shumë që të jetë e mundur, veçanërisht kur vesh ingranazhe, dhe si kafshë shërbimi, ata janë të trajnuar në mënyrë specifike për të ushtruar në publik. Së fundi, kafshët ndihmëse duhet të qëndrojnë të paktën 24 inç nga pronari i saj, përveç nëse kërkohet të punojnë në një distancë më të madhe. Njerëzit me alergji nuk mbrohen sipas ligjit, përveç nëse alergjia është me të vërtetë paaftësuese. Personi me aftësi të kufizuar që përdor një kafshë shërbimi është i mbrojtur. Një vend i mirë në internet për të marrë një regjistrim të duhur për qenin dhe ose kafshën është në http://www.registeredservicedogs.com.

nga Jasmin Espinoza

Qentë / Stafi i Regjistruar i Shërbimit

Video about Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our

You can see more content about Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our on our youtube channel: Click Here

Question about Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our

If you have any questions about Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1917
Views: 56652050

Search keywords Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our

Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our
way Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our
tutorial Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our
Achieved Several Legal Victories That Protected Both Animals And Our free
#People #Dont #Service #Dogs #Service #Animals

Source: https://ezinearticles.com/?What-People-Dont-Know-About-Service-Dogs-or-Service-Animals&id=6438628