A Little Higher Than The Animals But Below The Angels Common Mistakes When Planning Your Medical Spa

You are searching about A Little Higher Than The Animals But Below The Angels, today we will share with you article about A Little Higher Than The Animals But Below The Angels was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic A Little Higher Than The Animals But Below The Angels is useful to you.

Common Mistakes When Planning Your Medical Spa

Gjithçka fillon me një plan biznesi: Nëse nuk e keni një të tillë. Shkruaje. Një plan i mirë biznesi do t’ju ndihmojë të kuptoni të gjitha gjërat që fshihen në eksitimin e fillimit të një biznesi të ri. Është gjithashtu një kërkesë e zakonshme për të marrë financim.

Mos harroni se ky është një biznes mjekësor dhe vjen me kërkesa të veçanta. Jo-mjekët nuk mund të punësojnë mjekë, mbikëqyrja mjekësore, pajtueshmëria me HIPPA dhe një mori çështjesh të tjera rregullatore duhet të adresohen. Luaj shpejt dhe lirshëm me këto rregulla dhe po kërkon telashe. (Një nga konkurrentët tanë lokalë në Utah nuk po ofronte mbikëqyrjen e duhur të mjekut. Shteti eci brenda një dite, konfiskoi të gjithë teknologjinë dhe të dhënat e tyre të pacientëve dhe i mbylli ato.) Të gjithë huadhënësit duan të dinë se si do t’i trajtoni këto çështje . REKLAMA

Financimi është i lehtë. Financimi i zgjuar është i vështirë: Flisni fjalët “spa mjekësore” si mjek dhe ju jeni miku më i mirë i të gjithëve. Bankat, huadhënësit, kompanitë e teknologjisë do të kenë të gjithë buzëqeshje të mëdha në fytyrat e tyre dhe letra në duar, të gatshme për të dhënë para ose për të financuar gjithçka që ju nevojitet. Nëse nuk jeni mjek, do të jetë më e vështirë.

Nëse keni nevojë për para ose një linjë kredie për nevoja të tjera përveç teknologjisë, një bankë do të jetë ndoshta ndalesa juaj e parë. Bankat do të ofrojnë normat më të mira, por janë më rigorozet në hetimin e huamarrësve dhe kanë më pak tolerancë ndaj rrezikut. Bankat do të kërkojnë që ju të keni kredi pa njollë dhe që e gjithë kredia të jetë e siguruar. Në shumicën e rasteve, kushdo që zotëron 10% ose më shumë të biznesit do të jetë personalisht përgjegjës për kredinë dhe duhet të sigurojë dy ose më shumë vite deklarata tatimore. Jini të përgatitur për një stuhi dokumentesh. Bankat do të duan të shohin pasqyrat financiare, fluksin e parave, një plan biznesi (edhe pse nuk e lexojnë) dhe të kenë një vizitë të vogël.

Banka do të dëshirojë të dijë se për çfarë synohen të përdoren fondet. Ata duan të shohin asete të prekshme që kanë një treg dhe mund të shiten nëse biznesi dështon ose ju nuk mund të bëni pagesat. Ata nuk duan të dëgjojnë se ju duhen më shumë para për marketing dhe reklama ose paga që nuk kanë ndonjë vlerë rishitje.

Paratë që bankat do t’ju japin hua do të marrin formën e një kredie, ose një linje kredie. Kreditë kanë një plan të caktuar dhe pagesa. Një linjë kredie është disi e ndryshme. Ideja është që banka të zgjerojë një linjë kredie që ju mund të tërhiqni. Interesi paguhet vetëm për shumën e parave të përdorura. Megjithatë, bankat zakonisht kërkojnë që i gjithë bilanci të shlyhet dhe të mos përdoret për një muaj çdo vit për të siguruar që biznesi të jetë likuid. Nëse nuk mund ta përmbushni këtë kërkesë, e gjithë linja kthehet në një kredi.

Disa bankierë janë të dobishëm dhe disa jo. Në një rast, një menaxher dege i tha një prej kontabilistëve tanë që donte disa informacione se “ai nuk kishte nevojë për biznesin tonë dhe ne thjesht mund të jetonim me këtë”. Shmangni këto lloje nëse mundeni. Një bankier miqësor mund të bëjë një rrugë të gjatë në sigurimin e kredive dhe duke ofruar pak fleksibilitet nëse gjërat nuk shkojnë saktësisht siç keni planifikuar. Nëse gjeni një bankier të shkëlqyeshëm, dërgojini atij një kartë Krishtlindjesh dhe disa biskota herë pas here.

Nëse jeni në kufi të asaj që një bankë mund të tolerojë rrezikun, ata shpesh do të sugjerojnë ose aplikojnë në emrin tuaj për një kredi SBA (Administrim i Biznesit të Vogël) që është pjesërisht e garantuar nga qeveria. (sba.gov/financing)

Gjysma e diçkaje është më mirë se gjithçka: Nëse do t’ju duhen më shumë para se sa keni në asete, keni ende disa opsione. Këto përfshijnë partneritete, sipërmarrje të përbashkëta, hua sipërmarrje ose kapital.

Shumica e bizneseve fillestare përfshijnë një formë të tregtisë së kapitalit. Partneritetet janë një shembull i mirë. Sweat equity në fazat e hershme siguron pronësinë në vend të pagesës ose pagës. Është shumë e zakonshme që sipërmarrësit të marrin pak ose aspak para, ndonjëherë me vite, derisa biznesi të jetë në këmbë. Barazia e djersës në këtë fazë zakonisht shtrihet vetëm tek themeluesit, por mund të shtrihet edhe tek partnerët shumë të nevojshëm. Kur filluam Surface, unë mora më shumë se 80% ulje të të ardhurave.

Barazia: Rregulli i thjeshtë është; sa më shumë para të nevojiten dhe të rrezikoni, aq më shumë barazi do të hiqni dorë.

Engjëjt: Ky është ndalesa e parë për shumicën e sipërmarrësve. Financimi i engjëjve (i quajtur edhe paratë e farës), zakonisht mblidhet nga miqtë dhe familja ose individët “me vlerë neto të lartë”. Në disa raste mund të gjeni “Grupe engjëjsh” që takohen së bashku dhe kërkojnë investime. Engjëjt zakonisht gjenden në fazat e hershme të një biznesi dhe shpesh blihen kur hyjnë investitorë më të mëdhenj.

Borxhi i sipërmarrjes: Një rritje e fundit e borxhit sipërmarrës ka hyrë në treg dhe ia vlen të diskutohet. Borxhi i sipërmarrjes është në thelb një hua sipërmarrëse. Huadhënësi ngarkon një normë interesi më të lartë se sa u lejohet bankave (shpesh rreth 14%) dhe pranon më shumë rrezik në këmbim. Përveç kësaj, do t’ju duhet të hiqni dorë nga një përqindje e vogël e kompanisë suaj në ato që quhen garanci. Kjo përqindje e vogël (zakonisht më pak se 5%) i lejon huadhënësit të ndajë çdo avantazh të mundshëm. Borxhi i sipërmarrjes vlen të merret në konsideratë nëse jeni i sigurt për sukses dhe nuk dëshironi ose keni nevojë të hiqni dorë nga një pozicion i madh i kapitalit në kompaninë tuaj. Por ju ende do të jeni personalisht përgjegjës.

Kapitali sipërmarrës: Kur shumica e njerëzve mendojnë të mbledhin shuma të mëdha parash, ata po mendojnë për kapitalin sipërmarrës. Për shumicën e sipërmarrjeve fillestare, kapitali sipërmarrës nuk është një opsion. Megjithatë, paratë e QV kanë disa anë negative. Është e vështirë për t’u marrë dhe jashtëzakonisht e shtrenjtë. Kur shtoni të gjithë enchilada-n, po shikoni rreth 80% interes të përbërë çdo vit në këmbim të atyre parave. QV-të janë në kërkim të një afati investimi prej tre deri në pesë vjet dhe një ROI (kthim nga investimi) prej 700% ose më shumë. Uau. Ju gjithashtu do të humbni kontrollin e plotë të kompanisë suaj dhe do të keni dikë që të shikojë vazhdimisht mbi supe. Ka raste kur kjo në fakt ka kuptim. Shumë QV janë jashtëzakonisht të lidhura mirë dhe i sjellin këto burime në tryezë.

Pra, tani ju keni paratë që ju nevojiten. Çfarë do të bësh me të?

Shumica e banjave mjekësore janë rritur nga një praktikë ekzistuese e mjekëve. Ideja për të pasur teknikë që prodhojnë të ardhura, shpenzime të ulëta shtesë, rritje të fluksit të pacientëve dhe ndjenja se “Unë mund ta bëja këtë” është tërheqëse për një numër të madh mjekësh që janë të lodhur nga mjerimi i mjekësisë. (Ne jemi afruar nga një shumëllojshmëri befasuese e mjekëve që kërkojnë të hyjnë në këtë treg, duke përfshirë; anesteziologë, kirurgë kardio-torakale dhe madje edhe mjekë pediatër.)

Vendndodhje të shumta: Pas një suksesi fillestar, shumë mjekë dhe pronarë të MedSpa përpiqen të hapin vendndodhje shtesë. (Për disa arsye, këto biznese fillestare të klinikës së dytë shpesh hapen nga një i afërm, zakonisht një grua ose vajzë.) Këto vendndodhje të dyta nuk e arrijnë kurrë suksesin e klinikës së parë për një arsye shumë të thjeshtë; ata janë një kafshë krejtësisht e ndryshme. Nëse po mendoni të hapni shumë lokacione, ngarkesa e punës vetëm është trefishuar. Vendndodhjet e shumta janë jashtë aftësive të shumicës së mjekëve dhe përfshijnë një rrezik financiar shumë më të madh. Stafi dhe burimet njerëzore, çështjet ligjore, mbikëqyrja mjekësore… shumica dështojnë brenda vitit të parë.

Praktikat e suksesshme me shumë vendndodhje ndërtohen rreth sistemeve. Nëse klinika juaj e parë nuk funksionon pa ju atje, nuk jeni gati për asnjë sekondë. Zgjerimi në shpejtësi është një arsye e sigurt për të mbizgjeruar burimet tuaja. Atëherë ju jeni në telashe të mëdha. Nëse keni mbyllur një klinikë të dytë, huadhënësit do të jenë shumë të kujdesshëm për t’ju dhënë para.

Zgjidhja Turn Key: Franshizat dhe konsulentët duan ta heqin këtë frazë. Ideja është tërheqëse. Ekspertët do t’i udhëheqin hapat tuaja drejt lavdisë financiare. Marketingu, financimi, trajnimi, gjithçka do të dorëzohet në një kuti të vogël të bukur me një hark sipër. Por, duke njohur një numër pronarësh ekskluziviteti dhe problemet që ata kanë hasur, unë do të jepja këtë këshillë; kujdes.

Kultura aktuale e ekskluziviteteve ka shumë probleme. (Një prej tyre në Kaliforni u mbyll për shitjen e praktikave mjekësore për jo-mjekë. Ata janë rihapur që atëherë dhe janë ndër reklamuesit më agresivë.) Franshizat janë tërheqëse sepse pretendojnë se i kanë të gjitha përgjigjet. Nëse thjesht shkruani kontrollet, të gjitha problemet tuaja do të mbarojnë. Jo kaq shpejt. Ajo që do të merrni në të vërtetë janë disa manuale, skripte të shkruara paraprakisht për shitje dhe shkronja të këqija reklamash. Do të merrni gjithashtu: të kyçeni në teknologji specifike që mund të jenë të nivelit të dytë (ekskluziviteti merr shpërblim), do të shpenzoni para që mund t’i përdorni diku tjetër dhe do të paguani honorare për të gjitha të ardhurat tuaja. (Franshizat që ofrojnë një tarifë fikse janë një ide edhe më e keqe. Ata nuk kanë absolutisht asnjë motivim për t’ju ndihmuar.)

Qentë e mëdhenj hanë qentë e vegjël. Pesë vitet e ardhshme do të shohin ndryshime dramatike dhe shkatërruese në këtë treg. Bizneset e mëdha mjekësore, të mirëfinancuara, me mjekë të zgjuar dhe kujdes të cilësisë së lartë do të hapen pranë jush. (Ju jeni dyqani në qoshe, ata janë Wal-Mart) Këto biznese do të jenë vrasës të kategorive dhe nëse nuk jeni të vendosur mirë me një prani të gjerë në treg dhe rrjedha të shumta të ardhurash, do të jeni larguar.

Tharësit e peshqirëve 80,000 dollarë. Zgjedhja e teknologjisë së duhur është një nga gjërat që do t’ju lejojë të ecni përpara një hap ose t’ju vendosë në çizme çimentoje aty ku qëndroni. Unë gjithmonë mendoj për mënyrën se si një mjek i përshkroi palën e IPL-ve [Intense Pulsed Light devices] që ai kishte blerë; si tharëse peshqiri 80,000 dollarë. Para se të vendosni se cilin sistem do të blini, do t’ju duhet të shtypni numrat. Sa gjuajtje do të zgjasin kokat IPL derisa të kenë nevojë të rindërtohen? Sa mbështetje përfshihet? Çfarë lloj trajnimi ofrohet? A funksionon pajisja më mirë se konkurrentët e saj? Përpara se të nënshkruani pagesat e ardhshme të shtëpisë, sigurohuni për vendimet tuaja teknologjike.

Blini ose jepni me qira. Dhënia me qira është mënyra më e mirë për të bërë nëse dëshironi të paguani për pajisjet tuaja ndërsa i përdorni duke ruajtur kapitalin tuaj. Shumë nga kompanitë e teknologjisë kanë vonuar planet e pagesave deri në gjashtë muaj. Blerja e pajisjeve të përdorura është shpesh mënyra më e mirë për të kursyer para nëse fluksi i parave nuk është problem. (Ne blejmë lazer mjekësorë të përdorur dhe IPL në internet nga një ndërmjetës të cilit i besojmë dhe ndonjëherë negociojmë me fuqinë tonë blerëse për mjekë të tjerë.) Shpesh mund të kurseni deri në 40% ulje nga çmimi i një makinerie të re nëse keni para në dorë.

Mos e shoqëroni zambakun: Rrjedha e parave është një problem me të cilin përballen shumë banja mjekësore fillestare. Të ardhurat dhe parashikimet e rritjes zakonisht ekzagjerohen në emocionet e një biznesi të ri. Përpara se të investoni në tavolina për trajtimin e lëkurës së qëndisur, sigurohuni që të mund të paguani faturat tuaja. Një startup i spa mjekësore shpenzoi 350,000 dollarë për ndërtimin dhe nuk kishte para për të tërhequr pacientë. Ata ishin jashtë biznesit për katër muaj.

Disa rregulla të thjeshta financiare:

o Rregulli i Artë në fakt përkthehet si: Ai me arin bën rregullat.

o Do të përfundoni duke qenë personalisht përgjegjës për paratë: Mjekët ndonjëherë mendojnë se mund të përdorin kapitalin në praktikën e tyre mjekësore ose të ardhurat e ardhshme si siguri. Jo.

o Tregohuni të kursyer: Merrni vetëm shumën e parave që ju nevojiten. Është joshëse të marrësh sa më shumë para që mund të marrësh. Mos. Të gjitha paratë që merrni do të vijnë me fije të bashkangjitura.

o Merrni para të mjaftueshme: Huadhënësit e urrejnë atë kur keni nevojë për para shtesë. Ata shqetësohen se diçka po shkon keq në planin fillestar.

o Ndonjëherë nuk mund të arrish atje nga këtu: Konkurrenca është e ashpër. Nëse tregu juaj tashmë është “pronë” nga një konkurrent, mendoni me kujdes përpara se të hyni në borxhe për të konkurruar në një treg që nuk mund ta fitoni.

Shtrëngoni rripin: Financimi është si çdo gjë tjetër. Për të gjetur vërtet zgjidhjet më të mira, do t’ju duhet të bëni disa kërkime. Gjeni një mentor, dikë që e ka bërë më parë dhe e di se çfarë të shmangë. Dhe mbani mend, arsyeja më e zakonshme që bizneset dështojnë nuk është mungesa e kapitalit, vendimmarrja e dobët e tij.

Lidhjet e burimeve për të gjitha bizneset dhe informacionet e diskutuara në këtë artikull janë të disponueshme në internet në MedicalSpaMD.com

Video about A Little Higher Than The Animals But Below The Angels

You can see more content about A Little Higher Than The Animals But Below The Angels on our youtube channel: Click Here

Question about A Little Higher Than The Animals But Below The Angels

If you have any questions about A Little Higher Than The Animals But Below The Angels, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article A Little Higher Than The Animals But Below The Angels was compiled by me and my team from many sources. If you find the article A Little Higher Than The Animals But Below The Angels helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles A Little Higher Than The Animals But Below The Angels

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3244
Views: 26198981

Search keywords A Little Higher Than The Animals But Below The Angels

A Little Higher Than The Animals But Below The Angels
way A Little Higher Than The Animals But Below The Angels
tutorial A Little Higher Than The Animals But Below The Angels
A Little Higher Than The Animals But Below The Angels free
#Common #Mistakes #Planning #Medical #Spa

Source: https://ezinearticles.com/?Common-Mistakes-When-Planning-Your-Medical-Spa&id=39943