A List Of All The Animals In The Earths Ocean Going Green and Loving It! RECYCLE/Maintain Home Tools and Machinery: Mindful Living and Recycling

You are searching about A List Of All The Animals In The Earths Ocean, today we will share with you article about A List Of All The Animals In The Earths Ocean was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic A List Of All The Animals In The Earths Ocean is useful to you.

Going Green and Loving It! RECYCLE/Maintain Home Tools and Machinery: Mindful Living and Recycling

***Idetë e gjelbra, për shëndetin, pemët tona, mundësitë e punësimit dhe mirëmbajtja e pajisjeve elektroshtëpiake ju ndihmojnë të jetoni një jetë më të lumtur dhe të gjelbër! Të jesh i gjelbër dhe ta duash!

Vlerëso jetesën e gjelbër – Bëni rregullime; filloni mundësitë e përditshme të kujdesshme për të riparuar, rivendosur, përmirësuar, reduktuar ose ricikluar dhe për të mbajtur një jetë me më pak stres dhe shpenzime për ju dhe familjen tuaj.

Ka zgjidhje universale që mund të zbatohen nga çdo individ që prek njerëzimin në një mënyrë të zgjeruar konstruktive, ndriçuese; duke shfrytëzuar burimet natyrore dhe duke rimenduar praktikat dhe zakonet tona të përditshme.

Çfarë ka në shportën tuaj? Paketim i ricikluar, apo produkte? Shumica e blerjeve tona janë për ushqime të tilla si mish, fruta, pulë ose peshk. Si ushqehen këto kafshë?

Nëse i ushqejmë burimet tona të gjalla të ushqimit me bar dhe drithë natyral, ne si njerëzim do të jemi më të shëndetshëm dhe më të edukuar. DO TË USHQEJMË VETËM TË MIRË SI TË USHQEJMË BAGËTINË. NËSE kujdesemi për ujin dhe ushqimin e tij, atëherë ai në natyrë do të na ushqejë dhe do të na sigurojë nëpërmjet veprimeve tona të respektit dhe njohjes për jetët tona, ushqimi jetëdhënës bën ndryshimin.

Blini produkte me etiketa jeshile dhe praktikoni prakticitetin mjedisor… Çfarë përmban karroca juaj e blerjeve? A janë gjërat që dëshironi të blini, bleni: Apo, gjërat që dëshironi të provoni për madhësinë? Po në lidhje me përfshirjen e blerjeve të ndërgjegjshme për planetin në ato përpjekje? Kthimi na përfiton të gjithëve dhe punëson gjithashtu shumë njerëz!

Nëse ne të gjithë fillojmë të bëjmë aksione se çfarë dhe si i blejmë mallrat tona në baza javore; ne mund ta ruajmë atmosferën në planetin tonë për pasardhësit, pasi fillimisht kemi trashëguar një planet më të pastër; Është përgjegjësia jonë të minimizojmë ose eliminojmë ngadalë gjurmën tonë të karbonit.

Brezi i ardhshëm meriton të njëjtën mirësi, konsideratë dhe respekt për gjendjen e tokës, për banorët e saj natyrorë dhe aftësinë për të rritur fruta dhe perime të shëndetshme, cilësore. Blegtoritë tona gjithashtu meritojnë të lulëzojnë pasi edhe ato luajnë një rol të madh në zinxhirin ushqimor për mua dhe ju.

Oqeanet dhe liqenet tona kanë mbetur të panjohura për një kohë të gjatë, duke na ushqyer ne dhe shumë kafshë; duke shërbyer si pjesë e baticave natyrore dhe ciklike të kohës sonë në tokë dhe më gjerë.

Është përgjegjësia jonë të rivendosim, ose në shumicën e rasteve të parandalojmë dëmtimin e mëtejshëm të ekuilibrit ekologjik të natyrës. Le të rreshtohemi për të shpëtuar planetin për pasardhësit tanë. Ne trashëguam një planet të jetueshëm, duhet t’u lëmë atyre të njëjtën trashëgimi që morëm.

Qasje të sugjeruara për të marrë pjesë në artin e bukur të Green Living:

 • Pemët dhe drurët natyrorë respekt dhe vlerësim; pemët kanë qëllime më të mira për planetin. Mund të jem gjithashtu në gjendje të shtoj njohuri dhe maturi në jetën time dhe të ndihmoj planetin duke mësuar, lexuar, bankar, duke paguar faturat dhe një pjesë të madhe të aktivitetit tim të kërkimit, shkrimit dhe argëtimit në rrjetin mbarëbotëror.
 • Fishekë boje nga printerët e shtëpisë tuaj ose industriale. Ato mund të rimbushen në Walgreens, Sam’s Club dhe shumë pika të tjera me pakicë, saqë ne duhet të përfitojmë nga opsionet dhe të përfitojmë. Ajo kursen para, një fishek i rimbushur është më pak i shtrenjtë se blerja e një të reje. Ai kursen në plehra/plehra plastike ose industriale, mbeturina dhe gjithashtu, le të përballemi me atë që të gjithëve nuk na pëlqen të blejmë printera të rinj me kërkesa më të shtrenjta për bojë, kështu që ricikloni fishekun e vjetër, printerin dhe laptopët ose PC-të gjithashtu.
 • Blini dhe inkurajoni jetesën e fermerëve vendas, mbështesni konsumin e frutave dhe perimeve të freskëta, vendase, të patronizuara dhe të transportuara në qese pëlhure për blerje të bëra prej kërpi ose pambuku që mund të lahen dhe të ruhen për ripërdorim, ose në një shportë të qëndrueshme me një dorezë të bërë nga artizanët vendas. Blerja e përbërësve të freskët është gjithashtu një mundësi për të punësuar kultivues vendas të pambukut dhe zejtarë që dizajnojnë ambalazhe të bëra me material natyral dhe të ricikluar. Inkurajoni industrinë e punësimit që përpunon dhe zgjat jetën e bishtajoreve lokale dhe sezonale dhe agrumeve ose frutave dhe perimeve që janë vendase në zonën tuaj të vendit. Është një zgjidhje gjithëpërfshirëse e shëndetshme, me kosto të ulët dhe e dobishme; frutat dhe perimet e freskëta gjithashtu kanë shije më të mirë dhe gjithashtu kanë përfitime më të mëdha shëndetësore.
 • Përdorni kuti riciklimi që ju janë dhënë vërtet nga komuniteti juaj lokal për të vendosur xhamin tuaj të riciklueshëm, plastikën, gazetat, postën e padëshiruar ose librat e vjetër të telefonit. Unë jam i paqartë se përse drejtoritë telefonike shtypen ende dy herë në vit dhe vendosen në verandën time të përparme, por gjithmonë i vendos direkt në koshin e riciklimit nëpërmjet kutisë që mbushet dhe merret të mërkurave në zonën time.
 • Është gjithmonë e mençur të dhuroni kohën tuaj ose të mirat materiale për njerëzit ose agjencitë që sigurojnë përmirësimin ose dëmshpërblimin e qytetarëve vendas. Ne, qytetarët amerikanë, të gjithë kemi qenë në një majë në një kohë ose në një tjetër për nevoja që shpesh ne priremi t’i marrim si të mirëqena si amerikanë në ekonominë dhe qeverinë tonë që mendon përpara. t’ju ndihmojë në kohën tuaj të nevojës ose pikëllimit. Të ndihmosh të tjerët e ndihmon planetin veçanërisht nëse e planifikon dhe përdor më shumë mënyra për të kondensuar dhe ruajtur lëndët e para për të shfrytëzuar më pak prodhim të prodhimit të dëmshëm ose toksik të më shumë mallrave sesa duhet të përdorësh.
 • Kur lindin punët e përditshme të jetës, jini gjithmonë të vetëdijshëm dhe të mençur se si, kur dhe ku i pastroni rrobat tuaja shtëpiake. Mund të thani disa rroba jashtë? A mund të lani ngarkesa më të mëdha? A mund të prisni derisa të mbushet plotësisht përpara se të përdorni lavatriçen, tharësen ose makinën larëse enësh? A mund të laheni gjatë natës ose gjatë kohës së përdorimit të lartë të energjisë elektrike në zonën tuaj të globit?
 • Zhytni dhe lagni rrobat tuaja në artikuj që mund të gjenden në dollapët e kuzhinës tuaj; ashtu siç bënë prindërit tanë. Duke njomur dhe duke pritur për lirimin e papastërtisë dhe papastërtive, ju në fakt përdorni më pak detergjent të lëngshëm ose pluhur; pastroni dhe deodoroni me produkte natyrale në ciklin tuaj të larjes, p.sh., soda e bukës do të zbutet, zbardhet dhe do të ndihmojë duke shtuar një aromë të freskët në rrobat tuaja. Ju gjithashtu mund të pastroni duke shtuar produkte që përdorin inovacion të frymëzuar nga gjelbërimi ose produkte të ndërgjegjshme për tokën. Nëse jam në majë, i laj rrobat me sodë buke ose uthull të bardhë, të njëjtat ide shërbejnë për zbardhjen dhe pastrimin e thellë. Lexoni panelin e përbërësve në lëngun ose energjinë e rrobave tuaja.
 • Filloni ushtrimet fizike në rutinën tuaj të përditshme. Bëhuni iniciatori i shëndetit tuaj të mushkërive dhe muskulaturës dhe rrisni ecjen tuaj kur dhe nëse jeni fizikisht të aftë dhe të shëndetshëm. Gjithmonë kontrolloni me mjekun ose ofruesin e kujdesit shëndetësor përpara se të filloni ndonjë ushtrim rigoroz ose të paplanifikuar të zakonit ose rutinës më të madhe ose të ndryshme. Vendosni synime në mendje, ndoshta ecjen për një ngjarje bamirësie apo edhe për të tërhequr sende të riciklueshme që mund t’ju sjellin disa ndryshime, megjithëse më e rëndësishmja për të mbajtur lagjen tuaj dhe komunitetin lokal të pastër dhe pa mbeturina.
 • Flini dhe shijoni muzikën ose bisedën me një qytetar të sjellshëm dhe të moshuar. Shumë nga të moshuarit në lagjen time varen nga një fqinj i afërt për t’u ofruar atyre transport; për t’ju shoqëruar në dyqanin ushqimor ose furrën tuaj lokale. Ky veprim është shumë i rastësishëm për ju dhe për fqinjin tuaj të vjetër, pasi blerja është shpesh një ngjarje e lodhshme dhe e mërzitshme. Herën tjetër sillni me vete një mik për të biseduar dhe për të blerë së bashku me ju duke kursyer gazin dhe emetimet në ozon.
 • Gjatë udhëtimeve ose detyrave rrugore, kërkoni një strategji për të përdorur më pak gaz dhe për të kryer më shumë detyra në të njëjtën kohë. Nëse dëshironi të shkoni në dyqan ose në ndonjë nga punët tuaja javore ose mujore, këmbëngulni të ndizni motorin vetëm pasi të keni një listë mendore ose të shkruar të të gjitha vendeve që do të jenë afër vendit ku ju çon destinacioni juaj përfundimtar, duke kujtuar mbuloni më shumë vende me më pak udhëtime fillestare nga shtëpia, duke kursyer kohë, gaz dhe duke vlerësuar ajrin e pastër që të gjithë dëshirojmë të thithim nga ju dhe unë duke lënë më pak emetime të gazrave në atmosferë!
 • Dhuroni, tregtoni, por mos i shisni rrobat tuaja të veshura me butësi në strehimoret e grave; kur u zhvendosa nga Nju Meksiko në Lakeland, Florida, insistova të dija se cila agjenci do të merrte të gjitha orenditë, rrobat dhe pajisjet e shtëpisë time të dhuruara dhe nuk dhurova asgjë derisa e dija se nuk do të përfshiheshin shitje dhe se gjërat ishin u jepet njerëzve pa fitim biznesi dhe që do të përfitonin më shumë nga dhuratat joqeveritare. Unë i mbështes amerikanët që punojnë dhe industria e veshjeve ka vendin dhe vlerën e saj, pra arsyet e renditura më lart për dhurimin vetëm për më të merituarit.
 • Hapni dritaret, blindat dhe dyert gjatë orëve të para të ditës për të lejuar rrjedhjen e ajrit të pastër dhe të pastër; lejojnë qarkullimin e ajrit; ndriçim natyral; dhe vlerësoni dhuratën falas të natyrës për flukset freskuese të erës dhe cilësinë e ftohtë sezonale të ajrit natyror. Ky veprim është i shkëlqyeshëm për të marrë një sy gjumë të shpejtë të maces. Hapni dritaren pranë divanit ose shtratit tuaj dhe do të vlerësoni një fryrje të këndshme të ajrit të lirë, të pastër dhe të shëndetshëm!
 • Zëvendësoni zhveshjet e vjetruara të motit poshtë dritareve dhe dyerve tuaja, pastroni, rinovoni ose rivendosni jetën e dritareve dhe shfrynave, pastroni ulluqet tuaja, ndërroni filtrat e kondicionerit tuaj çdo tre muaj dhe thani shpesh tabakën e lirit.
 • Kontrolloni të gjitha kordat e pajisjes elektrike, tensionin, ndërroni llambat në tension efikas të energjisë dhe monitoroni pajisjen tuaj dhe energjinë elektronike, fikeni kur nuk përdorni. Kërkoni vende për të reduktuar përdorimin duke ruajtur pritshmëritë e tensionit, fuqisë dhe fuqisë, dhe funksionaliteti dhe mirëmbajtja, mirëmbajtja, mirëmbajtja është çelësi i efikasitetit dhe jetëgjatësisë së produktit. E keni pasur hekurin tuaj për 20 vjet ose më shumë? Kontrolloni për të parë se sa energji përdor, mund të vendosni se është koha për të blerë një të re.
 • Përgatitni në shtëpinë tuaj kavanoza të konservuara me fruta, perime, perime të marinuara ose ullinj të stinës për t’i konsumuar përsëri kur perimet, pelte ose konservat tuaja të bëra në shtëpi nuk janë të disponueshme sezonale për t’u konsumuar në kohë dhe datë të mëvonshme. Piqini specat jeshil dhe djegësin dhe ngrini dhe mbajini të ftohtë derisa të jeni gati për t’i ngrënë, zakonisht unë kam dëshirën më të madhe për specat kur nuk janë në sezon; prandaj shikoj në frigorifer për të parë nëse kam ndonjë spec ose lulelakër të ngrirë në dorë për t’u shtuar në makarona ose zierje për më shumë shije dhe ushqim.
 • Makina juaj e enëve larëse dhe tharëset dhe motorët e tyre duhet të trajtohen me respekt duke i mbajtur ato më të pastra dhe duke funksionuar më butësisht gjatë procesit. Produktet jeshile mund të ndihmojnë në zgjatjen e jetëgjatësisë së lavatriçes suaj, si dhe në pastrimin më të mirë të rrobave tuaja. Pastrimi i mekanizmit tuaj të brendshëm të filtrit të garzës për tharësen tuaj, si dhe pastrimi i filtrit të jashtëm të garzës pas çdo ngarkese rrobash ndihmon në ruajtjen e jetëgjatësisë dhe efektivitetit të tharëses tuaj duke kursyer para $$. Të njëjtat rregulla vlejnë për makinën tuaj elektrike të barit, a keni menduar ndonjëherë ta tregtoni atë dhe të blini atë manuale? Ne e bëmë dhe ka funksionuar mirë dhe është pa energji elektrike dhe gaz dhe është paguar vetë brenda 4 muajve të parë të blerjes, është gjithashtu më pak i rëndë dhe zë më pak hapësirë ​​në garazhin tonë.
 • Ricikloni gomat e vjetra, bateritë e makinave, vajin e vjetër, bojë shtëpiake mund të riciklohen dhe t’i jepen një personi tjetër meritor për nevojat e veta, lyerje ose t’u jepni materialet tuaja të rrezikshme autoriteteve përkatëse për t’i asgjësuar siç duhet, duke minimizuar efektet e toksinave në mjedis.
 • Filloni ecjen kundrejt vozitjes për udhëtime të shkurtra. Kur jepja mësim jashtë shtetit, një nga shkollat ​​ku mësoja ishte 15 blloqe vajtje-ardhje; i shkëlqyeshëm për shëndetin kardio-vaskular dhe reduktimin e emetimeve të tymit të naftës ose benzinës nga ajri. Lëreni busullën tuaj të jetë udhërrëfyesi juaj dhe rriteni ecjen tuaj kur dhe nëse e shihni të arsyeshme.

Faleminderit paraprakisht që më keni lejuar këtë forum. Uroj që ky informacion i shkruar t’ju shërbejë më mirë dhe të jetë një kujtesë për mua dhe ju për të jetuar një jetë më të shëndetshme, më të bollshme dhe me respekt ndaj mjedisit dhe të ndërgjegjshme për shumë breza që do të vijnë!

***Më pëlqen të mësoj nga ju dhe nga të tjerët që më ofrojnë vazhdimisht njohuri

Video about A List Of All The Animals In The Earths Ocean

You can see more content about A List Of All The Animals In The Earths Ocean on our youtube channel: Click Here

Question about A List Of All The Animals In The Earths Ocean

If you have any questions about A List Of All The Animals In The Earths Ocean, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article A List Of All The Animals In The Earths Ocean was compiled by me and my team from many sources. If you find the article A List Of All The Animals In The Earths Ocean helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles A List Of All The Animals In The Earths Ocean

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3172
Views: 82094282

Search keywords A List Of All The Animals In The Earths Ocean

A List Of All The Animals In The Earths Ocean
way A List Of All The Animals In The Earths Ocean
tutorial A List Of All The Animals In The Earths Ocean
A List Of All The Animals In The Earths Ocean free
#Green #Loving #RECYCLEMaintain #Home #Tools #Machinery #Mindful #Living #Recycling

Source: https://ezinearticles.com/?Going-Green-and-Loving-It!-RECYCLE/Maintain-Home-Tools-and-Machinery:-Mindful-Living-and-Recycling&id=9438931