A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby The Care and Handling of Baby Chicks

You are searching about A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby, today we will share with you article about A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby is useful to you.

The Care and Handling of Baby Chicks

Është ora 7:15 e mëngjesit. Po kontrolloni emailin dhe po pini kafe me mantelin dhe pantoflat tuaja kur bie zilja e telefonit. Shërbimi postar i SHBA-së ju thotë se kanë një kuti me zogj të vegjël për ju.

Pavarësisht nëse i prisnit apo jo, ata janë këtu dhe ju duhet të shkoni t’i merrni. Posta është një vend i ftohtë dhe i frikshëm për një kuti me zogj të vegjël. Merrni me vete në zyrën postare një palë gërshërë, pak kasetë dhe një aparat fotografik. Gjithmonë hapni kutinë e zogjve të gjallë me personin postar që dëshmon. Shumë kontejnerë transporti për zogjtë e gjallë përdorin lidhëse me zinxhir, kështu që keni gërshërë në dispozicion për t’i prerë ato ose ndonjë shirit që mban kutinë të mbyllur. Mbani shirit shtesë për të siguruar sërish kutinë për udhëtimin në shtëpi. Kur hapni një kuti me zogj të gjallë, bëjeni aq sa të vendosni nëse janë të gjithë gjallë. Ju nuk dëshironi që zogjtë të ikin dhe të vrapojnë nëpër postë. Disa nga kontejnerët në fakt kanë një dritare, të mbuluar me karton që hapet për t’u parë. Këto janë shpesh vetëm për zogjtë më të mëdhenj.

Posta nuk garanton dërgesat e shpendëve të gjallë. Ata nuk e respektojnë as sigurimin prej 100,00 dollarësh që vjen me transportin Express. Ata nuk garantojnë as dorëzim brenda natës, dhe në fakt, do të rimbursojnë tarifat e transportit vetëm nëse kalojnë një ditë mbi dy ditët e lejuara për dorëzim. Pastaj gjithçka që ata bëjnë është të rimbursojnë dërgues për tarifat e transportit.

Arsyeja e hapjes së kutisë me një punonjës të shërbimit postar është që të ketë prova për shitësin nëse ka probleme. Ndonjëherë, por jo gjithmonë, shitësi do të rimbursojë koston e zogjve ose do të zëvendësojë zogjtë që nuk i mbijetojnë transportit. Sigurohuni që t’i kërkoni shitësit politikën për dërgesat e gjalla dhe merrni me shkrim nëse zogjtë janë të shtrenjtë. Shumë raca të rralla kushtojnë disa qindra dollarë dhe do të dëshironi të dini se çfarë të bëni nëse nuk arrijnë të gjallë. Shumë herë një shitës do të përfshijë zogj shtesë për ngrohtësi dhe ata do të rimbursojnë vetëm humbjet mbi dhe mbi numrin e shtesave. Shpesh fabrikat e mëdha do të vendosin gjela shtesë në kuti për ngrohtësi dhe këto nuk do të merren parasysh kur kompensohen humbjet.

Pra, verifikoni që zogjtë tuaj janë gjallë përpara një dëshmitari. Kërkojuni atyre të nënshkruajnë një shënim të shkurtër që vërteton faktin se disa ose të gjithë mbërritën të vdekur. Bëni fotografi në rast se shitësi kërkon prova shtesë. Ne na pëlqen të mendojmë se të gjithë janë të ndershëm, por kushdo që ka qenë në biznesin e pulave për një kohë të gjatë e di që nuk është kështu. Nuk është asgjë personale; ata vetëm duhet të jenë të sigurt. Njoftoni shitësin sa më shpejt të jetë e mundur nëse ka humbje. Përfshini emrin e punonjësit të postës me të cilin keni folur dhe ofroni t’i dërgoni fotografitë me email. Shumë transportues vendosin kufizime kohore për rimbursimet, prandaj veproni shpejt.

Pastaj shkoni në shtëpi. Mos u ndalni për të rregulluar thonjtë ose për të marrë disa artikuj në treg. Pulat njëditore mund të jetojnë deri në 3 ditë në qeskën e të verdhës pas çeljes. Pas kësaj pike, ata kanë nevojë për ujë dhe ushqim për të mbijetuar. Kur hapni kutinë tuaj të zogjve, mos u habisni kur gjeni një grumbull gome jeshile në kuti. Kjo është një gjë e mirë. Ajo goca jeshile është një produkt i quajtur GroGel. Është një pluhur që kthehet në një xhel të trashë kur shtohet uji. Ai u siguron pulave që transportohen me lëndë ushqyese dhe lëngje gjatë udhëtimit të tyre. Rregulloret ndalojnë ujin në kutinë e transportit dhe GroGel është një opsion i mirë. Unë i ofroj në mënyrë rutinore zogjve të vegjël GroGel një natë përpara dërgesës, në mënyrë që ata të dinë se çfarë është dhe do ta hanë gjatë transportit.

Pasi të ktheheni në shtëpi, shpresojmë që të keni gjithçka gati për zogjtë e vegjël. Ja çfarë do të kenë nevojë nga ju tani.

Strehimi: Do t’ju duhet një pjellës për zogjtë e vegjël. Kjo mund të variojë nga një kuti e thjeshtë kartoni në një prodhues të Taj Mahal. Shumë njerëz përdorin kosha magazinimi plastike dhe këto funksionojnë mirë. Gjëja më e rëndësishme që duhet të mbani mend në lidhje me pjellorin tuaj është se dyshemeja nuk mund të jetë e rrëshqitshme. Kjo do të thotë pa sipërfaqe plastike, gazeta dhe kartoni. Zogjtë e vegjël janë shumë të prirur ndaj problemeve me këmbët në ditët dhe javët e para të jetës dhe këmba e qëndrueshme është thelbësore në parandalimin e llojeve të dëmtimeve që nuk mund të trajtohen. Për dy ditët e para, përdorni peshqirë letre në dyshemenë e të rriturve. Është e sigurt për ta të ecin dhe absorbues. Pas dy ditësh zëvendësoni peshqirët e letrës me veshjen e rafteve vinyl. Ai u jep atyre tërheqje të mirë për vrapim, është mjaft i lirë dhe ju mund ta shkurtoni atë për t’iu përshtatur brezit tuaj.

Do ta gjeni veten duke ndryshuar astarin e brooder shumë herë në ditët e para. Kur zogjtë janë pesë deri në gjashtë ditë, ju mund të dëshironi t’i zhvendosni në një pjellor më të madh. Mbuloni dyshemenë me jastëkë për këlyshët, të cilët gjenden lehtësisht në dyqanet e kafshëve shtëpiake, megjithëse mund t’i gjeni më lirë diku tjetër. Mbi jastëkët e këlyshëve vendosni një shtresë të trashë pishe 2″. Përdoreni vetëm pisha ashkël, mundësisht llojet e trefishtë të skalitur. Asnjëherë mos përdorni ashkla kedri, letër të copëtuar, misër ose shumë nga materialet e tjera të shtratit të disponueshme në dyqanin e kafshëve shtëpiake. Ato mund të jenë toksike për frymëmarrjen e pulave. Ata mund të shijojnë mirë, kështu që zogjtë i hanë ato. Ato mund të formohen ndërsa degradohen. Rrini me atë që është provuar dhe e vërtetë. Mos nxitoni për t’i vënë zogjtë tuaj në rroje derisa ata të kenë ngrënë për disa ditë dhe të dinë dallimin midis ushqimit dhe rrushit.

Nxehtësia: Zogjtë e vegjël duhet të jenë në temperaturën e duhur ose mund të sëmuren dhe të vdesin. Ju mund ta arrini këtë duke përdorur një llambë ngrohjeje. Thënë kjo, përdorimi i një llambë nxehtësie mbart me vete rrezikun e zjarrit. Ti mundesh KURRË jini shumë të kujdesshëm kur përdorni një llambë ngrohjeje. Aksidentet mund dhe do të ndodhin. Ka histori tmerri të zjarreve që ndodhin kur kafshët shtëpiake dhe fëmijët kanë trokitur aksidentalisht mbi llambën e nxehtësisë. Kapëset që vijnë me llambat e nxehtësisë nuk janë në asnjë mënyrë të mjaftueshme për të parandaluar aksidentet. Ju duhet të përdorni lidhjet me zinxhir, kapëse, çfarëdo që duhet për të mbajtur llambën e nxehtësisë që të mos zhvendoset. Zogjtë turbullohen ndërsa rriten dhe ato gjithashtu mund të shkaktojnë një zjarr të llambës së nxehtësisë. Në fund të fundit, bëjeni sa më të sigurt që të jetë e mundur, pastaj bëjeni më të sigurt!

Temperatura duhet të jetë 90 deri në 95 gradë për javën e parë. Uleni temperaturën pesë gradë në javë derisa të arrini në 70 gradë. Ju mund ta arrini këtë duke ngritur lartësinë e llambës së nxehtësisë ose duke përdorur një nga njësitë e llambës së nxehtësisë me një ndërprerës dimmer (i preferuari im personal). Pulat duhet të jenë me pupla dhe nuk duhet të kenë nevojë për ngrohje pas 70 gradë. Përdorni një termometër me një sondë për të kontrolluar temperaturën në nivelin e pulës. Një pikë tjetër e rëndësishme në lidhje me nxehtësinë është të mos përpiqeni të ngrohni të gjithë pjellorin. Disa pula mund ta pëlqejnë atë më të ftohtë se të tjerët. Nëse i gjeni zogjtë tuaj të gjithë të grumbulluar direkt nën burimin e nxehtësisë, ndoshta është shumë ftohtë në pjellor. Idealisht ata duhet të flenë rreth perimetrit të burimit të nxehtësisë dhe shpesh do t’i gjeni të rregulluar në një rreth rreth skajit të jashtëm të shkëlqimit të kuq nga llamba e nxehtësisë. Janë goca të lumtura! Siguroni zona të pjellës për zogjtë që të largohen plotësisht nga nxehtësia. Mbajeni nxehtësinë në njërin skaj të pjellësit dhe ushqimin dhe ujin në anën tjetër pasi pulat të jenë rreth një javë. Një alternativë tjetër e disponueshme tani është një brooder kontakti i quajtur EcoGlow i prodhuar nga Brinsea. Eliminon fare nevojën për llambat e nxehtësisë. Ekziston një version për 20 zogj dhe një për 50 zogj.

UJI: Sapo zogjtë tuaj të vendosen në pjellor, qofshin të dërguara apo të çelura në shtëpi, ata duhet të kenë akses në ujë. Ka shumë opsione të disponueshme për ujitësit e zogjve, por duhet pasur kujdes për të parandaluar mbytjen. Tingëllon budallallëk, por zogjtë e vegjël mund dhe do të mbyten në gjysmë centimetër ujë. Përdorni një ujitës për zogjtë e krijuar për të mbrojtur nga mbytja duke lejuar vetëm një nivel të ulët uji dhe duke mos lejuar që zogjtë të futen në të për t’u mbytur. Përdorimi i çdo pjate të cekët dhe vetëm mbushja deri në një gjysmë inç është një alternativë e pranueshme.

Një metodë tjetër e mirë për parandalimin e mbytjes në një ujësjellës enësh është vendosja e gurëve të vegjël ose guralecave në ujë në mënyrë që pulat të mund të pinë rreth tyre, por të mos hyjnë shumë larg. Nëse mund të merrni disa gurë të kuq nga departamenti i akuariumit në dyqanin e kafshëve, ato funksionojnë mirë. Pulat tërhiqen nga ngjyra e kuqe. Kur u ofroni ujë për herë të parë zogjve tuaj, ju ndihmon të zhyteni sqepat e tyre në ujë disa herë. Sigurohuni që thjesht të zhytni majën e sqepit dhe jo vrimat e hundës ose rrezikoni t’i mbytni gjithashtu. Sapo një ose dy pula fillojnë të pinë, zakonisht të gjithë duhet ta provojnë. Do të duhet këmbëngulje për ta mbajtur ujin të pastër dhe pa rroje. Ata kanë nevojë për ujë të pastër për të qenë të shëndetshëm, kështu që kontrolloni atë disa herë në ditë për t’u siguruar që nuk është bosh ose i çrregullt. Një tjetër opsion është përdorimi i ujitës me thithka, të cilat funksionojnë shumë mirë në pjellor dhe qëndrojnë të pastër.

USHQIMI: Në moshën një ose dy ditësh, pulat janë gati për të ngrënë. Ju ndoshta i keni vëzhguar tashmë ata duke kontrolluar jashtëqitjen dhe gjëra të tjera të vogla në foshnjën. Për pulat nga 1 ditë deri në 6 javë ju duhet të ofroni një ushqim fillestar. Disa ushqime mjekohen me Amprulium për kokcidiozën. Kokcidioza është një sëmundje që mund të vrasë zogjtë që nuk kanë krijuar rezistencë ndaj saj. Zogjtë e marrin atë kur vijnë në kontakt me jashtëqitjet e shpendëve të tjerë, duke përfshirë zogjtë e egër. Jepuni atyre ushqim medikamentoz, i cili kontrollon kokcidiozën duke i lejuar zogjtë të krijojnë një rezistencë. Ushqeni zogjtë vetëm me pije fillestare mjekësore derisa të dalin jashtë dhe për disa javë më pas. Asnjëherë mos përdorni ushqim me antibiotikë të shtuar. Gjithmonë keni ushqim në dispozicion për rritjen e zogjve. Nëse keni një emergjencë dhe ju ka mbaruar ushqimi, një zëvendësues i pranueshëm për një periudhë të shkurtër kohe është e verdha e vezës e zier fort.

SIGURIA:Pas disa ditësh është e domosdoshme që pjellori të mbulohet. Pëlhura harduerike, e disponueshme lehtësisht në dyqanet e përmirësimit në shtëpi funksionon mirë. Prisni një pjesë rreth tre centimetra më të madhe se pjesa e sipërme e gjirit dhe vendoseni sipër. Përdorni diçka të rëndë për të peshuar mbulesën. Zogjve të vegjël shpesh u pëlqen të eksplorojnë botën përtej të rriturve të tyre përpara se të jenë gati.

AKSESORËT: Kjo i referohet gjërave shtesë që duhet dhe nuk duhet t’i shtohen brooder-it. Edhe zogjtë e vegjël pëlqejnë të pjekin, kështu që një kunj ose një lloj dege për pjekje është një ide e mirë. Ju mund të blini purteka të shitura në dyqanin e kafshëve shtëpiake për zogjtë. Ata kanë një rrufe në qiell dhe një dado në njërën anë, kështu që ju mund të shponi një vrimë në pjellorin dhe ta lidhni mirë në mur.

Nëse ndonjëherë përfundoni me një zogth të vetëm, së shpejti do të zbuloni se mund të jetë një grusht. Zogjtë e lumtur cicërijnë në heshtje, por një zogth i vetëm do të cicërijë vazhdimisht sepse është i vetmuar. Ju keni disa opsione. Së pari, zakonisht mund të blini një zogj shoqëruese në dyqanin e ushqimit, përveç nëse nuk është sezoni i zogjve. Ndonjëherë mund të postoni në Craigslist dhe të pyesni nëse dikush do t’ju shesë një zogth të vetëm. Së fundi, ju thjesht mund të jetoni me të. Provoni të vendosni një pasqyrë në pjellor. Zogja do të shohë reflektimin e saj dhe do të mendojë se ka shoqëri. Vendosni një kafshë pellushi në pjellor për ngrohtësi dhe rehati. Vogëlushja e vogël do të struket me të si një pulë gjigande. Një truk tjetër është të vendosni një pluhur puplash në pjellor, por kini shumë kujdes kur e bëni këtë. Varni pluhurin e puplave në mënyrë që zogjtë të mund të futen nën të, por të mos ngatërrohen në të.

Mos vendosni vaskë plastikë të dobët në pjellor. Zogjtë e vegjël do të përpiqen të qëndrojnë mbi to, duke i përmbysur dhe duke u mbytur poshtë tyre. As stiropori nuk është një zgjedhje e mirë. Sigurohuni që të gjitha kontejnerët të jenë mjaftueshëm të rëndë që të mos kthehen dhe të mos jenë të ngrënshëm.

Rritja e zogjve mund të jetë argëtuese dhe shpërblyese nëse ndiqni këto disa rregulla bazë.

Video about A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby

You can see more content about A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby on our youtube channel: Click Here

Question about A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby

If you have any questions about A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby was compiled by me and my team from many sources. If you find the article A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby

Rate: 4-5 stars
Ratings: 4303
Views: 36645477

Search keywords A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby

A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby
way A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby
tutorial A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby
A Brooding Hen Will Take Any Animal As A Baby free
#Care #Handling #Baby #Chicks

Source: https://ezinearticles.com/?The-Care-and-Handling-of-Baby-Chicks&id=6691927