A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca Music Agents in the Live Music Business – What Music Agents Do and How You Can Get One For Your Band

You are searching about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca, today we will share with you article about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca is useful to you.

Music Agents in the Live Music Business – What Music Agents Do and How You Can Get One For Your Band

Gjetja dhe organizimi i shfaqjeve për grupin tuaj mund të jetë një përvojë që kërkon kohë dhe frustruese. Duhet të luash live dhe duhet të arrish sa më shumë fansa ekzistues dhe të rinj. Megjithatë, me të gjitha indikacionet se biznesi i muzikës live do të vazhdojë të rritet (shitjet e biletave të koncerteve në mbarë botën ishin 4.4 miliardë dollarë në 2009, 17% më shumë nga 2008), në fakt marrja e këtyre koncerteve mund të jetë e vështirë. Pasi t’ju ofrohet një shfaqje nga një promovues, ju duhet të bini dakord për një pagesë dhe të zgjidhni një kontratë.

Një agjent muzikor është një profesionist i biznesit të muzikës live, i cili do t’ju gjejë koncerte me pagesë dhe angazhime të tjera live. Këto koncerte njihen si rezervime, prandaj termi agjent rezervimi. (Përgjithësisht pranohet që një agjent talentesh është çdo agjent që mund të gjejë punë për klientin e tij – për shembull filma, TV, shkrimi i librave. Një agjent talentesh që përqendrohet në gjetjen e koncerteve dhe turneve për klientin e tij është një agjent rezervimi [Waddel, Barnet, & Berry, 2007]. Ky artikull do të trajtojë agjentët e rezervimit.)

Agjenti i rezervimit në fakt nuk organizon shfaqje. Një agjent vepron si një ndërmjetës midis mijëra artistëve dhe grupit të kufizuar mbarëbotëror të promovuesve të vendeve të koncerteve, festivaleve, klubeve dhe kolegjeve. [Hopewell & Hanlon, 2003]

Puna e agjentit të rezervimit Një agjent muzikor individual zakonisht punon si pjesë e agjencive më të mëdha të përbëra nga një numër agjentësh. Agjentët janë përgjegjës për të ardhurat e tyre dhe përdorin infrastrukturën e agjencisë (përfshirë shërbimet telefonike, ISP, ligjore dhe të kontabilitetit) për të ndihmuar në drejtimin e “mikro-biznesit” të tyre brenda kornizës së përgjithshme të agjencisë. Agjencia më pas merr një shkurtim të të ardhurave të agjentit për të paguar për këto shërbime dhe për (shpresojmë) të gjenerojë një fitim. Agjencitë më të njohura janë Creative Arts Agency (CAA), William Morris Agency (WMA), Artists Group International, Montery Peninsula Artists, The Agency Group, Solo, X-Ray Touring dhe International Talent Booking (ITB).

Një agjent muzikor fiton para duke marrë një përqindje të të ardhurave bruto të artistit për një performancë. Nëse luani një shfaqje për 1000 dollarë, atëherë agjenti do të marrë 100 dollarë nga kjo si përqindje. Ju nuk duhet të paguani komisionet e parave të agjentit tuaj për asgjë tjetër përveç asaj që fitoni nga koncertet dhe turnetë.

Agjentët muzikorë rregullohen në SHBA nga sindikatat kryesore të argëtimit, AFM, AFTRA, SAG & Equity, të cilët kanë kufizuar përqindjen e agjentit në 10% të tarifës bruto të artistit për çdo shfaqje. (AFM në fakt lejon deri në 20% për paraqitjet një herë.) Në MB nuk ka një rregullore të tillë, por 10% e tarifës bruto duket të jetë normë.

Për më tepër, nëse një agjent bën një marrëveshje me një promovues që sheh promovuesin duke ofruar shtesa pa para, të tilla si hotelet ose transportin ekzekutiv, atëherë agjenti shpesh do të llogarisë ekuivalentin e parave të këtyre “kushteve dhe kushteve të veçanta” dhe do të tarifojë një përqindje të vlerën e perceptuar të këtyre zërave gjatë llogaritjes së komisionit të duhur. Në fund të fundit, agjenti negocioi shumë në emër të artistit për të siguruar këto përfitime pa para; Prandaj është e drejtë që agjenti të kompensohet më tej. Prandaj, është shumë e rëndësishme që menaxheri i artistit të ketë akses tek një kontabilist me shumë përvojë, i cili mund të verifikojë vlerën e vërtetë të parave të këtyre pasurive të paprekshme. Sa përqind e Sony PlayStation të përfshirë në prapaskenë duhet të paguajë agjenti juaj i rezervimit?

Procesi i prenotimit Është detyra e agjentit të negociojë marrëveshjet me promotorët bazuar në atë që ai ose ajo di për statusin e aktit, qytetin ose vendin ku ai ose ajo po prezanton dhe marrëdhëniet me promotorin.

Agjenti do të punojë me menaxhmentin e artistit për të identifikuar dhe planifikuar periudhat e turneut ose shfaqjeve të njëpasnjëshme. Këto shfaqje tradicionalisht ishin në mbështetje të një publikimi të ri nga artisti, siç është një album i ri, dhe u trajtuan si pjesë e fushatës promovuese për atë CD të re, së bashku me paraqitjet në radio dhe TV, intervistat në revista dhe gazeta dhe nënshkrimet në dyqan. . Tashmë grupet i shohin shfaqjet live dhe turnetë si një burim kryesor të të ardhurave pasi të ardhurat e tyre të regjistruara nga muzika janë ulur dhe kështu bëjnë turne për të fituar para dhe jo thjesht si një aktivitet promovues. Prandaj, një agjent i mirë do të jetë i vetëdijshëm për mundësitë që ekzistojnë për klientët e tyre.

Pasi të bihet dakord me artistin dhe menaxhmentin e tyre për një periudhë aktiviteti koncertesh, agjenti do t’u drejtohet promovuesve për të organizuar shfaqjet aktuale. Në disa raste, kjo qasje fillestare do të jetë mjaft e drejtpërdrejtë, në varësi të ‘ndikimit’ të agjentit. Agjentët e ‘Superstar’ si Marty Diamond (agjenti i SHBA për Coldplay, Snow Patrol, KT Tunstall dhe Artic Monkeys) padyshim që do të ishin më të aftë të bindin një promotor të ndërmarrë një veprim të vogël, të panjohur. Kuptimi do të ishte që nëse promotori punon me këtë akt tani, atëherë agjenti do t’i ofrojë promotorit mundësinë për të rezervuar një akt më të madh në të ardhmen.

Kur prenotoni shfaqjet, agjenti duhet të marrë parasysh çështjet gjeografike dhe sezonale, si dhe të mbajë një sy në konkurrencë. Një agjent do të përpiqet të planifikojë drejtimin e turneut kur u drejtohet promotorëve. Promovuesve do t’u ofrohet zgjedhja e tyre e datave në varësi të vendndodhjes së vendit ku ata po rezervojnë. Për shembull, në Amerikën e Veriut agjenti do t’u drejtohet të gjithë promovuesve me bazë në Veriperëndim (Portland, Seattle, Vancouver) me data të disponueshme në katër ditët e para të turneut. Pastaj ai ose ajo do t’u drejtohet promovuesve në Kaliforni (San Francisko, Los Anxhelos, San Diego, e kështu me radhë) me hapje të mundshme për katër ose pesë ditët në vijim. Në MB do të hapeshin në Skoci për dy ditët e para, dhe më pas ndoshta do të afroheshin promotorët në Liverpool, Manchester dhe Carlisle për javën e ardhshme të turneut. Shpresojmë, agjenti më pas mund të paraqesë një rrugëtim mjaft logjik për turneun, si p.sh. nga veriu në jug ose në drejtim të akrepave të orës në të gjithë vendin. Kjo do të sigurojë më pak udhëtime dhe kosto më të lira transporti.

Ky lloj planifikimi duhet të bëhet shumë përpara (zakonisht tre deri në katër muaj) për të siguruar disponueshmërinë në rajonet e kërkuara. Ndonjëherë thjesht nuk është e mundur, dhe përfundoni me turneun shumë të frikshëm “Ylli i Davidit”, në të cilin çdo shfaqje duket të jetë në të kundërtën gjeografike nga performanca e mëparshme!

Në lojë hyjnë edhe çështjet sezonale. Është e kotë të përpiqesh të rezervosh një turne klubi në Evropë midis qershorit dhe gushtit nëse përfaqëson një akt indie/alternativ. Shumica dërrmuese e fansave të muzikës do të drejtohen në një nga festivalet e shumta, si Reading & Leeds, Roskilde & Pukkelpop dhe këta adhurues të muzikës do të përfshijnë promovuesit e klubeve tuaja më të vogla! Po kështu, një turne nga bregdeti në bregdet në Kanada në janar/shkurt do të ishte shumë i pakuptimtë. Edhe nëse mund të kalonit nëpër dëborë, a do të vinte publiku?

Së fundi, të dy agjentët dhe promovuesit duhet të kenë një sy të mprehtë në ndeshjet sportive ndërkombëtare. Këto ngjarje janë konkurrencë e drejtpërdrejtë e ngjarjeve muzikore dhe, për fat të keq, muzika humbet gjithmonë!

Kur agjenti ka rezervuar përkohësisht aktin në qytete të ndryshme, ai ose ajo do të informojë menaxherin e artistit për datat e ofruara dhe tarifat e pritshme. Nëse menaxheri miraton turneun, agjenti do t’u lëshojë kontrata promotorëve. Agjenti do të jetë më pas i disponueshëm për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje ose shqetësimi të mëtejshëm që menaxheri ose promovuesit mund të kenë përpara turneut dhe do të veprojë si ndërmjetës nëse lindin ndonjë mosmarrëveshje gjatë vetë turneut.

Si mund të merrni një agjent rezervimi? Sigurisht, si interpretues, të kesh një agjent të mirë dhe të suksesshëm do t’ju mundësojë të merrni më shumë shfaqje dhe, më e rëndësishmja, shfaqje më të mëdha që hapen për akte më të mëdha. Megjithatë, marrja e një agjenti të mirë do të jetë po aq e vështirë sa të marrësh një marrëveshje rekord. Geoff Meall (agjenti në Mbretërinë e Bashkuar për Nickelback, Muse, My Chemical Romance dhe Super Furry Animals) thotë se çdo grup që ai e konsideron për përfaqësim duhet të jetë “ose i nënshkruar ose afër nënshkrimit sepse [he is] nuk shkon dëm [his] kohë në turne me diçka që nuk ka asgjë jashtë të qenit vetëm një grup live.” Shumica e akteve të Geoff vijnë tek ai përmes rekomandimeve ose kërkesave të drejtpërdrejta nga menaxherët e artistëve dhe labelët me të cilët ai ka pasur marrëdhënie të suksesshme në të kaluarën. Ed Stringfellow, gjithashtu i Agjencisë Group, pajtohet: “Nuk ka agjentë të mjaftueshëm atje për të përballuar numrin e grupeve të mira në zhvillim,” thotë ai.

Prandaj, mund të jetë një shpërqendrim të shpenzoni kohë dhe para duke u përpjekur të siguroni një agjent në fillimin e karrierës suaj. Megjithëse një agjent mund t’ju marrë shfaqje, dhe një agjent i mirë mund t’ju marrë shfaqje vërtet të mira, duhet të mbani mend se agjentët e superyjeve si Geoff Meall kanë një reputacion dhe përfshirja e tij me një akt fillon në të vërtetë vetëm kur akti ka njëfarë suksesi. “Ne na afrohen çdo ditë nga grupe që nuk kanë asnjë marrëveshje regjistrimi, në thelb kanë një faqe MySpace, kanë bërë disa regjistrime dhe duan të nxjerrin disa demo. Natyrisht që unë mund të shkoj ta marr këtë grup dhe t’i rezervoj 20 shfaqje në të gjithë vendin, por. Në realitet, çfarë do të ishte kjo? Ata nuk do ta shijonin sepse nuk do të kishte ndonjë marketing pas tyre. Shumë pak agjentë rezervimi do të përfshihen me një grup që nga dita e parë,” thotë Geoff. Bob Gold, drejtori menaxhues i agjentëve të prenotimit GAA, pranon: “Ne rrallë kemi të bëjmë me grupe të panënshkruara, përveç nëse shfaqet diçka që është vërtet emocionuese.” Bob kujdeset për akte të tilla si REM, Annie Lennox dhe Maroon 5. Ai shton, “Nëse [the band] ka një menaxhim të mirë, ne mund t’i çojmë përpara.” Duket si një situatë 22-vjeçare: Ju duhen koncerte për të ndërtuar karrierën tuaj të mundshme dhe keni nevojë për një karrierë të suksesshme për të marrë shfaqjet!

Sidoqoftë, nuk duhet të dëshpëroheni. Ashtu si me kompanitë diskografike dhe menaxhimin e artistëve, agjentët e rezervimit duhet të dinë se ju jeni në gjendje të bëni punën e vështirë dhe të krijoni një bazë fansash vetë. Menaxherët e artistëve dhe agjentët e rezervimeve nuk do ta bëjnë punën për ju – nuk ka gjë të tillë si ‘sukses brenda natës’. Ju duhet të vazhdoni të luani koncerte; përhapjen e fjalës dhe ndërtimin e fansave tuaj.

Ndërsa agjentët e rezervimit punojnë me komision, ata do t’ju bëjnë dy pyetje të rëndësishme:

  • A mund të tërhiqni një audiencë që paguan në shfaqjet tuaja?
  • Pasi të tërhiqni një turmë, a mund t’i mbani ato numra në çdo shfaqje që bëni?

Asnjëherë mos e nënvlerësoni rëndësinë e një barazimi të vazhdueshëm; Numrat solidë të audiencës do të thotë se po i afroni njerëzit dhe po i argëtoni ata, dhe ata duan të kthehen për më shumë. Promovuesit dhe agjentët e muzikës duan vetëm një gjë – një sasi të garantuar të shitjeve të biletave për çdo shfaqje të caktuar. A mund t’i drejtoheni sinqerisht një promotori dhe të thoni se mund të garantoni njerëz me numër X në çdo shfaqje që bëni?

Përqendrohuni në potencialin e shitjes së biletave dhe fuqinë tërheqëse të audiencës së aktit tuaj. Kjo mund të nënkuptojë të harrosh të çosh shfaqjet tuaja në nivelin tjetër për një kohë të konsiderueshme. Ndërtoni veten si një akt cilësor dhe etiketat e agjentëve të rezervimit do të vijnë tek ju. Është shumë më mirë për karrierën tuaj të luani dy ose tre shfaqje në muaj për gjashtë muaj dhe të keni 100 njerëz të pranishëm për çdo shfaqje sesa të luani një shfaqje para 2000 njerëzve dhe më pas të mos luani një shfaqje tjetër për gjashtë muaj. Ju jeni grupi/artisti më i mirë në botë (po, ju jeni!), por a ka dëgjuar dikush tjetër për ju?

Sigurohuni që të mahnitni audiencën tuaj, sado i vogël qoftë, në çdo shfaqje që luani dhe në çdo set që performoni. Detyrojeni audiencën tuaj që të vijë në shfaqjen tuaj të radhës duke qenë profesionist, me natyrë të mirë dhe me prova të mira, si për audiencën ashtu edhe për punonjësit e prapaskenës. Nuk ka rëndësi nëse jeni duke luajtur me 10 apo 1000 njerëz, ju duhet të veproni në mënyrë profesionale. Në fakt është më e rëndësishme nëse luani me 10 persona! Ata 10 persona janë të paktën aty për t’ju parë, kështu që trajtojini me respekt dhe bëjini që të përhapin fjalën për ju.

Referencat

Hopewell, M., & Hanlon, J. (2003). Bibla e Menaxhimit të Muzikës. Londër: SMT.

Waddel, R., Barnet, R., & Berry, J. (2007). This Business of Concert Touring and Promotion. New York: Billboard Books.

Video about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

You can see more content about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca on our youtube channel: Click Here

Question about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

If you have any questions about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca was compiled by me and my team from many sources. If you find the article A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1688
Views: 7333259 7

Search keywords A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca
way A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca
tutorial A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca
A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca free
#Music #Agents #Live #Music #Business #Music #Agents #Band

Source: https://ezinearticles.com/?Music-Agents-in-the-Live-Music-Business—What-Music-Agents-Do-and-How-You-Can-Get-One-For-Your-Band&id=4067851