A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca Estrogen – Is This Natural Hormone Slowly Killing Us?

You are searching about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca, today we will share with you article about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca is useful to you.

Estrogen – Is This Natural Hormone Slowly Killing Us?

Shumë estrogjen është një problem i madh për gratë dhe burrat dhe shumë njerëz kanë shumë prej tij. Estrogjeni i tepërt mund të përshpejtojë plakjen, të përkeqësojë shëndetin e prostatës, të rrisë yndyrën e trupit dhe atrofinë e muskujve, të rrisë rënien e flokëve dhe të shkaktojë mosfunksionim seksual. Gratë me tepricë të estrogjenit të pametabolizuar janë në rrezik më të madh për kancerin e gjirit dhe mitrës, obezitetin dhe dëshirën e ulët seksuale.

Si te burrat ashtu edhe te gratë, qelizat dhjamore ruajnë sasi të mëdha të aromatazës, një enzimë që krijon estrogjen. Sa më e lartë të jetë përqindja e yndyrës në trup, aq më shumë estrogjen mund të prodhoni. Kjo ju bën të krijoni më shumë qeliza yndyrore, të cilat nga ana tjetër krijojnë më shumë estrogjen! Ky cikël mund të dalë jashtë kontrollit.

Tek meshkujt, aromataza sinjalizon gjëndrën e hipofizës dhe testikujt që të sekretojnë më pak hormon luteinizues (LH), duke ngadalësuar ndjeshëm prodhimin e testosteronit. Nivelet e larta të estrogjenit rritin prodhimin e një proteine ​​të quajtur Globulina Lidhëse e Hormoneve Seksore (SHBG), e cila konkurron me vendet e receptorit të testosteronit, duke e bërë të pafuqishëm testosteronin. Estrogjeni gjithashtu bën që mëlçia të prodhojë më shumë proteina bartëse që lidhin testosteronin. Testosteroni i lirë, i palidhur është forma e vetme aktive që mund të kalojë lehtësisht në tru, muskuj, organe seksuale dhe qeliza dhjamore.

Deficiti i testosteronit

Testosteroni i lirë përbën vetëm një pjesë shumë të vogël të testosteronit total te burrat dhe gratë. Nivelet e ulëta të testosteronit të lirë tek meshkujt rrit yndyrën e trupit, zvogëlon dëshirën seksuale dhe mund të shkaktojë depresion dhe mosfunksionim erektil. Edhe ky bëhet një rreth vicioz. Burrat kanë më pak energji dhe vetëbesim më të ulët. Më pas ata mund të stresohen, të hanë më shumë, të shtojnë peshë dhe të kenë më pak interes për seksin.

Simptomat e hershme të plakjes tek meshkujt quhen Andropauza. Nivelet e tepërta të estrogjenit janë identifikuar si fajtori kryesor!

“Sinjalet” e tepërta të estrogjenit rritin prodhimin e SHBG, duke shkaktuar shterim të mëtejshëm të testosteronit të lirë. Estrogjeni i tepërt tek meshkujt ndodh me obezitetin, përdorimin e tepruar të alkoolit, pirjen e duhanit, mungesën e stërvitjes dhe nga ekspozimi ndaj estrogjeneve jo-identike në mjedis. Pesticidet krijojnë një formë të estrogjenit të keq, të përqendruar në mish dhe bulmet.

Dozat e Bisofenol-A që gjenden në plastikë me mikrovalë, veshje për kontejnerët metalikë të ushqimit dhe pijeve, shishet plastike për fëmijë (vetëm qelqi është i sigurt) rrjedhin në ujin dhe gjakun e njerëzve duke shkaktuar një formë të rezistencës ndaj insulinës që imiton estrogjenet. Ose një dietë me yndyrë të lartë sipas Nathan Pritikin, një nga studiuesit e mëdhenj të shekullit të njëzetë me të cilin kam punuar nga 1979 deri në 81, ose sasi të vogla kimikatesh plastike (zakonisht të konsideruara të sigurta nga standardet EPA) shkaktojnë përgjigje alergjike, inflamacion dhe diabet. te Theron Randolph MD., autor i Një Qasje Alternative ndaj Alergjive. Këto rritje të estrogjeneve sintetike janë treguar se shkaktojnë ndryshime të rrezikshme në qelizat e pankreasit të lidhura me diabetin. Diabeti është rritur në mënyrë drastike në vendin tonë dhe në mbarë botën. Diabetikët vuajnë tragjikisht nga rreziku i shtuar për goditje në tru, sulm në zemër, impotencë dhe gjymtyrë të amputuara.

Disa studime sugjerojnë se rënia e flokëve dhe tullacia mund të shoqërohet me dietat me yndyrë të lartë. Dietat me yndyrë të lartë stimulojnë estronin, i cili shndërrohet në estrogjen të keq. DHT (Di-hydroxytestosterone) mund të shkaktojë rënie të flokëve. Megjithatë, testosteroni në fakt mund të ndihmojë ose përmirësojë flokët e kokës, me kusht që nivelet e estrogjenit të jenë në rregull. DHT duhet të përbëjë një të katërtën deri në një të tretën e numrit total të androgjenit.

Estrogjeni i tepërt bllokon receptorët e testosteronit dhe DHT bëhet mbizotërues. Indet yndyrore janë të ngarkuara me enzima aromatase që konvertojnë testosteronin në estrogjen. Qasja më e mirë për të luftuar dominimin e estrogjenit si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat është ushtrimi, përmirësimi i dietës dhe marrja e suplementeve ushqimore që ulin prodhimin e estrogjenit.

Humbja e yndyrës trupore redukton konvertimin e estrogjenit. Tek burrat, simptomat e andropauzës zvogëlohen dhe tek gratë, simptomat dominuese të estrogjenit zvogëlohen.

Burrat — Ulni estrogjenin tuaj

Mbi gjysma e të gjithë meshkujve mbi moshën 50 vjeç kanë prostata të zmadhuara. Sinjalet e hershme përfshijnë hezitim në fillim të urinimit, rritje të shpeshtësisë, driblim dhe ulje të forcës dhe rrjedhës së urinimit. Nëse nuk trajtohet, prostata e zmadhuar mund të çojë në mosfunksionim seksual dhe impotencë.

Një studim i Universitetit të Kalifornisë zbuloi se impotenca ishte kryesisht për shkak të estrogjenit të lartë. Një studim tjetër diku tjetër me 320 burra që ishin trajtuar në mënyrë kirurgjikale për prostata të zmadhuara rëndë, zbuloi nivele më të larta të estrogjenit dhe testosteron më të ulët, sesa burrat me prostata normale.

Në një studim japonez, meshkujt pa zmadhimin e prostatës kishin nivele më të larta të testosteronit! Për më tepër, burrat, prostata e të cilëve ishte zmadhuar, kishin nivele më të larta të estrogjenit. Shkencëtarët në këtë studim arritën në përfundimin se estrogjeni i pametabolizuar lidhet me madhësinë dhe vëllimin e prostatës.

Shumë urologë po trajtojnë pacientët me sëmundje të prostatës duke shtypur testosteronin dhe duke rritur estrogjenin. Ilaçet që shtypin estrogjenin kanë tendencë të zvogëlojnë gjithashtu format e dobishme të estrogjenit dhe nuk po bëjnë mjaftueshëm për të pastruar format e këqija të estrogjeneve (16aOHE, 4OHE). Për mendimin tim, metabolizmi dhe pastrimi i estrogjenit shtesë duhet të jetë theksi dhe mund të bëhet me barëra fitokimike natyrale, nga ekstraktet bimore që synojnë estrogjenet e këqija, duke rivendosur format e mira të estrogjenit dhe testosteronit.

Diindolilmetani (DIM), që rrjedh nga brokoli, lulelakra, Kale, Bok, Choy, lakra Napa dhe lakrat e Brukselit, nxit metabolizmin e dobishëm të estrogjenit. DIM rrit estrogjenet ‘të mira’, të cilat më pas bëjnë që SHBG të lidhet, duke përmirësuar kështu nivelet e testosteronit të lirë, duke ulur në mënyrë dramatike estrogjenin ‘i keq’. DIM, së bashku me Chrysin (nga lule pasioni), (Passiflora incarnata), në kremin liposomal, pastron estrogjenin. Është veçanërisht i dobishëm për burrat që marrin terapi zëvendësuese të testosteronit ose gratë në terapi zëvendësuese të estrogjenit.

Kombinimet DIM-Chrysin ulin rrezikun e kancerit të prostatës deri në 41% te meshkujt. Ato gjithashtu ulin rrezikun e kancerit të gjirit dhe kancerit të qafës së mitrës, tek gratë. Indole-3-karbinol (I3C) është një tjetër ekstrakt bimor që është i dobishëm në metabolizmin e estrogjenit. Indole-3-karbinoli funksionon më mirë nëse ka acid klorhidrik të mjaftueshëm në stomak.

Kalcium-D-Glucarati ose metaboliti i tij, D-Glucuronolactone, mund të ndihmojë në detoksifikimin e estrogjeneve. Mollët dhe frutat dhe perimet e tjera të freskëta, kanë sasi të vogla. Si suplement, Kalciumi-D-Glukarati ka efekte pozitive në reduktimin e nënprodukteve që prodhojnë kancer.

Dieta dhe barishtet natyrale mund të rezultojnë më të sigurta dhe më ekonomike se disa barna me recetë që bllokojnë aromotazën. Metodat natyrale të pastrimit të estrogjenit duket se shkaktojnë më pak inflamacion të trupit dhe më pak dëmtime nga radikalet e lira, duke reduktuar efektet toksike të metabolitëve të estronit duke ruajtur përfitimet e estradiolit dhe 2-hidroksyestronit ‘të mirë’.

I inkurajoj mjekët që t’i shtojnë këto substanca të rëndësishme në dietën e pacientit të tyre dhe në regjimet hormonale.

Ushqime të plota

Një dietë e pasur me perime dhe fruta, me ekstrakte të koncentruara barishte, në kombinim me një program të shkurtër dhe intensiv ushtrimesh, mund t’ju ndihmojë të menaxhoni estrogjenin e keq. Shumë nga fito-kimikatet e veçanta gjenden natyrshëm në perimet krucifere të papërpunuara, të tilla si brokoli, lakra jeshile, lakra, lakrat e Brukselit, lulelakra, Bok, Choy, lakra Napa, rrepat, rutabaga, mustarda dhe kohlrabi. Megjithatë, deri në 2-lbs. e perimeve krucifere të papërpunuara çdo ditë, janë të nevojshme për të arritur përfitimet e pastrimit të estrogjenit. Unë sugjeroj të përdorni një blender (jo një shtrydhëse frutash ose lëngjeje, pasi dëshironi të ruani fibra të shëndetshme) dhe të kombinoni perimet e papërpunuara krucifere me disa fruta të shijshme me fibra të larta, si manaferrat ose dardhat. Perimet, si specat zile dhe frutat, të pasura me vitaminë C, reduktojnë enzimën e aromatazës përgjegjëse për konvertimin e shumë estrogjenit nga testosteroni. Përdorni ujë dhe jo lëng si bazë, së bashku me fruta dhe perime të ngrira, për t’i dhënë pijes një teksturë “smoothie”. Një blender zakonisht vjen me një enë 48 deri në 60 ons, e cila do të sigurojë gati 2-4 paund lëndë të parë bimore në pijen tuaj gjatë ditës.

Suplementet

Siç sugjerohet, shumica e njerëzve do të duhet të plotësojnë dietat e tyre me koncentrate nga DIM (diindolilmetan), Chrysin, D-Glucuronolactone dhe fito-kimikate të tjera të rëndësishme natyrore. Grejpfruti dhe lëngu i grejpfrutit duhet të shmangen, pasi ato mund të pengojnë aftësinë e mëlçisë për të shpërbërë estrogjenin. Suplementet që përmbajnë ekstrakte brokoli dhe lulelakra mund të stimulojnë metabolizmin e estrogjenit të tepërt, ndërsa ekstrakti i lëkurës së rrushit të kuq dhe resveratroli, mund të përmirësojnë funksionin e mëlçisë P450, për të ndihmuar në largimin e estrogjenit të tepërt.

Di-metil-glicina (DMG) është një dhurues i grupit metil që ndihmon në detoksifikimin. Ai ndihmon mëlçinë të pastrojë estrogjenet e dëmshme dhe acidin laktik, pas stërvitjes. Është raportuar se DMG përmirëson funksionin seksual, aftësinë ngrerë dhe oksigjenon gjakun në organet gjenitale. Përmirësimi i funksionit mendor dhe përfitimet kundër plakjes janë raportuar gjithashtu me DMG.

Fito-estrogjenet në soje dhe ëmbëlsira të egra janë gjithashtu të denjë për t’u konsideruar. Mishi dhe produktet shtazore lidhen me një incidencë të shtuar të goditjes në tru dhe demencës. Unë besoj se soja dhe produktet bimore (në vend të mishit dhe produkteve shtazore), janë të kujdesshme!

Studime DHT

DHT duhet të jetë në ekuilibër me testosteronin. Dr. Edmond De Vroey, themeluesi i Institutit Longevity, ka përdorur xhel DHT për më shumë se 20 vjet për të ruajtur shëndetin e prostatës duke aplikuar xhel topik DHT. E aplikuar direkt në lëkurë, DHT nuk konvertohet në estrogjen. Në vend të kësaj, DHT e aplikuar në mënyrë topike ul nivelet e estrogjenit.

Dr. Ron Rothenberg, Profesor i Mjekësisë në Universitetin e Kalifornisë/San Diego, pajtohet me mua se përfitimet seksuale dhe forcuese nga DHT nuk janë aq të theksuara sa testosteroni, ose testosteroni i kombinuar me barishte që metabolizojnë estrogjenin.

Në një studim klinik nga Dr. Wang dhe kolegët, DHT përmirësoi nivelet totale të androgjenit, ndërkohë që uli ndjeshëm nivelet e estradiolit, brenda 14 ditëve. Estradioli konsiderohet estrogjeni më dominues.

Dr. Eugene Shippen ka kryer meta-rishikime, duke treguar se testosteroni dhe DHT në fakt mund të mbrojnë prostatën.

Dr. Schaison ka treguar se pacientët me funksion të zvogëluar të gonadave u bënë më virile, zhvilluan më shumë masë muskulore dhe u përmirësuan në funksionin seksual, me xhel topikal DHT.

Duke përdorur DHT Gel gjatë një periudhe 2-vjeçare, Dr. De Lignieres raportoi se meshkujt, të moshës 55 deri në 70 vjeç, përmirësonin funksionin seksual dhe zvogëluan madhësinë e prostatës me një mesatare prej 15%.

DHT kërkon një recetë dhe zakonisht merret vetëm në Evropë, megjithatë ne përdorim një krem ​​tërësisht natyral me hormone bioidentike të aplikuara nën skrotum, që përdoret në mëngjes pas dushit. Fakti i njohur është se indi skrotal ka enzima në lëkurë që mund të rrisin prodhimin e DHT në praninë e androgjeneve. Ky krem ​​me androgjene natyrale lejon përthithjen e shpejtë të testosteronit në nivele rinore dhe shndërrimin në DHT për të ndihmuar në uljen e estrogjeneve.

Ashtu si me të gjitha terapitë e zëvendësimit të androgjenit, duhet të monitorohen shenjat e niveleve të tepërta të DHT, të tilla si lëkura e yndyrshme, aknet, rritja e tepërt e flokëve, agresiviteti ose seksualiteti shumë i rritur.

Një studim i Universitetit të Kalifornisë Jugore zbuloi se 8 nga 27 burra që merrnin Finasteride për prostatën e zmadhuar, zhvilluan tumore brenda një viti, pavarësisht se ilaçi ul DHT me 67%. Unë mendoj se nivelet e paidentifikuara të ngritura të estrogjenit në prostatë mund të jenë problemi, jo DHT. Ndërsa Finasteride ul DHT, mund të shkaktojë impotencë. Në të kundërt, beta sitosteroli në sharrë mund të jetë më efektiv për të rivendosur rrjedhën e urinës, pa impotencë. Beta Sitosteroli përmirëson metabolizmin e lidhjes së DHT dhe receptorit androgjen, ndërsa Finasteride jo. Edhe pse Finasteride mund të zvogëlojë DHT në prostatë deri në 80%, ai vetëm zvogëlon madhësinë e prostatës me rreth 20%. Rreth 60-65% e meshkujve nuk përmirësohen me Finasteride! Mbi 5% e përdoruesve të Finasteride vuajnë nga ulja e dëshirës seksuale, impotenca dhe çrregullime ejakulative.

Është e rëndësishme të theksohet se pastrimi i të gjitha estrogjeneve nga meshkujt e rritur nuk është i mirë! Qëllimi i një programi të reduktimit të estrogjenit është të arrijë nivele optimale për ekuilibrin total hormonal mashkullor. Kur estrogjenet “të këqija” janë të ngritura, ato nuk lejojnë që hormonet e rinisë, estrogjenet tuaja të mira, testosteroni, hormoni i rritjes njerëzore, DHEA, etj., të jenë në nivelet e duhura, duke çuar kështu në sëmundje, plakje të parakohshme dhe paaftësi.

Video about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

You can see more content about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca on our youtube channel: Click Here

Question about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

If you have any questions about A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca was compiled by me and my team from many sources. If you find the article A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3354
Views: 60942841

Search keywords A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca

A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca
way A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca
tutorial A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca
A All Animal Control Of San Diego San Diego Ca free
#Estrogen #Natural #Hormone #Slowly #Killing

Source: https://ezinearticles.com/?Estrogen—Is-This-Natural-Hormone-Slowly-Killing-Us?&id=631051