9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals The Testing of Abraham – A Fun Bible Review of Genesis 22, 1-18 For Kids

You are searching about 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals, today we will share with you article about 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals is useful to you.

The Testing of Abraham – A Fun Bible Review of Genesis 22, 1-18 For Kids

At one point or another we have all taken a test. Tests can be palm-sweating experiences. Can you begin to imagine how Abraham felt when he was tempted by God to sacrifice His only son, Isaac? Praise be to God that Abraham passed with flying colours. Now, why not test your children’s knowledge of this wonderful story with the following Bible review form.

Here’s what you do:

I have taken the story of Abraham’s trial and divided Genesis 22:1-18 into groups of Bible verses that you will ask your children about. Read the portion of Scripture that I have listed, and then present to your class a list of the four articles that I have written next to each portion of Scripture. You can either list these items as written words or you can collect pictures of each of the items. (I personally do the latter. Kids love visuals!) As you read the list, you’re sure to notice that one of the items doesn’t belong. Have the children in your class guess which item should not be on the list after hearing the Bible verses.

To make this Bible review time a game, simply divide your class into 2 teams. Have each team guess which item doesn’t belong. Reward the team with 100 points if they get it right. I’ve also included a bonus question for each piece of Scripture that you can give the team if they answer the correct article within a certain time, such as 15 or 30 seconds. If they answer the bonus question correctly, give the team another 100 points.

Here are your Bible review questions:

1. Read Genesis 22:1-2. List: Abraham, Isaac, mountain, fire

Bonus Question: What was Abraham’s son’s name? Answer: Isaac

2. Read Genesis 22: 3. List: Abraham, donkey, wood, 2 daughters

Bonus Question: What did Abraham 2 get? Answer: 2 servants

3. Read Genesis 22: 4-5. List: Abraham, Isaac, 2 servants, fire

Bonus Question: What did Abraham want the servants to stay with? Answer: donkey

4. Read Genesis 22: 6. List: wood, fire, knife, canteen

Bonus Question: What did Abraham decide on Isaac? Answer: wood

5. Read Genesis 22: 6b-7. List: wood, Isaac, fire, donkey

Bonus question: According to Isaac, which animal was missing from the holocaust? Answer: lamb

6. Read Genesis 22: 8. List: God, lamb, Isaac, chicken

Bonus Question: Who did Abraham say would provide the lamb? Answer: God

7. Read Genesis 22: 9. List: Abraham, altar, wood, water

Bonus Question: What did Abraham build? Answer: an altar

8. Read Genesis 22: 9b. List: altar, Isaac, wood, matches

Bonus Question: Who did Abraham bind or bind? Answer: Isaac

9. Read Genesis 22: 10-12. List: knife, angel, hand, daughter

Bonus Question: Who called Abraham and stopped him from sacrificing Isaac? Answer: God

10. Read Genesis 22: 13. List: Abraham, his son Isaac, ram, chicken

Bonus Question: What did Abraham sacrifice in place of his son Isaac? Answer: a ram

11. Read Genesis 22: 14. List: Abraham, God, mountain, desert

Bonus Question: What name did Abraham give to the place where he nearly sacrificed Isaac? Answer: “God will provide”

12. Read Genesis 22: 15-17a. List: star, sand, angel, Bethlehem

Bonus Question: What is it that God would make as numerous as the stars in the sky? Answer: his descendants

13. Read Genesis 22: 17b-18. List: cities, nations, descendants, farms

Bonus Question: Why did God bless Abraham? Answer: He obeyed God

Just a few tips –

1. This Bible review is based on the NIV translation, however, other translations will be equally consistent. Just be sure to make any necessary changes to fit your version of the Bible before playing the game.

2. Do not forget to collect the list of items. I’ve always listed the last item as the one that doesn’t belong. Have fun!

Video about 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals

You can see more content about 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals on our youtube channel: Click Here

Question about 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals

If you have any questions about 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3807
Views: 1244229 1

Search keywords 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals

9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals
way 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals
tutorial 9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals
9 Aquatic Experiences That Bring You Up Close To Animals free
#Testing #Abraham #Fun #Bible #Review #Genesis #Kids

Source: https://ezinearticles.com/?The-Testing-of-Abraham—A-Fun-Bible-Review-of-Genesis-22,-1-18-For-Kids&id=4093308