6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All Eleven Enemies of Man: A Model Article to Demonstrate How to Write an Interesting Article on a Topic

You are searching about 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All, today we will share with you article about 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All is useful to you.

Eleven Enemies of Man: A Model Article to Demonstrate How to Write an Interesting Article on a Topic

Këtu NJERI do të thotë njerëzimi. Ai përfshin burrin, gruan, fëmijët, të moshuarit, të rinjtë, të arsimuarit, të paarsimuarit etj dhe të gjitha qeniet njerëzore që kanë aftësinë e ‘Mendimit’.

Kur thuhet “Armiq” nuk nënkupton disa armiq nga jashtë, por në fakt, në këtë artikull, armiqtë që përmendim janë nga “brenda”. Ata nuk janë disa kafshë të egra, mikrobe të dëmshme (as përbindëshi i shekullit të 20-të HIV/AIDS), rrezatimi atomik etj, por ata janë armiqtë e krijuar nga vetë mendimi i njeriut.

Do të shohim sesi mendimi po luan të keqen dhe si i krijon njeriut armiq të ndryshëm.

Mendimi është instrumenti që krijon ‘qendrën e egos’ e cila njihet si “Unë”. Ky “Unë” krijon dallime të ndryshme midis Njeriut për njeriun. Kjo është arsyeja e luftës për mbijetesë. Në këtë proces, ajo ka krijuar disa armiq për Njeriun dhe disa prej tyre janë renditur si më poshtë:

1) DASHKIMI PËR USHQIM: Në kohët moderne, marrja e ushqimit për njeriun nuk duket e vështirë. Njeriu ha çdo gjë që has, qoftë vegjetarian, jovegjetarian. Të ziera ose të papërpunuara. Ai lokalizon proteinat nga çdo substancë organike që has, i rrëmben për t’i ngrënë. Ekziston një thënie e famshme “peshku i madh mbijeton duke ngrënë peshkun e vogël”. Është mirë që qytetërimi ka përparuar në këtë nivel dhe kështu njeriu nuk është kanibal tani përveç një përqindjeje të vogël njerëzish të paqytetëruar. Përndryshe, ushqimi i preferuar i njeriut mund të jetë një qenie tjetër njerëzore.

Duke lënë mënjanë kanibalizmin, padrejtësia që u bëhet njerëzve të varfër, të shtypur dhe më pak të privilegjuar është shumë e madhe, sepse u privohet edhe një herë ushqimi. Njeriu po rrëmben ushqimin edhe të kafshëve dhe zogjve. Disa krijesa tani janë zhdukur për mungesë ushqimi. Bilanci i Natyrës është plotësisht i prishur për shkak të ushqimit të tepërt të marrë nga njeriu.

2) DAKLI PËR SEKS: Epshi i dytë që Njeriu e ka trashëguar drejtpërdrejt nga kafshët është SEKSI. (E para është epshi për ushqim). Seksi është fenomeni natyror pas ushqimit. Pasi barku është i mbushur, të gjitha kafshët, përfshirë njeriun, kërkojnë partner seksual. Vetëm disa i njohin ligjet e vendit në përmbushjen e dëshirave të tyre seksuale. Rritja e incidencës së infektimit me HIV tregon se sa i dobët është një mashkull në lidhje me seksin. Meqenëse njeriu nuk bën dallime në përzgjedhjen e ushqimit, ai/ajo nuk gjen ndonjë ndryshim në zgjedhjen e partnerit seksual. Besnikëria bashkëshortore e ka humbur rëndësinë e saj të plotë. Mahatma Gandhi tha një herë: “Unë do të pranoj se India e arriti lirinë vetëm kur një vajzë e re e bukur e veshur me stoli të shtrenjta ari duke ecur vetëm në një korsi të ngushtë të errët pa u përballur me ndonjë rrezik”. Mund të duhen shekuj për të marrë këtë liri.

3) EPSHI PËR PUSHTET. Njeriu do të bëjë gjithçka për të fituar pushtetin. Një vështrim në Historinë Botërore do të nxjerrë në dritë qindra luftëra dhe mijëra vrasje për hir të pushtetit. Djali, vrasja e babait, vrasja e vëllezërve me njëri-tjetrin janë mjaft të zakonshme në Histori. Mahabharata, epika e madhe e Indisë ka të bëjë me vëllezërit që luftojnë për pushtet. Në ditët moderne, edhe në sistemet demokratike vrasjet, masakrat etj janë të zakonshme për të fituar zgjedhjet për të rrëmbyer pushtetin. Ne mund të shohim në jetën e përditshme zyrtare gjithashtu se njerëzit kryejnë çdo shkelje të sjelljes për të marrë promovime në mënyrë që të fitojnë më shumë pushtet. Fuqia është mani unike për njerëzimin. Asnjë kafshë tjetër nuk dëshiron për pushtet. Njeriu dëshiron të zotërojë gjithnjë e më shumë pushtet. Ajo kënaq egon e tij. Ai dëshiron që njerëzit rreth tij të bëjnë sexhde, të ofrojnë respekt, të ofrojnë fjalë lavdëruese dhe adhurime. Lakmia për pushtet ka arritur një nivel të tillë që njeriu është i përgatitur të zëvendësojë adhurimin e hyjnive duke e hyjnizuar veten si mbi Zotin.

4) PARAJA: Zbulimi më i madh i njerëzimit në kohët moderne është PARAJA. Thuhet se zbulimi i ZJARRIT dhe më pas sistemi i rrotave për transport janë shpikjet më të mëdha të njerëzimit të cilat kanë ndryshuar gjithë stilin e jetës së tyre. Më pas vjen energjia elektrike (përfshirë sistemet elektronike dhe teknologjinë kompjuterike). Por në aspektin social shpikja më e madhe e shoqërisë njerëzore që ka ndryshuar gjithë qëndrimin njerëzor, që nga një fëmijë deri tek një person që vdes është PARAJA. Ka disa fjalë të urta të famshme në Tamile për të shpjeguar fuqinë e madhe të parasë. Disa prej tyre janë si më poshtë: ‘Shiza do ta shpojë tokën vetëm deri në disa këmbë, por paraja do të depërtojë në çdo masë’, ‘Atyre që kanë para do t’u jepen vende të respektuara, por njerëzit me karakter, por pa para do të hidhen në kosh pluhuri’, ‘Edhe një trup i vdekur do ta hapë gojën me frikë kur t’i tregohet Paraja para tij.

E gjithë shoqëria është tani pas parave. Në fakt tani, gjithçka është konvertuar në aspektin e parave. Edukimi, trajtimi mjekësor, teknologjia, madje edhe dashuria prindërore matet me para. Njeriu është i përgatitur të sakrifikojë çdo gjë për hir të parave. (Arin mund ta konsiderojmë pranë parasë, por duke ndjekur shumë prapa). Njeriu do të kryejë çdo mëkat, duke përfshirë vrasjen e të afërmve dhe të afërmve të tij për hir të parave.

Rëndësia që njeriu i kushton parasë meriton një artikull tjetër të plotë për të shpjeguar rëndësinë e saj

5) XHELOZIA: Xhelozia është kryesisht një fenomen subjektiv. Ai ndryshon nga njeriu në njeri. Për një qenie njerëzore individuale ajo ndryshon sipas rastit dhe personave të përfshirë. “Xhelozia është karakteri ynë kombëtar” është një thënie e famshme indiane. Xhelozia është një karakter i zakonshëm, që mbizotëron edhe mes nënës dhe vajzës, babait dhe djalit. Shumë pak janë në gjendje ta pushtojnë plotësisht atë, disa janë në gjendje ta fshehin atë dhe shumë janë të lëkundur prej saj dhe të prishin jetën e atyre që u kanë zili dhe të prishin edhe jetën e tyre.

6) ZEMËRIMI DHE URREJTJA: Zemërimi ka prishur jetën e miliona njerëzve në mbarë globin. Urrejtja është zemërimi që ushqehet përgjithmonë duke i dhënë ushqim armiqësive. Ndërsa zemërimi kufizohet te individët, urrejtja ekziston edhe ndërmjet vendeve. Edhe shenjtorët nuk janë të lirë nga zemërimi. Në një gjendje shpirtërore të zemëruar, thuhej se ata mallkonin dhe humbnin të gjithë fuqinë e tyre. Një burrë humbet qetësinë dhe duket shumë i shëmtuar gjatë humorit të zemëruar. Nuk ka dobi edhe nëse pendohet më vonë. Mijëra njerëz të pafajshëm vriten thjesht për shkak të urrejtjes. Është shkaku kryesor i disa luftërave në Historinë Botërore. Një zemër që i jep vend zemërimit është shtëpia e pikëllimit; zemërimi i përjetshëm nuk do të fitojë askënd.

7) FANATIZMI: Fanatizmi i jep vend ekstremizmit dhe ekstremizmi çon në terrorizëm. Bota e sotme është e mbërthyer nga aktivitetet terroriste dhe nëse shkojmë në kauzën e saj, nuk është gjë tjetër veçse fanatizëm. Është në emër të vendit, gjuhës, grupeve etnike dhe më shumë se të gjitha këtyre, “Feve”. “Luftërat më të mëdha në botë bëhen në emër të feve”- JK

Ne u kushtojmë shumë rëndësi disa dogmave dhe jemi shumë të lidhur me to. Kur ndodh diçka për të dëmtuar atë besim, njeriu plagoset thellë dhe si një tigër i plagosur lufton kundër atyre që shkaktuan plagën. Ndonjëherë ajo shkon përtej çdo kufiri dhe nuk ka asnjë pengesë për dhunën e goditur edhe ndaj civilëve të pafajshëm. Në historinë indiane, shembja e fundit e xhamisë Ajodhya është një shembull i intolerancës fetare. Lufta etnike midis tamilëve të Srilankës dhe Sinhalezëve është një shembull i luftimeve etnike. Ka dhjetëra luftime të tilla në të gjithë botën dhe baza e të gjitha këtyre është fanatizmi.

Edhe në çështjet më të lehta si argëtimi dhe sporti, fanatizmi ka duart për të luajtur. Indianët mund të tolerojnë që çdo tam të fitojë ndeshjen e kriketit dhe jo Pakistanin dhe anasjelltas. Në Indi, një tjetër aspekt i zakonshëm mes FANËSVE (fanatikëve!) i një aktori kinematografik që sulmon dhunshëm fansat e një tjetri është i zakonshëm. Është një incident patetik në jetën reale që një polic u dogj për vdekje dhe dhjetëra njerëz vetëdigjeshin kur idhulli i tyre i matinës pati një vdekje natyrale (për shkak të pleqërisë!)

8) FRIKA: Frika është një vrasës i heshtur. Një frikacak vdes 1000 herë gjatë jetës së tij. Shumica e frikës së tij janë jashtë imagjinatës. Rezultati natyror i frikës është kërkimi i mbrojtjes. Për shkak të nevojës për mbrojtje, njeriu bashkohet me grupet. Grupet krijojnë përplasje dhe luftëra. Prandaj baza e shumicës së luftërave është Frika. Shumica e veprimeve të burrave janë të kërkojnë mbrojtje, që nga shtëpitë e banimit deri te krijimi i marrëdhënieve. Njeriu kryen disa vepra kriminale për të shpëtuar nga frika, por veprat e zënë kurth në një kafaz të krijuar nga ai vetë.

9) KRENARI: Disa njerëz kanë egon se janë suprem; ata dinë gjithçka dhe të gjithë duhet të përulen para tyre. Në shumicën e rasteve, ato dështojnë keq. Enët e zbrazëta vetëm bëjnë më shumë zhurmë. Më në fund ato përfundojnë si një masë për të qeshur në sytë e të tjerëve si personazhi Malvalio tek Shekspiri ‘Nata e Dymbëdhjetë’.

10) hakmarrje; Njerëzit nuk i harrojnë dëmet e bëra ndaj tyre. Ata duan të hakmerren për veprime të caktuara të armiqve të tyre me dashje apo pa dashje dhe në atë proces humbasin jetën. Shembulli më i mirë për këtë është personazhi Shylock nga “Tregtari i Venecias” i Shekspirit.

11) EGOIZMI: Baza për të gjitha dobësitë e mësipërme të njeriut është Egoizmi. Ne kemi hasur në disa njerëz që sillen në mënyrë egoiste edhe në çështje të parëndësishme. Duke filluar nga marrja e një vendi në autobus e deri te marrja e një shtrati ministror, ​​vetëm interesi i tyre qëndron përpara interesave të tjera. Fat i madh është që edhe sportistët i janë nënshtruar egoizmit. Sportiviteti ka zënë vendin e parë duke i dhënë vend interesave egoiste ulësen e parë. Njerëzit nuk janë të gatshëm të sakrifikojnë. Ata janë të pavëmendshëm ndaj neverisë që tregojnë vëzhguesit. Për ta, nevojat e tyre duhet të përmbushen. Lërini gjërat e tjera të shkojnë në ferr.

Duke përmbledhur:

Ne kemi parë një përshkrim të shkurtër të njëmbëdhjetë veseve të njerëzve të cilësuar si armiqtë e tij. Ka edhe disa dobësi dhe vese të tjera, por ato mund të renditen në mesin e ndonjë prej të mësipërmeve.

Cila eshte zgjidhja?

Çdo numër predikimesh nuk do ta ndryshojë njeriun për ta bërë atë të braktisë veset e mësipërme. Por, një qasje praktike për t’i pushtuar ato mund të jetë si më poshtë (11 receta për 11 veset):

1. Hani për të jetuar, mos jetoni për të ngrënë. Keni ushqim minimal për të mbajtur jetën. Do të reduktojë edhe shpenzimet mjekësore.

2. Bëni një jetë të qetë familjare. Nuk duhet të bëhesh shenjtor. Bëni seks brenda parametrave të familjes.

3. Mos jini të pangopur për pushtet. Fuqia ka bashkë me të edhe përgjegjësi. Pranoni përgjegjësitë pasi të keni matur të mirat dhe të këqijat dhe jo fuqinë pas saj.

4. Paratë mund të blejnë ushqim, jo ​​oreks dhe mund të blejnë shtratin jo gjumin. Prandaj duhet njohur fuqia e kufizuar e parasë. Nuk duhet të sakrifikohet qetësia shpirtërore për para. Keni një plan për të fituar dhe kursyer. Mos jini të pangopur. Ndërkaq, mos u bëj dorështrënguar, sepse ‘koprraci është gjithmonë i varfër’.

5. Mendja jonë kërkon energji të jashtëzakonshme për të mposhtur ndjenjën e xhelozisë. Njihni talentet e të tjerëve. Mundohuni të përmirësoni tuajën.

6. Zemërimi dhe urrejtja: Ushtrimet praktike të jogës, zakonet ushqimore do të zvogëlojnë ndjenjat që lidhen me zemërimin. Duhet të shmangen jo vetëm pijet dehëse, por edhe pijet toksike si kafeja. Lexoni dhe praktikoni disa libra për vetë-përmirësim të cilët stërviten për të mposhtur këtë ndjenjë.

7. FANATIZMI: Rreziku më i madh me të cilin po përballet bota e sotme është terrorizmi, i cili është rezultat i drejtpërdrejtë i fanatizmit. Secili prej nesh është fanatik në një aspekt ose në një tjetër. Kur krenohem pa arsye për fenë, vendin ose gjuhën time, indirekt inkurajoj fanatizmin dhe jam gjithashtu terrorist, megjithëse në një masë të kufizuar. Ilaçi i vetëm për këtë është “Mos merrni pikëpamje ekstreme, BËNI MODEDAR”. Kjo është këshilla e dhënë nga Dalai Lama, murgu budist për të luftuar terrorizmin. Po, nëse ruajmë ekuilibrin e duhur në qasjen tonë, nuk ka vend për fanatizëm.

8. FRIKA: Arsyeja themelore e frikës është ‘kërkimi i mbrojtjes’. Njeriu ka frikë nëse do t’i humbte të gjitha komoditetet që tashmë ka, nëse shëndeti i tij do të ndikohej keq. Pastaj ai bashkohet me grupe. Në këtë proces ai humbet lirinë e tij. Më në fund frika përfundon në skllavëri. Për të kapërcyer frikën, mënyra e vetme është jeta e drejtë dhe respektimi i përpiktë i ligjeve të vendit.

9. KRENARIJA: Shumë krenari do ta bëjë veten vetëm si një përqeshje, vëzhgoni të tjerët. Mund të tregoheni kur është absolutisht e nevojshme.

10. Hakmarrja: Mos ngulitni tek ju ndjenjën e hakmarrjes. Njeriu më i madh në tokë është ai që është në gjendje të falë dhe të harrojë.

11. EGOIZMI: Njeriu duhet të jetë në gjendje të shohë këndvështrimin e tjetrit, aspiratat e tij etj. Kënaqësia më e madhe është duke ‘sakrifikuar’ dhe duke mos fituar gjithçka për të mirën e tij.

Me pak fjalë, ajo që nevojitet është një qasje e moderuar dhe e ekuilibruar në çdo gjë dhe gjithçka që hasim. Dikush nuk mund të jetë një Jezus apo Mahatma Gandhi, por ne patjetër mund të tregojmë përmbajtje në qasjet tona.

Meritat e këtij artikulli:

Më lejoni ta mbyll artikullin duke renditur disa merita të këtij artikulli.

1. Përmbajtja justifikon titullin në Toto.

2. Artikulli nuk devijon kurrë nga tema kryesore.

3. Gjuha është shumë e thjeshtë. Nuk u përdorën mashtrimet e fjalëve.

Lexuesit këshillohen t’u referohen librave të ndryshëm për tema individuale, pasi më sipër është dhënë vetëm një pamje nga syri i shpendëve. Por dy aspekte meritojnë të përmenden si vërejtje përmbyllëse:

Kini një qasje të moderuar ndaj ndonjë prej ndjenjave dhe emocioneve dhe ju uroj një të ardhme shumë të begatë në shkrimin e artikujve.

Video about 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All

You can see more content about 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All on our youtube channel: Click Here

Question about 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All

If you have any questions about 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9405
Views: 63658688

Search keywords 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All

6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All
way 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All
tutorial 6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All
6 Which Terrestrial Animal Has The Largest Mouth Of All free
#Eleven #Enemies #Man #Model #Article #Demonstrate #Write #Interesting #Article #Topic

Source: https://ezinearticles.com/?Eleven-Enemies-of-Man:-A-Model-Article-to-Demonstrate-How-to-Write-an-Interesting-Article-on-a-Topic&id=6961799