50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal What You Need to Know to Locate the PERFECT Web Host!

You are searching about 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal, today we will share with you article about 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal is useful to you.

What You Need to Know to Locate the PERFECT Web Host!

Prezantimi

Një kërkim i fundit në Google për termin “strehimi i faqes në internet” ktheu 36,100,000 faqe interneti. Edhe pse ne jetojmë në epokën e informacionit, ekziston një gjë e tillë si mbingarkesa e informacionit! Pasi të keni mbledhur referimet tuaja të pritjes ose të keni zgjedhur një pjesë të vogël për të zgjedhur, si mund t’i krahasoni të gjitha planet e ndryshme, veçoritë dhe çmimet e tyre për të vendosur se kush është përputhja më e mirë për biznesin tuaj? Detyra mund të duket e frikshme, por unë do t’ju jap informacionin që ju nevojitet për të marrë një vendim të informuar dhe për të zgjedhur planin më të mirë të pritjes për dollarin tuaj të buxhetuar.

Vlerësoni nevojat tuaja

Blerja për një ofrues të mbajtjes në internet pa kuptuar se çfarë ju nevojitet është njësoj si të blini një makinë të re pa asnjë ide për veçoritë që duhet të ketë: A keni nevojë të transportoni me të? A ka nevojë për të ulur më shumë se dy persona? A duhet të ketë dritare elektrike, dyer, bravë? etj.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të vlerësoni nevojat tuaja. Këtu është një grup i vogël pyetjesh për të bërë, të cilat do t’ju ndihmojnë të mendoni:

1. Sa hapësirë ​​më duhet në disk? Një faqe interneti me 5 faqe mund të kërkojë vetëm 50 mb, por një faqe me 200 faqe mund të kërkojë 500 mb për të ruajtur të gjitha faqet.

2. Sa bandwidth do të më nevojitet?

3. A do të më duhet akses në shërbime të tilla si bazat e të dhënave, dhomat e bisedave, forumet, bloget ose mjete të tjera ku mund të ruhen informacionet dhe klientët mund të lidhen me mua?

4. A do të më duhet të instaloj dhe ekzekutoj skriptet speciale? Për shembull, të zgjedhni listat e postimeve, kalendarët apo softuerin e tavolinës së ndihmës? Nëse po, a janë ato specifike për sistemin operativ (Windows apo Linux)?

5. Çfarë jam i kënaqur të paguaj çdo muaj për shërbimin?

Pasi t’i keni përgjigjur këtyre pyetjeve, jeni gati të filloni vlerësimin tuaj të ofruesve të ndryshëm të mbajtjes në internet. Nëse nuk jeni në gjendje t’u përgjigjeni disa prej pyetjeve të mësipërme, ose dëshironi ndihmë shtesë për të përcaktuar nevojat tuaja, ju lutemi kontaktoni Krista Garren për një konsultim falas.

Vlerësimi i hostit të uebit

Hapi tjetër është të filloni të shqyrtoni fushat e ndryshme kryesore të pritjes së faqes në internet të cilat do të ndikojnë në vendimin tuaj:

o Hapësirë ​​në disk

o Gjerësia e brezit

o Skriptet dhe shërbimet

o Serverë të dedikuar/të përbashkët

o Shërbim/Mbështetje ndaj klientit

o Kohëzgjatja/Besueshmëria

o Çmimi

o Ofruesit e pritjes falas

1. Hapësira në disk

Kjo është sasia e hapësirës së ruajtjes që ofruesi po ju jep për të ruajtur faqen tuaj të internetit. Planet e pritjes do të shkojnë diku nga 25 MB deri në Gigabajt për të akomoduar të gjithë gamën e nevojave. Nëse faqja juaj është e ndërtuar tashmë, në përgjithësi mund të përcaktoni se sa hapësirë ​​ruajtëse nevojitet duke mbledhur madhësitë e skedarëve të faqeve dhe imazheve tuaja. Kjo është sasia minimale e hapësirës që ju nevojitet për faqen tuaj të internetit. Një rregull i përgjithshëm është blerja e një plani i cili mund të ketë më shumë burime sesa ju nevojiten aktualisht, por që ju ofron mundësinë për t’u rritur; në fund të fundit, qëllimi i përgjithshëm është rritja apo jo?

2. Gjerësia e brezit

Çfarë është kjo gjithsesi? Gjerësia e brezit është një matje se sa informacione (të dhëna) mund të transferohen nga faqja juaj e internetit dhe llogaritet për një periudhë të caktuar kohe, zakonisht një muaj. Sa herë që dikush kërkon përmbajtje në faqen tuaj të internetit (faqe ose imazhe) nga shfletuesi i tij i internetit, kjo llogaritet si përdorim i gjerësisë së brezit. Uebsajtet shumë të trafikuara që kanë faqe të mëdha ose imazhe të mëdha që nuk janë optimizuar siç duhet do të shterojnë burimet e gjerësisë së brezit shumë më shpejt sesa faqet e internetit që optimizojnë dhe kontrollojnë madhësitë e skedarëve të faqeve dhe imazheve. Para se të ngarkoni faqen tuaj të internetit, optimizoni përmbajtjen dhe imazhet tuaja për të marrë vlerën më të gjerë të brezit për dollarin tuaj. Hulumtoni sasinë e trafikut që parashikoni të keni fillimisht. Për shembull, a do të nisni fushatat tuaja të marketingut menjëherë pasi të hapet faqja juaj apo do të prisni disa muaj? Nëse keni krijuar një ndjekës për një produkt të ri, lansimi i të cilit pritet me padurim, atëherë mund të jetë e mençur të zgjidhni një plan më të madh përpara për t’u përgatitur për kërkesat e ardhshme të trafikut.

Sigurohuni që të pyesni hostin për kufizimet e gjerësisë së bandës. Disa ofrues thjesht do t’ju faturojnë për një tepricë, ndërsa të tjerët do të pezullojnë automatikisht llogarinë tuaj (që do të thotë se askush nuk mund ta shikojë përmbajtjen tuaj) deri në ciklin tjetër të faturimit kur të rinovohet gjerësia e brezit tuaj. Do të ishte shkatërruese të përpiqeni të hapni faqen tuaj të internetit vetëm për të gjetur se ajo është zhdukur praktikisht për shkak të një tepricë të gjerësisë së brezit.

3. Scripts & Utilities

A do t’ju duhet të ruani informacion dinamik në internet për produktet, shërbimet ose klientët tuaj? Nëse po, do të dëshironi të jeni të sigurt që plani juaj ofron një mjet bazë të dhënash. Bazat e të dhënave janë jashtëzakonisht të gjithanshme dhe do të ndryshojnë në shije në varësi të sistemit operativ që zgjidhni për serverin tuaj pritës. Për shembull, mjeti kryesor i bazës së të dhënave falas në një mjedis pritës Linux është MySql. Shumica e hosteve do t’ju ofrojnë këtë mjet pa pagesë shtesë. Sidoqoftë, plani juaj i pritjes mund të kufizojë numrin e bazave të të dhënave që mund të krijoni, kështu që rishikoni me kujdes çdo plan të ofruar të pritjes dhe mbani shënime për marrjen e vendimeve më vonë.

Skriptet e tjera të njohura që përgjithësisht përfshihen me planin tuaj (ose janë në dispozicion pa pagesë) përfshijnë dhomat e bisedave, forumet (phpBB/Invision Board etj), blogjet, programet e kalendarit dhe softuerin e tavolinës së ndihmës. Këto skripta të përfshira në planin tuaj të pritjes janë para-konfiguruar nga ofruesi për të punuar në serverin e tyre. Shumë host mund të ofrojnë edhe paketën e skripteve Fantastico e cila është një koleksion prej 36 skriptesh të ndryshme falas të cilat mund të instalohen në faqen tuaj të internetit me klikimin e miun.

Disa prej këtyre skripteve dhe programeve do të kërkojnë një bazë të dhënash për të funksionuar. Për shembull, nëse plani juaj i zgjedhur lejonte vetëm dy baza të të dhënave MySql dhe ju duhej të instaloni një dhomë bisede, një forum dhe një kalendar, të gjitha që kërkojnë një bazë të dhënash secila, nuk do të mund ta bënit këtë; nuk do të kishit burime të mjaftueshme të bazës së të dhënave për të përmbushur këtë detyrë. Konsideroni me kujdes se cilat shërbime do t’ju nevojiten dhe mbani shënime nëse do të kërkojnë një bazë të dhënash për të funksionuar. Kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni se sa baza të të dhënave plani juaj duhet t’ju lejojë të krijoni.

Një shënim shtesë është të shqyrtoni me kujdes se cilat skripta të palëve të treta do të dëshironi të instaloni dhe çfarë mjedisi kërkojnë për të ekzekutuar siç duhet. Skriptet e palëve të treta janë ato që mund të gjenden në internet të disponueshëm për blerje ose si program falas që mund të instalohen në faqen tuaj të internetit. Sidoqoftë, kini parasysh se disa skripta mund të funksionojnë si në një mjedis Windows ashtu edhe në Linux, ndërsa të tjerët mund të jenë specifikë vetëm për një sistem operativ.

4. Serverë të dedikuar/të përbashkët

Dallimi themelor midis një serveri të dedikuar dhe atij të përbashkët është se serverët e përbashkët presin shumë site, ndërsa një server i dedikuar përgjithësisht pret një faqe interneti.

Një nga avantazhet e mëdha të një serveri të përbashkët është kursimi i kostos. Pritja e përbashkët thjesht kushton më pak. Megjithatë, dërgimi i spamit dhe mënyra se si të shmangni futjen e faqes suaj të internetit në listën e zezë nga motorë të ndryshëm kërkimi, ka qenë një shqetësim i kohëve të fundit me mjediset e përbashkëta të pritjes. Si ndikon kjo tek unë, ju mund të pyesni? Nëse po ndani një server me një faqe interneti për të rritur që dërgon mesazhe të padëshiruara dhe përfundimisht hiqet nga motorët e kërkimit për shkak të tij, faqja juaj (një herë e listuar) mund të hiqet pa dashje nëse ndani të njëjtën adresë IP. Kjo është për shkak se mjediset e përbashkëta të pritjes zakonisht caktojnë shumë sajte në një adresë IP. Pyetni ofruesin nëse një adresë IP unike mund të caktohet në faqen tuaj të internetit (në përgjithësi për një tarifë shtesë të vogël mujore) për t’u mbrojtur nga kjo nëse zgjidhni një server të përbashkët pritës.

Serverët e dedikuar janë më të mirët për faqet e internetit të mëdha, shumë të trafikuara, të cilat do të kërkojnë sasi të mëdha të burimeve të serverit për t’u ekzekutuar. Një nga anët negative të hostimit të përbashkët është se burimet e serverit janë të ndara në të gjitha faqet që ai pret dhe u përgjigjet kërkesave të faqeve. Nëse jeni në një mjedis të dedikuar, mund të monitoroni më mirë burimet e serverit tuaj. Ana negative është se serverët e dedikuar do t’ju drejtojnë në përgjithësi 50 dollarë në muaj ose më shumë. Pritja e përbashkët mund të blihet për aq pak sa 5 dollarë në muaj. Shumica e bizneseve të vogla ose të mesme nuk do të kenë as madhësinë e faqes në internet ose kërkesat e gjerësisë së brezit për t’i bërë serverët e dedikuar me kosto efektive.

5. Shërbimi/Mbështetja ndaj Klientit

Para-Shitjet

Cila është preferenca juaj për shërbimin ndaj klientit? A preferoni të telefononi dhe të flisni me dikë drejtpërdrejt, apo jeni të kënaqur me përdorimin e emailit për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja? Shumë ofrues do të kenë një numër pa pagesë që mund ta telefononi për të adresuar pyetjet e para-shitjes, ndërsa të tjerët mund të ofrojnë një dokument FAQ para shitjes, opsionin e bisedës së drejtpërdrejtë ose një forum të anëtarëve ku mund të skanoni postimet dhe të gjeni përgjigje për pyetjet e bëra zakonisht. Si konsumator, ju dëshironi të siguroheni që keni disa mundësi për të zgjedhur.

Mbështetje

Shumë ofrues do të ofrojnë mbështetje përmes softuerit në linjë Help Desk. Në vend që të lidhin linjat telefonike me ndihmën e drejtpërdrejtë, ata përdorin Help Desk për të lehtësuar kërkesën për mbështetje nga përdoruesit. Disa ofrues mund të kenë Forume ku mund të postoni pyetje dhe të merrni ndihmë nga klientët e tjerë pritës. Nëse mendoni se nuk jeni të aftë për internetin, pyesni nëse mund të merrni mbështetje telefonike drejtpërdrejt. Sidoqoftë, kini parasysh se mund t’ju kërkohet të paguani një tarifë shtesë për këtë privilegj.

Ju duhet të jeni në gjendje të kontaktoni ofruesin tuaj të pritjes me më shumë se një metodë. Kini kujdes nga çdo ofrues që nuk ofron metoda adekuate komunikimi dhe ju kufizon vetëm në kontakt me email, si për pyetjet para shitjes ashtu edhe për mbështetjen. Pritësit miqësorë me klientët në përgjithësi ju ofrojnë një telefon kontakti për pyetje dhe ka shumë të ngjarë që do të jetë pa pagesë. Nëse zgjidhni një ofrues pritës që nuk ofron asnjë kontakt telefonik, bëni kërkimin tuaj! A kanë dëshmi? A kanë ata një forum ku mund të lidheni hapur me klientët e tjerë pritës dhe të bëni pyetje ose të kërkoni ndihmë? A kanë qenë pozitive komentet për shërbimin e tyre? Në këtë rast, do t’ju duhet të mbështeteni në përgjigjet e pyetjeve/përgjigjeve të postuara dhe në intuitën tuaj.

6. Kohëzgjatja/Besueshmëria

Koha e funksionimit është një faktor i rëndësishëm për zgjedhjen e ofruesit tuaj. A ofron ofruesi një garanci për performancën? Në mënyrë të veçantë, a do t’ju zbresin disa (ose të gjitha) tarifat tuaja mujore nëse përjetoni periudha të zgjatura joproduktive? A ofrojnë ata një garanci për kthimin e parave? Shumica e hostëve do të rimbursojnë të gjitha ose një pjesë të tarifave tuaja mujore (me kusht që të mos dërgoni mesazhe të bezdisshme ose të bëni ndonjë gjë të paligjshme) nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimet e tyre pas një periudhe kohore dhe zgjidhni të anuloni shërbimin tuaj.

Ju gjithashtu mund të kërkoni për një faqe dëshmish për të parë se çfarë thonë klientët e tyre për ta. Pyetni miqtë dhe kolegët me të cilët organizojnë faqen e tyre dhe hulumtoni ofruesin për të përcaktuar nëse ata do të ishin të përshtatshëm për faqen tuaj të internetit.

7. Çmimi

Pritja normalisht do t’ju kushtojë diku midis $ 5,00 – $ 10,00 dollarë në muaj në varësi të veçorive të planit. Çdo gjë nën 5,00 dollarë në muaj, megjithëse mund të tingëllojë si një marrëveshje e madhe përpara, mund të duhet të zvogëlohet për të ofruar tarifa të tilla. Keni dëgjuar ndonjëherë thënien “Ju merrni atë që paguani?”. Bëni disa kërkime mbi ofruesit me kosto më të ulët për të përcaktuar se si po përdorin dollarin tuaj dhe çfarë po merrni për të. Po kështu, çdo gjë mbi 12,00 dollarë në muaj duhet të jetë e mbushur me veçori, ose mundësisht të përfshijë një emër domaini falas* dhe diçka që ofruesit e tjerë nuk ofrojnë.

* Emrat e domain falas mund të jenë të ndërlikuar! GJITHMONË kontrolloni me ofruesin dhe pyesni nëse emri do të regjistrohet në emrin tuaj me ju si pronar ligjor, ose nëse do të regjistrohet në kompaninë pritëse dhe do t’ju jepet me qira. Shpesh herë nëse regjistroheni në host, nuk do të jeni në gjendje ta merrni këtë emër me vete nëse ndryshoni ofruesin e shërbimit. Përpjekjet në marketing dhe optimizimin dhe markimin e motorëve të kërkimit mund të humbasin në këto situata dhe të rezultojnë në dhimbje koke të mëdha dhe rritje të shpenzimeve.

8. Ofruesit e pritjes falas

Pritja e faqeve në internet është bërë aq e përballueshme në tregun e sotëm sa nuk ia vlen përkeqësimi që një shërbim *falas* do t’ju bëjë për të përdorur burimet e tyre. Unë e etiketova fjalën falas sepse nuk ka vërtet një gjë të tillë si ofruesit e pritjes falas në internet.

Shumica e shërbimeve falas ofrohen në këmbim të vendosjes së reklamave ose veçorive të tjera të bezdisshme automatikisht në faqen tuaj të internetit. Shfaqja e reklamave në faqet e internetit është një proces që kërkon konsideratë të kujdesshme – edhe kur jeni duke shitur personalisht hapësirë ​​reklamimi në faqen tuaj. Vendosja e reklamës, faqosja dhe përmbajtja janë të gjithë faktorë kyç për të siguruar që reklamat tuaja të mos largojnë audiencën tuaj të synuar. Kur punoni me një shërbim pritës falas, ka shumë të ngjarë që ju nuk keni kontroll mbi këto artikuj dhe nuk mund të siguroheni që reklamat e tyre do të komplimentonin produktet dhe shërbimet tuaja. Shumë më mirë të paguani 5 dollarë në muaj dhe të siguroni një pritje të besueshme që nuk ka kërkesa në faqen tuaj të internetit sesa të zgjidhni një host *falas* dhe të merrni shanset tuaja.

Mbyllja

Ideja kryesore pas zgjedhjes së një ofruesi të mirë të mbajtjes në internet është të mendoni përpara. Gjithmonë blini sa më shumë gjerësi bande dhe hapësirë ​​​​në disk që mundeni me çmimin më të përballueshëm. Faqja juaj e internetit do të duhet të ketë hapësirë ​​për t’u rritur me nevojat tuaja në ndryshim të biznesit pa pasur nevojë të ndërroni vazhdimisht ofruesit e pritjes.

Video about 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal

You can see more content about 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal on our youtube channel: Click Here

Question about 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal

If you have any questions about 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal

Rate: 4-5 stars
Ratings: 8981
Views: 9486849 7

Search keywords 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal

50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal
way 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal
tutorial 50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal
50 Questions If You Had To Pick A Spirit Animal free
#Locate #PERFECT #Web #Host

Source: https://ezinearticles.com/?What-You-Need-to-Know-to-Locate-the-PERFECT-Web-Host!&id=69912