5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About A Conscious Union – The Ultimate Relationship

You are searching about 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About, today we will share with you article about 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About is useful to you.

A Conscious Union – The Ultimate Relationship

Vitin e kaluar kam shkruar pafund në blog dhe kam biseduar me drejtuesit e radios për ndërlikimet e marrëdhënieve intime nga stilet e komunikimit te vetë-vëzhgimi, me një frikë të pafund ndërsa eksploroj disa mistere të dashurisë dhe se si ajo ndikon ne të gjithëve. Ka një mori ekspertësh dhe librash të shkruar nga njerëz të mrekullueshëm shumë më të kualifikuar se unë për psikologjinë dhe funksionimin teknik të marrëdhënieve, por është thirrja ime për t’ju ofruar ndihmë në këtë botë të mrekullueshme të jetës, kështu që më bëri të pyes veten se çfarë është një bashkim i ndërgjegjshëm?

Ajo që është shfaqur, ndërsa Unioni i ndërgjegjshëm fiton vendin e saj në bashkim pjesësh figure “New Earth”, është një përmirësim dhe akordim i mirë i përbërësve që shkojnë për të krijuar një marrëdhënie të ndërgjegjshme dhe se si është gjëja më e afërt për “të lumtur ndonjëherë” që ne. do të shohim ndonjëherë brenda strukturës sonë ekzistuese të ADN-së!

Kështu që më lejoni t’ju çoj në një udhëtim rreth një marrëdhënieje të ndërgjegjshme. Nëse jeni tashmë në një të tillë, atëherë unë ju vë kapelen time dhe ju them bravo…ju po ndihmoni për të parë paradigmën e re të marrëdhënieve për brezat e ardhshëm që kuptojnë kuptimin e dashurisë autentike. Nëse jeni në një lidhje, por pyesni veten nëse ajo rritet, atëherë lexoni më tej. Nëse jeni beqarë, kjo do t’ju japë postimet e synimeve brenda të cilave do të synoni lart për marrëdhënien tuaj të ardhshme!

Receta:

1) Dy njerëz plotësisht të përkushtuar që janë të gatshëm të ndihmojnë njëri-tjetrin të shërohen dhe të rriten nga e kaluara.

Qeniet njerëzore janë një grup kompleks qelizash me një gamë të madhe nevojash dhe dëshirash, edhe pse disa prej nesh nuk thonë! Që nga lindja është një detyrë pothuajse e pamundur për çdo prind që të plotësojë nevojat e fëmijës së tij 24/7 dhe të sigurojë mbrojtjen dhe sigurinë e tyre nga jeta, prandaj në një fazë fëmijëria jonë do të kishte përjetuar disa situata negative që mund të jenë rrënjosur. në psikikën tonë dhe mund të pengojë rritjen tonë të fëmijërisë në vend. Së bashku vijnë marrëdhëniet tona intime më vonë në jetë, të cilat janë terren pjellor për shërimin nga këto përvoja të rrënjosura. Por për t’u shëruar, plaga duhet të shfaqet dhe asgjë si kjo lloj marrëdhënieje, nuk ndez nevojën tonë për të parë këto pika dhimbjeje dhe për t’i lejuar ato të dalin në sipërfaqe dhe të pastrohen. Shumë njerëz për shkak të mungesës së të kuptuarit të kësaj dinamike që ndodh do të supozojnë se të përjetosh këtë lloj dhimbjeje do të thotë “oh jo marrëdhënia ime është në gurë” ose “ai/ajo nuk është aq i duhuri për mua” kur në fakt partneri juaj është shigjeta juaj e drejtimit. për atë që duhet të shikoni së bashku. Ky është përbërësi kryesor në dashurinë e ndërgjegjshme. Duhet kohë, shumë durim, dhembshuri dhe gatishmëri për të qëndruar i hapur ndaj çdo gjëje që vjen çdo ditë.

2) Dy njerëz që inkurajojnë vërtetësinë e plotë për të rilindur në njëri-tjetrin.

Dashuria dhe miratimi është plani njerëzor për jetën, por që nga lindja e deri tani shumë prej nesh humbasin thelbin e natyrës sonë origjinale duke bërë atë që mendojmë se duhet të bëjmë për t’u dashuruar. Dashuria dhe siguria janë shpëtimi i jetës si fëmijë, pa to ndjenja është vdekja dhe emocionet motivuese që na mbajnë sa më larg kësaj frike, na mbajnë të lidhur me zinxhirë në një kërcim simbiotik mes përpjekjes për t’u dashuruar dhe dëshirës sonë për të qenë. autentike. Imago e quajnë veten tonë adoleshente “të fragmentuar” sepse ne kemi evoluar duke mohuar dhe mohuar pjesë të njerëzimit tonë të plotë në mënyrë që të aprovohemi. Fëmijët i shohin prindërit e tyre si model për jetën dhe pa marrë parasysh sa të “plagosur” prindërit tanë dhe prindërit e tyre para tyre, ne besojmë se të mos shprehësh zemërimin ose të “të shihet dhe të dëgjohet” etj është mënyra e duhur për të qenë dhe kështu ne përpiquni pafund të jemi qenie të vogla të mira dhe pastaj do të na duan..apo?! Mjerisht jo, por si minjtë në një rrotë jemi programuar të shtypim vazhdimisht butonin “ju lutem më dua”. Megjithatë, thellë brenda, në dhomën e motorit të qenies sonë është kujtesa e vazhdueshme, ndërsa Grace na shtyn, se ne jemi këtu për të qenë autentikë. Marrëdhëniet tona janë një terren pjellor për rihyrje në autenticitet. Marrëdhëniet e ndërgjegjshme e inkurajojnë pozitivisht atë! Si? E pra, ne duhet të ofrojmë siguri dhe rehati për njëri-tjetrin në çdo kohë për të lejuar shfaqjen e tërësisë. Duhet shumë kohë, inkurajim dhe përkushtim.. a e keni atë që duhet?

3) Dy njerëz që janë të vetëdijshëm dhe të gatshëm të marrin përgjegjësinë për çdo veprim dhe kontribut në marrëdhënie.

Mjerisht shumë njerëz kanë pikëpamjen e pavetëdijshme se gjithçka që bën partneri i tyre është ose e drejtë ose e gabuar dhe fokusi është jashtë tyre. Ata transmetojnë ndjenja dhe emocione pa kujdesin e duhur të marrëdhënies me një fokus të njëanshëm. Kur gjithçka shkon mirë, është e lehtë, por kur konflikti godet, ferri shpesh shpërthen ndërsa arketipet e viktimës dhe të autorit luajnë skenën e tyre të radhës. “Ajo nuk është kurrë e interesuar për seksin, pavarësisht se çfarë bëj… ai kurrë nuk më dëgjon dhe nuk shqetësohet të kuptojë këndvështrimin tim” Ka shumë klithma lufte, por një luftë ka dy anë dhe njëra nuk mund të luftojë nëse tjetri nuk është i fejuar. Një marrëdhënie e ndërgjegjshme pyet gjithmonë “çfarë po bëj për të krijuar këtë situatë dhe çfarë mund të bëj për ta ndihmuar atë të përmirësohet?” Të fajësosh dhe të turpërosh është si një prerje flokësh e viteve 80…është e vjetër dhe e vjetëruar! Vetëdija për mua ËSHTË ndërgjegje. Ne jemi vazhdimisht të vetëdijshëm për botën përreth nesh, por ne zgjedhim rastësisht atë që bëjmë dhe nuk e vendosim vetëdijen tonë. Unë shoh njerëz në vitet e tyre të muzgut që nuk kanë zgjedhur kurrë vetëdijen dhe të gjithë rreth tyre ose janë shumë të frikësuar për t’u thënë se çfarë duhet të shikojnë ose janë të lodhur nga përpjekjet. Një situatë e trishtë dhe si një qelizë e sëmurë në trupin e njeriut! Jini të vetëdijshëm…është një zbulim dhe një mrekulli menjëherë. Dikush një herë më tha “udhëtimi i vetes është më shpërblyesi që do të bësh ndonjëherë”, kështu që pse ta kaloni gjithë kohën duke shikuar nga dritarja?

4) Dy persona të gatshëm të ndryshojnë sjellje të padobishme.

Të gjitha marrëdhëniet tona janë pasqyra jonë. Mënyra se si njerëzit reagojnë ndaj nesh është një shigjetë e madhe drejtuese se ku jemi me sjelljen tonë. Nëse ne sillemi si një fëmijë me sjellje të keqe dhe u flasim njerëzve me tone helmuese, atëherë çfarë presim? Mamaja ime gjithmonë thotë: “Vëre veten në vendin e tjetrit dhe imagjino si do të ndiheshe”. Këshilla të lashta por të shëndosha. Në marrëdhënien tuaj ju duhet të kuptoni dhe të kontrolloni sjelljen e keqe. Kërkohet ndryshim. Është me të vërtetë sens i përbashkët, përndryshe marrëdhënia juaj pëson erozion të vazhdueshëm. Babai im u detyrua të sillej keq në martesën e tij me nënën dhe pasojat janë një ngarkesë librash me histori të trishtueshme. Kaq e panevojshme.

5) Dy persona që përdorin komunikim të sjellshëm verbalisht dhe fizikisht dhe që mund të lundrojnë me lehtësi në ujërat e konfliktit.

Komunikimi është gjaku i jetës së çdo marrëdhënieje, periudhë! Është absolutisht e mundur të bëhesh autentik dhe të thuash atë që duhet të thuash me fjalë të mira dhe gjuhë trupi. Problemet fillojnë kur njerëzit nxiten gjatë një debati dhe shpesh me shpejtësi rrufeje dhe reagimi i keq është bërë model. Është këtu që duhet vendosur mbizotërimi i plotë mbi mënyrën se si ne veprojmë. Unë isha i mirë për të qëlluar gojën time nëse isha i inatosur me partnerin tim, por të reagosh me fjalë dhe sjellje të këqija është punë shumë më e vështirë! Më shumë sens të përbashkët me të vërtetë! Unë mësoj mjetin e Dialogut të qëllimshëm si një mënyrë e shkëlqyer për të gjetur një platformë të qetë për komunikim të ndërgjegjshëm.

6) Dy njerëz që janë të arsimuar për dinamikën e marrëdhënieve.

A dini për fazat e veçanta të një marrëdhënieje dhe çfarë po ndodh në trupin tuaj gjatë muajit të mjaltit dhe fazat e konfliktit? A jeni të vetëdijshëm që zgjidhni partnerë që janë krijuar për të sjellë gjërat tuaja në mënyrë që t’i shikoni ato nga e kaluara? Çfarë stili konflikti përdorni dhe si ndikon kjo në partnerin tuaj? A jeni të vetëdijshëm për hapësirën e marrëdhënies suaj? Këto dhe shumë gjëra të tjera janë burimet e rëndësishme të informacionit që duhet të lexohen dhe të treten në bibliotekën tuaj të ndërgjegjshme të marrëdhënieve. Ky informacion ishte i dobishëm në zgjimin tim. Asnjëherë më parë nuk e kisha kuptuar se dija aq pak për atë që ndodh në marrëdhënie dhe vetëm duke qenë në një të tillë nuk më dha njohuri. Kjo formon thelbin e punës sime me çifte dhe beqarë që kërkojnë marrëdhënie të ndërgjegjshme.

7) Dy njerëz që përpiqen të ruajnë lidhjen në të gjitha kushtet e marrëdhënieve.

Ne të gjithë mund të bëjmë një marrëdhënie të shkëlqyer kur ajo shkon mirë, por moti i keq emocional do të godasë dikur në jetën e të gjithëve, sepse jeta po ndodh gjithmonë ndërsa ne ecim në rrugën tonë së bashku. Jeta është projektuar të rrjedhë dhe të rrjedhë me ciklet e Universit dhe një marrëdhënie e ndërgjegjshme e di se kur gjërat bien, lidhja e marrëdhënieve është parësore. Është e lehtë të lejojmë që jeta të na ndajë dhe të jemi shumë të zënë për të folur ose për të kaluar kohë cilësore së bashku, por natyra e kadifes së lidhjes është një eliksir. Po, kërkon përpjekje, por herën tjetër do të kesh dëshirë të injorosh marrëdhënien sepse je shumë i shpartalluar për të folur… merr një moment për të bërë diçka vlerësuese… edhe nëse është një shënim i vogël ose një “Të dua”. Lidhja është themeli i një marrëdhënieje të shëndetshme.

8) Dy njerëz të cilët janë të përkushtuar për të lejuar tjetërsinë në njëri-tjetrin me liri të rritet veçmas dhe së bashku.

Marrëdhëniet e pavetëdijshme kontrollojnë dhe dominojnë. Marrëdhëniet e ndërgjegjshme e dinë se çdo person ka lindur i ndarë dhe “tjetri” dhe qëllimi i tyre përfundimtar është të jenë të lidhur veçmas dhe jo të lidhur në mënyrë simbiotike. Nevoja e pengon lirinë. Dashuria inkurajon lirinë. Por ja ku jemi të ngecur në këtë fazë në zgjimin tonë të ndërgjegjshëm. Unë besoj se marrëdhëniet intime janë ende të kushtëzuara në shkallë jashtëzakonisht të ndryshme dhe kështu liria ndryshon në përputhje me rrethanat. Lejimi i lirisë të “të jetë dhe të bëhet” është një pikë e dhembshme për shumë njerëz, sepse ka kaq shumë frikë për humbjen e dashurisë pasi jemi të dashuruar. Ne mbjellim etiketa si “e dashura ime, burri im” etj. që sugjerojnë pronësinë e tjetrit. Rregullat e pavetëdijshme fillojnë të zhvillohen për atë që çdo person duhet të bëjë ose jo në marrëdhënie dhe mund të fillojë të zhvillohet një mbytje. Kjo pjesë e recetës së ndërgjegjshme të marrëdhënies, mendoj se është më e vështira, por me kujdes të butë dhe dashuri të përzier me të gjitha sa më sipër, ne mund dhe do të arrijmë atje!

9) Dy njerëz që e ruajnë rregullisht hapësirën e marrëdhënies së tyre dhe janë vigjilentë për të ushqyer cilësinë e saj.

Hedy Schliefer i referohet gjithmonë hapësirës së marrëdhënieve midis një çifti dhe i ndihmon ata të përqendrohen në të si barometri për shëndetin e marrëdhënieve. Ashtu si një kopsht i Edenit me mure, ku jetojnë fëmijët dhe kafshët, hapësira, cilësia dhe energjia e tij janë kritike për shëndetin e një çifti të ndërgjegjshëm. Ne komunikojmë kryesisht me energji. A keni hyrë ndonjëherë në një dhomë dhe mund ta prisni atmosferën me thikë? Energjia flet gjithmonë të vërtetën, por shpesh qëndron në themel të fjalëve dhe veprimeve në një marrëdhënie. Çifti i ndërgjegjshëm përpiqet të ruajë një hapësirë ​​​​të qetë dhe të lumtur marrëdhëniesh në mënyrë që e vërteta energjike të përputhet me fjalët e folura.

10) Dy njerëz që e dinë se është ajo që i japin marrëdhënies dhe jo ajo që marrin prej saj, ajo që i ndihmon ata të shërohen dhe të rriten.

Shërimi dhe rritja, siç e përmenda më herët, është një lojë për dy. Ju mund të bëni të gjithë vetë-zhvillimin që ju pëlqen, por marrëdhënia juaj intime do të tërheqë të gjitha frikërat, shqetësimet dhe dhimbjet tuaja të pashëruara nga e kaluara. Është krijuar për ta bërë këtë! Marrëdhëniet e ndërgjegjshme e dinë se është detyra e tyre të ndihmojnë tjetrin të shërohet dhe të rritet për të mos marrë atë që “më duhet”. Kjo krijon një cikël të bukur të dhënies dhe edukimit të ndërsjellë, i cili largon çdo nevojë për të “plotësuar nevojat e mia”. Më beso se funksionon…Unë jam provë e gjallë. Ajo që kam me të dashurin tim është një tokë pjellore e shërimit dhe rritjes çdo ditë.

Pra ja ku e keni. Përbërësit thelbësorë për një bashkim të ndërgjegjshëm. Mënyra e vetme për të dashuruar dhe për t’u dashuruar në këto kohë në ndryshim. Hapi sytë dhe shiko rrugën nga e cila ke ardhur dhe dije se e meriton plotësisht çdo ditë të kesh një marrëdhënie të ndërgjegjshme. Pavarësisht se kush jeni apo çfarë keni përjetuar, keni atë që duhet për të krijuar një të tillë. Me pak vetëdije dhe një lugë gjelle gatishmërie për të ndryshuar atë që duhet ndryshuar, edhe ju mund të mësoni të doni në mënyrë autentike.

Bekime dhe dashuri

Video about 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About

You can see more content about 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About on our youtube channel: Click Here

Question about 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About

If you have any questions about 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1430
Views: 7259519 7

Search keywords 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About

5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About
way 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About
tutorial 5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About
5 Amazing Symbiotic Animal Relationships You Didn T Know About free
#Conscious #Union #Ultimate #Relationship

Source: https://ezinearticles.com/?A-Conscious-Union—The-Ultimate-Relationship&id=5383347