3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans Survival Tips – How To Build The Best EDC Kit

You are searching about 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans, today we will share with you article about 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans is useful to you.

Survival Tips – How To Build The Best EDC Kit

Si të ndërtoni kompletin më të mirë EDC

Një komplet për transport çdo ditë, ose EDC, përbëhet nga pajisjet e transportit të përditshëm, duke përfshirë sendet e urgjencës, që mund t’ju nevojiten për të përballuar sfidat ose rreziqet që vijnë midis jush dhe shtëpisë. Në kuptimin më të rreptë, ne të gjithë marrim një çantë EDC me vete çdo ditë. Portofolin ose çantën tonë, çelësat, paratë, celularin; këto janë gjërat që kemi vendosur që na duhen çdo ditë për t’u siguruar që mund të bëjmë atë që duhet të bëjmë dhe të kthehemi në shtëpi të sigurt. Por a është gjithçka që ju nevojitet?

Identifikimi i nevojave tuaja të përditshme për pajisje

Sikur ta dinim saktësisht se çfarë situatash do të përballeshim në një ditë të caktuar, nuk do të dilnim kurrë nga shtëpia të papërgatitur. Nuk ka paralajmërime të dhëna për fatkeqësi. Ju duhet të përpiqeni të parashikoni nevojat tuaja përpara se ato të mbërrijnë. Rutina juaj e përditshme mund t’ju japë disa ide për llojet e situatave për të cilat duhet të përgatiteni.

Ku jeton? A jetoni në një komunitet urban, periferik ose fshati? Apo jetoni aq larg në bonos saqë, pa një kamion me katër rrota, do t’ju duhej një paketë 72-orëshe për ta kthyer në shtëpi gjallë?

Mjedisi i punës? Ju mund të jetoni në një komunitet të mbyllur, por punoni në një pjesë të rrezikshme të qytetit. Merrni parasysh se ku do të kaloni kohë, veçanërisht jashtë makinës suaj, si pjesë e përcaktimit të rrezikut të mundshëm.

Udhëtim i gjatë? Njerëzit që udhëtojnë në distanca të gjata kanë një probabilitet më të lartë për sfida të caktuara si probleme me makinë, ose rreziqe të tilla si aksidente automobilistike.

Përgjegjës për të tjerët? Nëse shpesh keni fëmijë me vete, mund t’ju duhet t’i merrni parasysh nevojat e tyre si pjesë e pajisjes suaj të përditshme.

Nevoja unike mjekësore? A vuani nga një alergji ushqimore, alergji nga bletët, astma, presioni i lartë i gjakut apo diabeti? Medikamentet e shpëtimit si inhalatorët rezervë, epi-stilolapsat, ilaçet për presionin e gjakut, insulina dhe gjilpërat duhet të jenë pjesë e çdo komplete që përgatitni.

Vlerësimi me cilat sfida apo rreziqe ka të ngjarë të përballeni?

Ekzistojnë tre lloje të skenarëve për të cilët duhet të jeni të përgatitur.

Sfidat: situata të zakonshme si një gomë e ndenjur ose një parking i errët, një ndërprerje e energjisë elektrike; gjëra që nuk do t’ju vrasin, por një përgatitje e vogël shkon shumë drejt lehtësimit të gjërave.

Kërcënimet: një sulm personal, aksident automobilistik, lëndim ose një mundësi për të ndihmuar një person tjetër me një nga këta skenarë.

Katastrofat: Sulm terrorist, fatkeqësi natyrore, trazira, humbja ose prishja e rrugës në shkretëtirë, çdo gjë që rezulton në një ndërprerje të madhe të rutinës, ose e bën të nevojshme që ju të mbijetoni vetë, të paktën për një kohë.

Ju e dini rutinën tuaj. Vetëm ju mund të identifikoni nevojat tuaja unike dhe kërcënimet e mundshme. Është e rëndësishme të jesh i përgatitur, por nëse përpiqesh të përgatitesh për çdo urgjencë të vetme që mund të lindë ndonjëherë, mund të përfundoni me një çantë EDC kaq të madhe sa nuk e keni kurrë me vete. Pajisja më e mirë e transportit të përditshëm është pajisja që në fakt keni mbi vete kur lind nevoja.

Dallimi midis një EDC, një GHB dhe një çantë Bug Out

Nëse instinkti juaj fillestar është të përgatiteni shumë, relaksohuni. Të paktën ju jeni në rrugën e duhur. Ka disa lloje të kompleteve të urgjencës që janë të vlefshme për t’u pasur përreth, dhe të gjitha ato shërbejnë për qëllime paksa të ndryshme. Një çante Get Home, ose GHB, mbart pak më shumë pajisje sesa do të dëshironit të mbanit me vete dhe është projektuar për të bërë pikërisht atë që nënkupton emri, për t’ju çuar në shtëpi. Një lloj tjetër kompleti i urgjencës, i quajtur Bag Out Bag, ose BOB, dhe është aq sa mund të mbani (brenda arsyes) dhe është krijuar për t’ju dhënë gjithçka që ju nevojitet për të mbijetuar deri në një javë. Rekomandimi për kufirin e peshës për një çantë Bug Out është 1/3 e peshës trupore të një burri dhe 1/4 e peshës së një gruaje.

Përgatitja për eventualitete, duke pasur parasysh të tre këto lloje të kompleteve, mund t’ju lejojë të përgatiteni në mënyrë efikase dhe t’ju japë paqen përfundimtare. Mund ta mendoni në këtë mënyrë: Pajisjet tuaja të përditshme të transportit janë krijuar për t’ju çuar te çanta juaj Get Home. GHB-ja juaj është krijuar për t’ju çuar te çanta juaj Bug Out. Dhe BOB juaj është krijuar për t’ju mbështetur për të paktën një javë në shkretëtirë, nëse lind nevoja. Skenari më i mirë, nuk keni nevojë kurrë për një GHB ose një BOB, por është mirë t’i keni ato. Një komplet EDC, megjithatë, është pothuajse e sigurt se do t’ju duhet të paktën disa herë në vit.

Çfarë duhet të mbani në kompletin tuaj të transportit çdo ditë

Ka shumë artikuj të rekomanduar që mund të dëshironi të mbani si pjesë të kompletit tuaj EDC. Bazuar në vlerësimin e rrezikut që keni kryer tashmë, do t’ju duhet të zgjidhni artikujt që ju ndihmojnë më mirë të përmbushni këto nevoja.

Artikujt që duhet të ketë:

Vetëmbrojtja – një thikë, kuti prerëse, thikë për kartë krediti, stilolaps taktik – çdo artikull që mund ta përdorni për t’u mbrojtur.

Zjarri – Çakmak – rezistenca ndaj erës është më e mira, shkrepset e papërshkueshme nga uji, kompleti i ndezjes nga zjarri. Në varësi të madhësisë së kompletit që po krijoni, mund të zgjidhni madhësinë. Por së paku, duhet të keni të paktën një mënyrë për të ndezur një zjarr.

Drita – Elektrik dore – Mund të përfundoni me disa burime të ndryshme drite, të ruajtura në vende të ndryshme dhe në komplete të ndryshme. Por ju duhet të keni gjithmonë një burim drite mbi ju në çdo kohë. Nëse asgjë tjetër, një mini elektrik dore në zinxhirin tuaj kyç është një domosdoshmëri.

Kompas – kjo mund të inkorporohet lehtësisht me një orë analoge, dhe jo si një pajisje e veçantë. Ajo që nuk mund ta numëroni si busull është GPS në celularin tuaj. Në rast të dështimit të infrastrukturës, një nga gjërat e para që do të humbni është shërbimi celular. Keni nevojë për një busull magnetike të modës së vjetër, ose të integruar në orën tuaj analoge, ose më vete.

Kordazh – një kuti me fill pa aromë, një byzylyk parakordi, një pako parakordi, apo edhe zëvendësimi i lidhëseve të këpucëve me parakord – shumë situata do të kërkojnë një lloj kortele. Mos rri pa të.

Strehim – Batanijet Mylar janë zgjedhja më e lehtë dhe më e lehtë për komplete shumë të vogla. Ndërsa zhvilloni GHB ose BOB më të mëdha, më të avancuara, ju mund të përfshini strehim më të mirë. Por një ose dy batanije Mylar do të shkojnë shumë në një majë.

Kompleti i Ndihmës së Parë – Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa disa fasha, disa jastëkë alkooli dhe disa antibiotikë, ose evoluar si një paketë e plotë e ndihmës së parë, e kompletuar me një defibrilator. Merrni parasysh kompletet e tjera që po përgatitni dhe mbani atë që mendoni se do t’ju duhet. Artikujt e ndihmës së parë që mund të dëshironi të merrni në konsideratë, qoftë edhe për një çantë të vogël, përfshijnë: fashat, fashat, alkoolin, antibiotikët, antacidet, ibuprofenin ose acetaminofenin dhe sigurisht duhet të përfshijnë çdo medikament shpëtimi personal.

Ushqimi – ose më saktë, një mënyrë për të marrë ushqim. Të paktën, ju zgjidhni disa grepa peshkimi në kapelën tuaj të përditshme, ose të palosura në një copë letër alumini në portofolin tuaj, ose një shishe të vogël ilaçesh plot me furnizime. Këto mund të kombinohen me fillin tuaj me fill për linjën e peshkimit.

Paratë e gatshme – Duhet të keni gjithmonë të paktën disa para që janë vetëm për përdorim urgjent. Ndoshta është një ide e mirë ta ruani veçmas nga fondet tuaja normale.

Duhet të ketë artikuj:

Artikujt që duhet t’i përfshini në pajisjet tuaja të përditshme të transportit, nëse mundeni. Nëse është e nevojshme, përdorni këtë listë për të filluar të bashkoni një çantë Get Home.

Shishe e vogël pilule me vazelinë – Vazelina (ose çdo vazelinë me bazë vaji) ka shumë përdorime, duke përfshirë trajtimin e buzëve dhe duarve të plasaritura, prerjet dhe gërvishtjet, dhe për përdorim si përshpejtues zjarri

Topa pambuku – përdorimet e ndihmës së parë dhe si lëndë djegëse për ndezjen e zjarrit

Ndeshje rezistente ndaj motit ose sulmues zjarri

Bateria – të paktën madhësia AA. Ndoshta e keni tashmë një në elektrik dore, por mbani pjesë rezervë nëse është e mundur. Ato vijnë në ndihmë edhe për gjëra të tjera, si ndezja e zjarreve.

Sharrë e vogël me tela – Kjo mund të përfshihet si pjesë e një vegle të shumëfishtë të madhësisë së kartës së kreditit, për të zvogëluar sasinë e pajisjeve që duhet të mbani.

Furnizime për peshkim – nja dy grepa peshkimi në kapelën tuaj të përditshme, ose të palosur në një copë letër alumini në portofolin tuaj, ose një shishe të vogël ilaçesh plot me furnizime, ju zgjidhni.

Ushqimi – karamele të forta, një kub shufra ari ose argjendi, çdo gjë për t’ju dhënë kalori dhe një nxitje morale. Sa më shumë, aq më mirë, brenda arsyes.

Pastrimi i ujit – Qofshin tableta apo sistem filtrimi, diçka për t’ju siguruar ujë të pastër sa më pak. Ka sisteme filtrimi me madhësi kashte.

Multi-Mjet – ose me përmasa të plota, ose një vegël me shumë kartë krediti që mbani në portofolin tuaj.

Bilbili – Për sinjalizimin, frikësimin e kafshëve të egra ose sulmuesve njerëzorë

Super ngjites – vjen në mini tuba dhe mund të shërbejë për qëllime të ndryshme, duke përfshirë riparime të vogla, ndihmën e parë dhe si përshpejtues zjarri.

Është mirë të kesh artikuj:

Disa gjëra që do të ishte mirë t’i kishit, nëse mund ta vendosni. Nëse nuk përshtatet në pajisjet tuaja të përditshme, ky mund të jetë fillimi i një çanteje të mrekullueshme Get Home.

Libri i vogël i adresave – në rast se humbni përdorimin e celularit, do t’ju duhet informacioni i kontaktit të urgjencës për ata që janë më afër jush. Përfshini në të, çdo informacion tjetër që mund të keni vështirësi t’i kujtoni në situata stresuese.

Këpucët – një palë rezervë, në rast se duhet të ecësh gjatë. Preferohen çizmet e ecjes. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për gratë, të cilat mund të mbajnë taka kur zbulojnë nevojën për të ecur.

Thikë ose armë më e madhe – Më mirë ta kesh dhe të mos kesh nevojë, sesa të kesh nevojë dhe të mos e kesh.

Ponço e verdhë e ndritshme – I mirë për mbrojtjen nga moti dhe më i lehtë për tu dalluar.

Shishe uji ose termos inox – Kjo mund të përdoret gjithashtu si enë e kompletit tuaj, si armë ose thjesht për të mbajtur pak ujë brenda.

Ushqimi – Një ose më shumë shufra energjie me kalori të lartë ose shufra proteinash, të mjaftueshme për t’ju kaluar të paktën disa orë stresi.

Gjetja e kontejnerit të duhur për kompletin tuaj EDC

Pasi të keni vlerësuar nevojat tuaja dhe të keni zgjedhur artikujt që mund dhe do të mbani me vete çdo ditë, është koha të kuptoni se si ta mbani atë. Ka disa mënyra për të shkuar. Metoda tipike është të merrni një enë të vogël dhe të vendosni pajisjet tuaja brenda. Ju do të duhet të zgjidhni një madhësi kontejneri bazuar në mënyrën se si do ta mbani kompletin tuaj. Nëse keni një çantë ose çantë, mund të vendosni një madhësi më të madhe. Nëse duhet të futet në xhep, do t’ju duhet të përdorni një enë më të vogël dhe të jeni më kreativ në mënyrën se si mbani çdo gjë që nuk ju përshtatet.

Kuti metalike – Nëse mund të gjeni diçka metalike që i përshtatet nevojave tuaja, një enë metalike është optimale. Ajo do të mbajë formën e saj dhe do të mbajë një vulë të papërshkueshme nga uji më mirë se disa enë plastike. Nëse është e nevojshme, mund ta përdorni edhe për të gatuar. Kutitë Altoids janë një zgjedhje popullore, veçanërisht për një komplet EDC në xhepin tuaj, megjithëse është i kufizuar në madhësinë e tij.

Plastike – Avantazhi i një ene plastike është se sa e lehtë mund të jetë për të gjetur një në një madhësi që i përshtatet nevojave tuaja. Kontejnerët e stilit Rubbermaid vijnë në madhësi të ndryshme dhe janë të lira. Ana negative është se kapaku ndonjëherë mund të jetë shumë i lehtë për t’u hequr; mund t’ju duhet ta mbyllni me pak shirit ngjitës.

Paketa Organizative – Paketat organizative komerciale të EDC janë të disponueshme në një numër madhësish, të krijuara posaçërisht për t’ju ndihmuar të organizoni pajisjen tuaj thelbësore Every Day Carry.

Veshur Veshjen Tuaj – Ju mund t’i shpërndani pajisjet tuaja në të gjithë veshjet tuaja, duke përdorur xhepat e pantallonave të ngarkesave, kapelën, unazën e çelësit, portofolin, një zinxhir ose litar, etj. pak më i madh ata mund të strehojnë shumë sende të tjera me pak probleme. Meshkujt mund të përmirësojnë aftësitë e tyre të mbajtjes, në varësi të kodit të veshjes së punës, duke veshur pantallona të ngarkuara me një numër xhepash, ose duke mbajtur me vete një çantë ose një çantë shpine të vogël në punë. (Ndoshta tani është koha për të marrë në konsideratë blerjen e asaj çantë mashkullore në modë, të cilën e keni parë fshehurazi.)

Kompleti i pavarur – Kontejneri juaj mund të jetë gjithashtu pjesë e kompletit tuaj. Një termos ose enë metalike që mund të përdoret për gatim, etj. E vetmja e keqe e kësaj ene është se ju duhet të kuptoni se si ta mbani me vete çdo ditë.

Kompleti më i mirë EDC

Ka atë që duhet të mbani, dhe pastaj ka atë që do të mbani. Kompleti më i mirë Every Day Carry është ai që keni me vete kur ju nevojitet dhe përfshin njohuritë për të përdorur pajisjet që keni mbajtur. E gjithë përgatitja në botë nuk ju bën mirë, nëse nuk keni pajisjen tuaj ose nuk dini t’i përdorni. Pra, jini realist në vlerësimin tuaj të rrezikut, praktik në montimin e kompletit tuaj (mos harroni se mund të montoni gjithashtu një GHB dhe BOB, nuk keni nevojë të mbani gjithçka çdo minutë), mësoni të përdorni artikujt që keni zgjedhur dhe jini besnik në mbajtjen e veshjeve tuaja të transportit çdo ditë, çdo ditë!

Video about 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans

You can see more content about 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans on our youtube channel: Click Here

Question about 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans

If you have any questions about 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9820
Views: 76977138

Search keywords 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans

3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans
way 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans
tutorial 3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans
3 Similarities In The Basic Needs Of Animals And Humans free
#Survival #Tips #Build #EDC #Kit

Source: https://ezinearticles.com/?Survival-Tips—How-To-Build-The-Best-EDC-Kit&id=9631392