3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal Approved Breed Standard of the Great Dane

You are searching about 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal, today we will share with you article about 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal is useful to you.

Approved Breed Standard of the Great Dane

Standardi që përcakton një racë është një plan gjenetik që përshkruan idealin për të cilin raca zbatohet. Mbarështori duhet të përpiqet gjithmonë të prodhojë një qen të përshkruar sipas standardit të racës. Nuk ekziston një qen “perfekt” i asnjë race, prandaj mbarështuesit e përgjegjshëm punojnë drejt eliminimit të defekteve dhe arritjes së standardit më të lartë të mundshëm. Para se të zgjedhë një Dane të Madhe, një fillestar duhet të lexojë me kujdes standardin e kësaj race. Nëse Dani i Madh është për qëllime mbarështimi, atëherë është e domosdoshme që standardi të kuptohet plotësisht dhe të ketë një rrjet të fortë mbështetës të përbërë nga mbarështues të tjerë Dane të Madhe. Kur shikoni plehrat merrni me vete një mik të ditur dhe mos kini frikë të bëni pyetje kur intervistoni mbarështuesin. Më poshtë do të gjeni një përshkrim të hollësishëm të standardit të plotë të racës së Danit të Madh, të miratuar nga Klubi Amerikan i Kennelit.

1. Pamja e Përgjithshme e Danit të Madh

Shtati mbretëror i kësaj race duhet të kombinojë forcën, fuqinë, dinjitetin dhe elegancën me madhësinë e saj të madhe. Trupi është i fuqishëm, me muskuj të qetë dhe i formuar mirë. Si një racë gjigante pune, konformiteti i saj është shumë i ekuilibruar dhe nuk duhet të jetë kurrë i ngathët. Ecja e tij duhet të tregojë qartë një lëvizje të fuqishme të shoqëruar me një shtrirje të gjatë. Një danez është i sigurt, i guximshëm, shpirtëror, gjithmonë miqësor, kurrë i ndrojtur dhe i besueshëm. Këto karakteristika fizike dhe mendore i japin këtij qeni pamjen madhështore që është një standard i fortë i racës. Qeni duhet të portretizojë një mashkulloritet të madh, ndërsa kurva duhet të bëjë përshtypje feminitetin. Çdo devijim nga lloji i vërtetë i racës daneze i përcaktuar në këtë standard është një e metë shumë serioze.

2. Madhësia, proporcioni dhe substanca e Danit të Madh

Çdo qen nën lartësinë e lejuar skualifikohet menjëherë nga çdo shfaqje. Mungesa e substancës dhe trashësia e veshjes janë tipare po aq të padëshirueshme.

2.1. Mashkulli i Madh Dane

Mashkulli duhet të ketë një kornizë më të madhe, strukturë kockore më të rëndë dhe të jetë më masiv se kurva. Ai duhet të duket katror në raportin ndërmjet gjatësisë dhe lartësisë. Në shpatull, lartësia e tij minimale është 30 inç, por preferohet që ai të arrijë 32 inç ose më shumë. Megjithatë, është më e rëndësishme që trupi i tij të jetë në proporcion të mirë me gjatësinë e tij.

2.2. Femra Dane e Madhe

Kurva është më e lehtë dhe më e vogël se mashkulli. Në raportin ndërmjet gjatësisë dhe lartësisë, ajo është katrore. Nëse ajo është në përpjesëtim të mirë me gjatësinë e saj, atëherë i lejohet të ketë një trup pak më të gjatë. Në shpatull, femra nuk mund të jetë më e shkurtër se 28 inç. Megjithatë, ajo duhet të arrijë 30 inç ose më shumë, me kusht që të ketë një trup që është në proporcion me gjatësinë e saj.

3. Kreu i Danit të Madh

Është thelbësore që koka e Danit të Madh të jetë e gjatë, e dalluar dhe ekspresive. Është i gdhendur imët përreth, por sidomos poshtë syve. Koka është drejtkëndëshe. Kur shikoni kokën nga ana, është e rëndësishme që ura e hundës të dallohet ashpër nga balli (ju dëshironi të shihni një ndalesë shumë të theksuar përpara se balli të formohet në hundë). Planet e surratit dhe kafkës duhet të duken në një vijë të drejtë dhe të jenë paralele me njëri-tjetrin. Nën dhe në pikën e brendshme të syrit, rrafshi i kafkës është i lëmuar dhe pa protuberanca kockore. Ajo duhet të rrjedhë në një nofull të lëmuar katrore me një surrat të thellë. Kur shikoni kokën nga lart, anët e kafkës janë paralele me njëra-tjetrën dhe të drejta. Ura e hundës është sa më e gjerë. Muskujt e faqeve janë në proporcion me formën drejtkëndore, paralele të kokës dhe nuk janë të spikatur. Maja e hundës në qendër të ballit është e njëjtë me gjatësinë e qendrës së ballit në pjesën e pasme të kokës. Nga të gjitha anët, koka është këndore dhe ka plane të sheshta në përpjesëtim të drejtë me madhësinë e qenit. Koka e mashkullit është më mashkullore në dukje sesa kurva e formuar në mënyrë delikate. Lejohet prerja e mustaqeve ose lënia e tyre natyrale.

4. Sytë e Danit të Madh

Sytë e thellë, të errët, me përmasa mesatare me shprehje inteligjente dhe vigjilente janë standardi i syve në këtë racë. Vetullat janë të zhvilluara mirë me qepalla të ngushta në formë bajame. Lejohen sy me ngjyrë të çelur, sy me ngjyra të ndryshme dhe mur, por nuk inkurajohen. Gabimet shumë serioze janë sharrët dhe sytë mongole.

5. Veshët e Danit të Madh

I vendosur lart në kokë është vendi ku janë veshët. Ato janë me trashësi mesatare dhe me përmasa mesatare. Veshët janë afër faqes dhe të palosur përpara. Vija e sipërme e veshit të palosur është horizontale dhe në nivel me kafkën. Në ditët e Danezëve të Madh që ishin gjuetarë të derrit të egër, parandalimi i lëndimeve ndodhte duke prerë veshët. Derrat e egër i godisnin dhe griseshin duke kaluar nëpër furçë të trashë. Në ditët e sotme, veshët ende priten shpesh. Nëse po, atëherë gjatësia e veshit është drejtpërdrejt proporcionale me madhësinë e kokës dhe qëndron në këmbë.

6. Hunda e Danit të Madh

Në këtë standard race, hunda është e zezë. Ekzistojnë vetëm dy përjashtime nga ky rregull: tek danezi blu, hunda është blu-e zezë e errët; dhe një hundë e zezë me njolla është e lejuar te arlekini danez (me një hundë ngjyrë rozë që është shumë e padëshirueshme). Ndarja e hundës nuk lejohet dhe është shkak për skualifikim të menjëhershëm.

7. Dhëmbët e Danit të Madh

Dhëmbët e zhvilluar mirë, të pastër, të fortë me dhëmbë të plotë janë një domosdoshmëri në standardin e racës së këtij qeni. Preferohet një “kafshim me gërshërë”. Kjo do të thotë se inçizivët e nofullës së poshtme prekin lehtë pjesën e poshtme të inçizivëve të brendshëm të sipërm. Dhëmbët e gabuar, prerësit e mbushur me njerëz dhe madje kafshimet janë gabime, megjithëse të vogla. Nofullat e tejkaluara dhe nofullat e nënshtruara janë të meta jashtëzakonisht serioze.

8. Qafa, vija e sipërme dhe trupi i Danit të Madh

Qafa është e harkuar mirë, e vendosur lart, e fortë, e gjatë dhe muskuloze. Nënvizimi i qafës është i pastër. Ajo duhet të zgjerohet dhe të rrjedhë pa probleme në thahet nga zverku. Tharjet duhet të pjerrësi pa probleme në një nivel të gjerë dhe të shkurtër prapa. Është i dëshirueshëm një gjoks i thellë, i gjerë, me muskuj të mirë, pa një sternum të theksuar. Dani i Madh duhet të ketë brinjë të fryrë mirë, dhe gjoksi duhet të shtrihet deri në bërryl. Nënvizimi i trupit duhet të ketë një tuck-up të përcaktuar mirë dhe të jetë i muskulozuar fort. Krupi duhet të pjerrët pak dhe të jetë i gjerë. Një bisht i lartë i vendosur që derdhet pa probleme në krup dhe vazhdon në shpinë, duhet të ulet pak më poshtë se niveli i shpinës. Baza e bishtit është e gjerë dhe zvogëlohet në mënyrë të barabartë deri në nyjën e gremit. Bishti duhet të bjerë drejt poshtë në pushim dhe të përkulet pak kur vraponi ose jeni i emocionuar. Megjithatë, kurba nuk duhet të ngrihet kurrë mbi nivelin e shpinës. Bishtat me unazë ose me grep janë gabime serioze dhe një bisht i lidhur është arsye për skualifikim të menjëhershëm.

9. Të katërtat e përparme të Danit të Madh

Kur shikohet nga ana, të katërtat e përparme janë të forta dhe muskulare. Tehu i shpatullave duhet të formohet sa më afër një këndi të drejtë ku të jetë i pjerrët në pjesën e sipërme të krahut. Ekziston një vijë pingule nga maja e sipërme e shpatullës deri në pjesën e pasme të nyjës së bërrylit. Muskujt dhe ligamentet e zhvilluar mirë, të fortë dhe të lidhur mirë duhet të parandalojnë lëshimin e shpatullave dhe të mbajnë tehun e shpatullës në kafazin e brinjëve. Gjatësia e krahut të sipërm është e njëjtë me gjatësinë e tehut të shpatullave. Bërryli është drejtpërdrejt në gjysmë të rrugës midis tharjes dhe tokës. Pasternat janë të forta dhe duhet të pjerrësi pak. Këmbët janë kompakte, të rrumbullakosura dhe me gishta të harkuar mirë. Gishtat e këmbëve janë të drejta dhe nuk bien as brenda as jashtë. Nuk ka rrokullisje të gishtërinjve brenda ose jashtë. Thonjtë janë sa më të errët, të fortë dhe të mbajtur të shkurtër. E vetmja herë kur thonjtë janë më të lehtë është tek arlekini danez. Thatra e vesës hiqet shpesh, nëse dëshironi.

10. Të pasmet e Danit të Madh

Pjesa e pasme duhet të portretizojë forcën dhe gjerësinë. Ato janë muskulare dhe të përcaktuara. Kur shikohen nga pas, nyjet e gropëzës janë të drejta dhe nuk mund të kthehen nga brenda ose jashtë. Ashtu si me këmbët e përparme, këmbët e pasme janë të harkuara mirë, të rrumbullakosura dhe të drejta. Ata mund të mos i fusin gishtat as brenda, as jashtë. Thonjtë janë të fortë, të shkurtër dhe me ngjyrë sa më të errët. Në danezët harlequin, lejohet që ata të kenë një hije më të lehtë. Kthetrat e ujkut janë të padëshirueshme dhe janë gabime serioze.

11. Palltoja e Danit të Madh

Pallto është me shkëlqim dhe e lëmuar në pamje. Është i trashë, i shkurtër dhe i pastër.

12. Modelet, shenjat dhe ngjyrat e Danit të Madh

12.1. Danezët e faunit

Ngjyra e pjellit është ari i verdhë. Në mënyrë ideale, danezi i drerit mban një maskë të zezë. Buzët e syve dhe vetullat janë të zeza. Shpesh e zeza shfaqet në veshë dhe në majë të bishtit. Shenjat e bardha në gjoks ose gishtat e këmbëve (çorapët) nuk janë të dëshirueshme, dhe as pjellat e pista me ballë të zezë.

12.2. Brindle Danes

Në brindle Dane, ngjyra bazë është ari i verdhë. Kjo është gjithmonë e mbështjellë me një model chevron me vija të forta kryq të zinj. Daneja me brindë duhet të ketë një maskë të zezë, me ngjyrë të zezë që shfaqet në vetullat dhe buzët e syve. E zeza gjithashtu mund të shfaqet në majat e veshëve dhe bishtit. Sa më e thellë të jetë ngjyra e bazës dhe sa më e njëtrajtshme dhe e dallueshme të jetë gjilpëra, aq më e dëshiruar do të jetë ngjyra. Nuk është e dëshirueshme që ato të kenë shumë ose shumë pak nga ngjyrosja e fijeve. Gishtët e bardha dhe shenjat e bardha në gjoks janë të padëshirueshme, së bashku me një gjilpërë me ballë të zezë dhe me ngjyrë të pistë.

12.3. Danezët blu

Danezët blu janë vetëm një çelik i pastër-blu. Asnjë ngjyrosje tjetër nuk merret parasysh. Nuk dëshirohet që danezi blu të ketë shenja të bardha as në gjoks, as në gishtat e këmbëve.

12.4. Danezët e Zi

Danezi i zi është një e zezë e pastër me shkëlqim. Shenjat e bardha të gjoksit ose gishtërinjve janë shumë të padëshirueshme.

12.5. Harlequin Danes

Tek arlequin Dane, ngjyra bazë është një e bardhë e pastër, e pastër me njolla të grisura të zeza të parregullta, të shpërndara mirë që mbulojnë të gjithë trupin. Preferohet që arlekini danez të ketë një qafë krejtësisht të bardhë. Shenjat e zeza nuk duhet të jenë kurrë aq të mëdha sa qeni të duket sikur ka veshur një batanije, as nuk duhet të jenë aq të vogla sa të krijojnë një pamje të lagur ose me pika. Mund të shfaqen disa njolla të vogla gri, si dhe një shtresë e bardhë me qime të zeza të vetme që shfaqen. Megjithatë, kjo nuk inkurajohet pasi tenton t’i japë qenit një pamje me kripë dhe piper dhe ka një efekt të ndotur, i cili është më i padëshiruari.

Çdo devijim në ngjyrë ose shenja siç përshkruhet më sipër do të defektohet sipas ashpërsisë së tij. Nëse një Dane e Madhe bie jashtë klasifikimeve standarde të ngjyrave, kjo është arsye për skualifikim të menjëhershëm. Për shembull, një danez i pastër i bardhë nuk është definitivisht i standardit të racës. Zakonisht, një qen i bardhë lind i verbër, shpesh i shurdhër dhe ndonjëherë të dyja. Është një defekt i rrallë gjenetik që i bën ata të kenë një shtresë të bardhë si bora. Ato sterilizohen menjëherë dhe nuk përdoren kurrë në asnjë program mbarështimi.

13. Ecja e Danit të Madh

Ecja e kësaj race duhet të kullojë forcë. Është i fuqishëm me hapa të gjata dhe të lehta që nuk lejojnë rrokullisjen, kërcimin ose hedhjen e trupit ose vijës së sipërme. Vija e shpinës është e niveluar dhe paralele me tokën. Shtrirja e gjatë duhet të lejojë që putra e përparme të kontaktojë me tokën pikërisht poshtë hundës, ndërsa koka të çohet më pas përpara. Makina e fuqishme e pasme balancon shtrirjen përpara. Ekziston një tendencë e natyrshme që këmbët të konvergojnë në vijën qendrore të ekuilibrit poshtë trupit ndërsa shpejtësia rritet. Bërrylat ose nyjet e goditjes nuk duhet të përdridhen brenda ose jashtë ndërsa qeni është në lëvizje.

14. Temperamenti i Danit të Madh

I sigurt, i guximshëm, i guximshëm, gjithmonë miqësor, i besueshëm, kurrë i ndrojtur, asnjëherë agresiv dhe shumë besnik është temperamenti ideal i kësaj race.

Kur tregohet një Dane e Madhe, standardi i racës është i një rëndësie të madhe. Kur zgjidhni një qenush, jini të vetëdijshëm për standardin e racës. Rritni një qen vetëm kur jeni plotësisht të sigurt se e kuptoni këtë. Danezët e mëdhenj nën lartësinë minimale, që kanë hundë të ndara me ngjyrë, bisht të ngjitur ose nuk bëjnë pjesë në asnjë grup të përshkruar në “Modelet, Shenjat ose Ngjyrat” do të skualifikohen menjëherë.

Video about 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal

You can see more content about 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal on our youtube channel: Click Here

Question about 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal

If you have any questions about 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3163
Views: 61149825

Search keywords 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal

3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal
way 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal
tutorial 3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal
3 Examples Of How A Male Impresses A Female Animal free
#Approved #Breed #Standard #Great #Dane

Source: https://ezinearticles.com/?Approved-Breed-Standard-of-the-Great-Dane&id=7155699