2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest The Agarthean Gods and Goddesses

You are searching about 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest, today we will share with you article about 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest is useful to you.

The Agarthean Gods and Goddesses

Informacion i shkurtër mbi Agartha

1) Në mesin e shekullit të kaluar, një ufolog amerikan George Wight u përpoq të eksploronte shpellat dhe mbretëritë nëntokësore të Tokës sonë. Ai besonte se nuk ka vetëm qytetërime në univers, por edhe nën sipërfaqen tonë. Me një grup të vogël entuziastësh ai filloi të eksploronte shpella të ndryshme derisa më në fund gjetën diçka vërtet të mahnitshme nën sipërfaqe në shtetin amerikan të Arkansas. George Wight ra në kontakt me këtë qytetërim nëntokësor dhe më vonë të gjitha dëshmitë dhe të dhënat e tij që ekzistonte ndonjëherë në botën e sipërme (në sipërfaqe) filluan të zhdukeshin në mënyrë misterioze.

2) Në Sllovaki kemi një histori magjepsëse për një bosht misterioz të hënës që përshkroi Antonin Horak. Artikulli i tij u shfaq për herë të parë në një gazetë speleologjike në SHBA (në mars 1965) ku ai emigroi pas Luftës së Dytë Botërore. Z. Horak ishte bashkuar me lëvizjen lokale (çekosllovake) anti-naziste në Luftën e Dytë Botërore dhe kur ushtarët gjermanë e plagosën atë në një ditë fatkeqe, ai u fsheh në një fshat aty pranë ku një burrë e çoi në një shpellë afër Zdiar. Z. Horak vuri re atje një tunel vertikal (pothuajse) të prerë në shkëmb në formë gjysmëhëne, pa fund. Jacques Bergier, një shkrimtar i famshëm francez i misterit, e përshkroi gjetjen e Horakut si një nga mrekullitë më të mëdha në pritje të zbulimit të tij.

3) Një eksplorues i famshëm britanik, Percy Fawcett, raportoi se në xhunglën braziliane të rajonit Matto Grosso ishin vënë re “drita të përjetshme”, të cilat – siç thonë indianët vendas – digjen vazhdimisht këtu për shumë vite. Percy Fawcett ishte një ithtar i Atlantidës mitologjike dhe ai u zhduk këtu. Disa njerëz thonë se ai shkoi në këtë botë nëntokësore.

4) Admirali Richard Evelyn Byrd, Jr., ishte një oficer i famshëm i marinës amerikane dhe ditari i tij sekret zbulon shënime për hyrjen në brendësi të tokës së zbrazët: “Ne ju lejuam të hyni këtu sepse jeni me karakter fisnik dhe i njohur në botën e sipërfaqes. , Admiral.” Ditari i tij përmban gjithashtu shënime për shikimin e UFO-ve me svastika mbi to: “Ato po mbyllen me shpejtësi pranë tyre! Ata janë në formë disku dhe kanë një cilësi rrezatuese ndaj tyre. Ata janë mjaft afër tani për të parë shenjat mbi to. Është një lloj Svastika!!!”

Nagas (i quajtur edhe Sarpas) dhe Agartha në mitologjinë hindu

Zoti Shiva gjithmonë vesh kobra si dekor rreth qafës së Tij. Gjarpërinjtë simbolizojnë fuqinë dhe frikën. Format theriomorfike (njerëz-kafshë) të Nagas mund të gjurmohen në kohët e qytetërimit të Luginës së Indus (2500-1800 pes). Nagat janë pothuajse gjithmonë të lidhura me Zotin Shiva dhe për këtë arsye shumica e imazheve të tyre gjenden brenda tempujve Shiva. Adhurimi i gjarprit (ofiolatria) është një kult i lashtë që është praktikuar në të gjithë botën dhe jo vetëm nga indianët. “Naga” është një fjalë sanskrite për kobra. Në mitologjinë hindu, helmi i një Naga ose Nagini, megjithëse vdekjeprurës, mbart gjithashtu eliksirin e pavdekësisë.

Agni Purana thotë (Pjesa 8, Gjeografia, Astrologjia dhe Ciklet Kohore): “Nën tokë është nëntoka. Edhe kjo përbëhet nga shtatë rajone dhe emrat e tyre janë Aata, Vilata, Sutala, Taketala, Mahatala, Rasatala dhe Patala.”

Naga e Lartë është Shesha, shtrati i Zotit Vishnu; i njohur edhe si Ananta, ai përfaqëson përjetësinë.

Mahabharata përmend Nagas si bijtë e Kadru dhe Kasyapa. Vetëm prindërimi i Manasës (Mbretëreshës së Kobrave) është i diskutueshëm. Disa histori thonë se ajo ishte vajza e Lord Shiva.

Nilamata Purana është një Naga Purana kushtuar rajonit të Kashmirit. Nila, Mbreti i Nagas të Kashmirit, përshkruhet këtu.

Mayashilpa (një tekst i lashtë, pjesë e Shilpa Shastras, një grup tekstesh hindu që përshkruajnë artet manuale) specifikon Shtatë Nagat e Mëdha: Vasuki (nganjëherë shkruhet edhe si Basaki), Takshak, Karkotak, Padam (e shkruar gjithashtu si Padma), Mahapadam (gjithashtu i shkruar si Mahapadma), Sankhpaul (gjithashtu i shkruar si Sankhapala) dhe Kulika.

Hindusët e njohin Tokën e zbrazët ose Agartën si Patala. Në Markandeya Purana (Canto XXIII – vizita e Kuvalayasva në Patala) shkruhet: “Dhe duke e tërhequr prej andej, ata e çuan princin në Patala; dhe në Patala ai i pa të dy si Nagas të rinj, të shndritshëm me gurë të çmuar në kapuçët e tyre, duke shfaqur shenjat svastika.”

Pesë Nagas më të rëndësishme

Të gjithë Nagat e Mëdha (Maha) janë vëllezër, Shesha është më i madhi prej tyre.

Ananta ose Shesha është mbreti i të gjitha Nagas; sipas Bhagavata Puranës, ai është vetë Avatari i Zotit Suprem.

Vasuki është besimtari i zjarrtë i Zotit Shiva dhe një nga Naga Rajas (Mbretërit e Nagas).

Takshaka ose Taxak përmendet në Mahabharata (Libri 1, Adi Parva, Paushya Parva, Seksioni III.): “Uttanka u përgjigj: “Zotëri, Taksaka, mbreti Naga, më shqetësoi punën dhe më duhej të shkoja në tokën e Nagas.”

Karkotaka është një mbret i fuqishëm Naga me fuqi të jashtëzakonshme magjike.

Pingala lidhet me një histori mitologjike të “Katër Thesareve të Mëdha”.

Tetë Nagas më të rëndësishme

Puranas hindu gjithashtu përshkruajnë “tetë gjarpërinjtë e mëdhenj” ose “Ashtanagas”; tre Nagat e mëposhtme, nëse i shtohen listës së sipërpërmendur, do të bëjnë numrin tetë: Padma, Mahapadma dhe Kulika.

Nënë perëndeshë si gjarpër

Karumariamman, e përshkruar me një kobër me pesë koka që ngrihet mbi kurorën e saj, është perëndesha kryesore nënë indiane jugore e adhuruar kryesisht në zonat rurale të Azisë jugore. Ajo nuk është një Nagini (një Naga femër), por forma primordiale e Durga (Nënës Hyjnore) që mori formën e saj të parë si një kobër. E njohur gjithashtu si Mari, Maariamma, Amman, ajo është e lidhur ngushtë me perëndeshat hindu Parvati (Durga). Është e habitshme ngjashmëria fonetike e emrit të saj Mari me Marinë Kristiane (nënën e Jezusit).

Surasa dhe Naga Mata janë emra alternativë për Nënën Gjarpër (Perëndeshë Nënë në formën e një kobre).

Festivalet e gjarpërinjve hindu

Nag Panchami është një festë e gjarpërinjve që festohet një herë në vit nga hindutë (në verë). Pesë Nagat e mëposhtme adhurohen në këtë ditë të mbarë: Ananta, Vasuki, Taxak, Karkotaka dhe Pingala. Sidoqoftë, hindusët mund të zgjedhin hyjnitë e tjera Naga në vend të atyre të mësipërme në përputhje me traditat e tyre lokale (për shembull, Manasa shfaqet midis Nagas që adhurohen në Nag Panchami).

Naga Chaturthi Osha është një agjërim i mbajtur nga gratë në Orissa (një shtet në Indi) në ditën e 14-të të dy javëve të ndritshme të Kartik (shtator-tetor).

Naga të tjera

Termi “Nagas” gjithashtu i referohet një kaste historike luftëtarësh të Indisë dhe disa studiues thonë se kjo kastë përdorte kapuç kobra si pjesë të veshjes së tyre.

Gogaji është një hyjni popullore e Rajasthan (Indi). Ai është një hero-luftëtar i rajonit të nderuar si zot i gjarpërinjve.

Iggutappa, perëndia e gjarpërinjve, është një mishërim i Zotit Subramani (Zoti Murugan-Skanda, djali i vogël i Lord Shiva).

Kaliya ishte një Naga helmuese dhe e zemëruar që jetonte në lumin Yamuna.

Ketu është trupi i Rahu; ata formojnë një kokë dhe një bisht të një Naga.

Naagarajavu (zot i gjarpërinjve) adhurohet në Chenkara, një fshat i vogël në Alappuzha, Indi.

Nagaraja është një kombinim i dy fjalëve sanskrite – Naga (kobra) dhe Raja (mbret). Disa Naga të mëdhenj janë Nagarajas – për shembull, Vasuki, Takshak dhe Ananta. Termi Nagaraja gjithashtu i referohet kolektivisht të tre këtyre perëndive të gjarpërinjve.

Naka tampiran është një hyjni e zakonshme gjarpërinjsh në shumë fshatra të Indisë jugore.

Sri Kalahasti përfaqëson tre besimtarët e vendosur të Zotit Shiva: Merimanga, Gjarpri dhe Elefanti.

Asvasena Naga ishte djali i Takshakës; ai jetoi në pyllin Khandava (një pyll i lashtë i përmendur në epikën Mahabharata).

Naginis (naga femra)

Kadru ishte nëna stërgjyshore hindu e gjarpërinjve që kishte një motër Vinata. Ajo quhet edhe perëndeshë me një sy si Manasa. Ajo është Sarpamatar, ose “Nëna e Gjarpërinjve”. Të dy Kadru dhe Manasa kanë motra dhe të dyja kanë gjithashtu emrin “perëndeshë me një sy” (shih Manasa më poshtë për të mësuar pse termi “me një sy” përdoret për këtë hyjni).

Khodiyar Maa është një perëndeshë e madhe Naga me një krokodil si mjetin e saj. Historia e saj fillon rreth vitit 700 pas Krishtit kur ajo u bë e famshme.

Manasa, i njohur gjithashtu si Padmavati (ai që posedon zambak uji) ose Vishahara (shkatërruesi i helmit), është Mbretëresha Hindu e nëntokës (analogjike me perëndeshën greke Persefonë); ajo është motra e Vasuki. Manasa lindi në një gjethe zambak uji kur sperma e Lord Shiva e preku atë në brigjet e pishinës Kalidaha, një pellg në Rajnagar (një qytet në Bengalin Perëndimor).

Manasa quhet perëndeshë “me një sy”, sepse Parvati i dogji njërin sy. Arsyeja për ta bërë këtë ishte se ajo ishte xheloze për të.

Neta Devi është motra e Manasa Devit.

Ulupi, princesha Naga, ishte gruaja e Arjunës; ata patën një djalë Iravat.

Ngjyrat e Nagas

Vasuki – perla e bardhë; Taksaka – e kuqe që shkëlqen; Karkotaka – e zezë; Padma – trëndafili pres; Mahapadma – e bardhë; Sankhapala – e verdhë; Kulika – e kuqe. Këta gjarpërinj të mëdhenj kanë dy gjuhë dhe një kapuç me shtatë koka gjarpëri të mbajtura mbi gjarpërin e tyre njerëzor që mban gurë të çmuar të shkëlqyer.

Perlat e Nagas

Naga Mani është një term që përdoret për “perlat kobra”; ato shfaqen me shumë ngjyra dhe gjithashtu kanë referenca brenda teksteve të shenjta hindu. Disa prej tyre, sidomos gjatë natës, rrezatojnë një shkëlqim magjik.

Gjarpërinjtë në mitologjitë jashtë Indisë

Gjarpërinjtë konsideroheshin rregullisht si roje të botës së krimit, lajmëtarë midis botës së sipërme dhe asaj të poshtme. Gorgonet në mitologjinë greke ishin gra gjarpërinj, shikimi i të cilave do ta kthente mishin në gur; më e famshmja prej tyre ishte Medusa (me gjarpërinjtë në vend të flokëve).

Amerikën

Ayida-Weddo është një perëndeshë e gjarpërinjve të ylberit nga Haiti.

Gukumatz (Kiche Maya) është një zot dhe krijues gjarpri me pendë.

Kukulkan (“Gjarpri me pendë”) është emri i një hyjnie të rëndësishme të gjarpërinjve të Amerikës së Jugut. Përshkrimi i një hyjnie gjarpri me pendë është i pranishëm në kulturat e tjera të Mesoamerikës. Kukulkan është i lidhur ngushtë me Gukumatz të Kiche Maya dhe me Quetzalcoatl të Aztecs.

Zombi është emri i një hyjnie gjarpërinjsh në disa kulte të Vodunit të Afrikës Perëndimore dhe Voodoo-së Haitian.

Japonia

Mizuchi është një krijesë e ngjashme me gjarpërin japonez.

Yato-no-kami janë hyjnitë e gjarpërinjve në folklorin japonez.

Kinë

Bashe është një gjarpër gjigant mitologjik kinez i ngjashëm me pitonin që hante elefantët.

Gong Gong është një perëndi kinez i ujit (një përbindësh deti) që i ngjan një gjarpri ose dragoi.

Gjarpri i Bardhë është një gjarpër i përmendur në një legjendë të vjetër kineze.

Xiangliu është një përbindësh gjarpri me nëntë koka në mitologjinë kineze.

Zhulong është një hyjni diellore gjigante drakonike e kuqe në mitologjinë kineze. Kishte një fytyrë njeriu dhe një trup gjarpri.

Afrika

Mamlambo është një hyjni në mitologjinë e Afrikës së Jugut dhe Zulu e përshkruar si një krijesë e madhe e ngjashme me gjarpërin. Mamlambo në Zimbabve mund të identifikohet me Inyaminyami (hyjni gjarpëri i lumit Zambezi) dhe me hyjninë Mamiwata të Afrikës Perëndimore. Ekziston një teori e pranuar nga kërkimet se India dhe Zimbabve kishin lidhje të gjata dhe se Tantrizmi mund të praktikohej në Mumbahuru, “Rrethimi i Madh” (“shtëpia e gruas së madhe”); arkeologët gjetën këtu objekte me origjinë indiane.

Evropa e lashtë

Lamia ishte një demon i ngjashëm me Naga në mitologjinë greke.

Persefona, e bija e Zeusit dhe mbretëresha e botës së krimit, ishte një hyjni greke e nëntokës; ajo është ekuivalenti grek i perëndeshës së gjarpërinjve hindu Manasa.

Sirona ishte një perëndeshë e adhuruar kryesisht në Galinë Qendrore Lindore (një rajon në Evropën Perëndimore) në mitologjinë kelt. Një numër mbishkrimesh e përshkruajnë atë teksa mban gjarpërinj.

Mitologjia aborigjene australiane

Hyjnitë e gjarpërinjve janë: Ungud, Galeru (ose Galaru), një gjarpër ylberi; Dhakhan përshkruhet si një gjarpër gjigant me bishtin e një peshku gjigant; Wollunqua (ose Wollunka, Wollunkua) është një perëndi-gjarpër i shiut dhe i pjellorisë; Julunggul (Toka e Arnhemit) është një perëndeshë e gjarpërinjve të ylberit dhe pjellorisë, e njohur gjithashtu si Kalseru; Akurra është një hyjni gjarpërinjsh e popullit aborigjen të Australisë Jugore.

Egjipti

Mehen, që do të thotë “i mbështjellë”, i referohet një hyjnie mitologjike gjarpri të Egjiptit të lashtë.

Wadjet ishte një perëndeshë e gjarprit egjiptiane.

konkluzioni

Të krishterët i lidhin gjarpërinjtë vetëm me Djallin dhe mund të ndodhë që, në historinë tonë fillestare, gjarpërinjtë ekzistonin vërtet si krijesa inteligjente, të mira dhe të këqija. Vargjet e mëposhtme nga Bibla (Gjoni 3:14-15) konfirmojnë se gjarpri është simboli i fuqisë: “Dhe ashtu si Moisiu ngriti gjarpërin prej bronzi mbi një shtyllë në shkretëtirë, kështu Biri i njeriut duhet të ngrihet lart, kështu që kushdo që beson në Të do të ketë jetë të përjetshme.”

Video about 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest

You can see more content about 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest on our youtube channel: Click Here

Question about 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest

If you have any questions about 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest

Rate: 4-5 stars
Ratings: 4026
Views: 14076974

Search keywords 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest

2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest
way 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest
tutorial 2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest
2 Types Of Animals That Live In The Amazon Rainforest free
#Agarthean #Gods #Goddesses

Source: https://ezinearticles.com/?The-Agarthean-Gods-and-Goddesses&id=7296332