2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals Bee Propolis: Synergisitc Health Care for the 21st Centruy

You are searching about 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals, today we will share with you article about 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals is useful to you.

Bee Propolis: Synergisitc Health Care for the 21st Centruy

Për më shumë se një shekull shkenca moderne ka përparuar me një ritëm befasues. Me këtë rritje të njohurive kanë ardhur përfitimet mjekësore dhe shëndetësore që kanë parë kulmin e moshave dhe zhdukjen e sëmundjeve. Këto përparime mjekësore bazoheshin rreth paradigmës së “plumbit magjik”, duke izoluar përbërësin aktiv dhe duke e përdorur atë për të ndryshuar përbërjen kimike të një molekule/proteine ​​të vetme për të shkaktuar një ndryshim të gjendjes tek pacienti. Megjithatë, suksesi është kthyer në obsesion, pasi të çara shfaqen në armaturën e barnave kundër sëmundjeve që disponojmë. MRSA po qarkullon nëpër spitalet tona pasi antibiotikët bëhen të paefektshëm dhe efektet anësore të rënda të barnave moderne po bëhen të zakonshme tani vite pas prezantimit të tyre. Një pasojë e drejtpërdrejtë e një strategjie njëdimensionale, ndoshta është koha për të njohur përfitimet shëndetësore sinergjike të mjekësisë natyrore.

Propolisi është një ilaç natyral unik për shkak të gjerësisë së veprimit të tij. Ka efekte antibakteriale, antivirale, antifungale, anti-inflamatore, antikancerogjene dhe imunomoduluese, mund të ndihmojë në trajtimin e astmës, alergjive, artritit dhe çrregullimeve të kyçeve, ekzemës dhe dermatitit, ME, infeksioneve virale duke përfshirë HIV-in dhe madje edhe kancerin. Ky ilaç mund të ndihmojë në trajtimin e një sëmundjeje ose t’ju mbajë në formë dhe të shëndetshme.

Propolisi: Mbrojtësi i qytetit

Propolisi është një substancë kryesisht rrëshirë që bletët e mbledhin nga pemët dhe bimët. Duke qenë i përbërë nga dylli, rrëshira, acide yndyrore dhe madje edhe aminoacide. Aristoteli supozohet se shpiku emrin Propolis që do të thotë “mbrojtësi i qytetit”. Kjo është pikërisht ajo që është Propolisi për kosheren, ai vepron si sistemi imunitar i jashtëm i popullatës së bletëve duke e mbajtur kosheren sterile dhe pa pushtues mikrobial.

Mjekësi e bazuar në dëshmi

Në paragrafët e mëposhtëm do t’ju përshkruaj vetitë farmakologjike të Propolisit. Përpara se ta bëj këtë, më duhet të shpjegoj se nga vijnë këto prova. Të gjitha vetitë dhe veprimet e Propolisit janë dëshmuar dhe detajuar në studime shkencore të cilat më pas janë botuar në revista. Pjesa më e madhe e këtyre studimeve shkencore janë kryer in vitro (dmth. në një epruvetë) ose in vivo (dmth. në një kafshë pritëse për shembull minjtë), një pjesë shumë më e vogël e këtyre studimeve janë prova klinike të testuara tek njerëzit. Abstraktet e këtyre punimeve mund të gjenden në bazat e të dhënave Medline dhe pubmed në internet.

Propolisi: Një antibiotik natyral

Propolisi është ndoshta më i njohur për vetitë e tij antibiotike. Edhe në vitin 1960, kërkimet franceze1 demonstruan veprimin bakteriostatik në Bacillus subtilis, Proteus vulgaris dhe Bacillus alvei. Rezultatet janë përsëritur shumë herë dhe Propolisi madje është treguar të jetë efektiv ndaj MRSA2, e njëjta baktere rezistente ndaj antibiotikëve që ka infektuar deri në 70% të spitaleve tona. Një studim i vitit 1997 nga Calder et al. në Universitetin e Oksfordit u pajtua me këto rezultate dhe zbuloi se acidet cinnaminike dhe flavanoidet e pranishme në Propolis në veçanti tregojnë veprim bakteriocid. Ky veprim besohet të jetë si pasojë e shkëputjes së zinxhirit respirator të energjisë bakteriale nga Propolisi. Është interesante që ky veprim mund të përfshihet në një veprim sinergjik me antibiotikët kur përdoren së bashku, duke rritur efektivitetin e barnave.

Antivirale dhe imuno-stimuluese

Viruset paraqesin një dilemë unike në kërkimin e shëndetit të mirë, ata nuk preken nga antibiotikët dhe ndryshojnë aq shpesh saqë vaksinat janë të vështira për t’u prodhuar. Ata gjithashtu shkaktojnë sëmundje duke rrëmbyer qelizat dhe duke përdorur makinerinë e qelizave për t’u riprodhuar. Ilaçet moderne synojnë të ngadalësojnë ose ndalojnë riprodhimin e virusit dhe më pas për shkak se ata po sulmojnë makinerinë e qelizave pritëse ato kanë disa efekte anësore. Viruset ndoshta përbëjnë kërcënimin më të madh për shëndetin e njerëzve, ne jemi aktualisht në mes të një pandemie HIV me “39.4 milionë” njerëz të infektuar në mbarë botën. Me një pandemi të gripit të vonuar dhe sigurisht në rrugën e saj dhe parashikimet e viktimave dhe kaosit në mbarë botën, nevojitet një zgjidhje.

Bioflavanoidet në propolis kanë një qasje unike për të luftuar viruset, në vend që të përpiqen t’i luftojnë ato pasi të kenë infektuar një qelizë, ata e mbyllin virusin në shtresën e tij proteinike. Kjo do të thotë se makineria e rrezikshme dhe ADN/ARN-ja e virusit anulohet dhe infeksioni ndalet.

Propolisi është treguar të jetë më efektiv sesa acikloviri farmaceutik anti-viral në trajtimin e herpesit gjenital në një provë klinike të kryer në Ukrainë4 dhe ka prova në rritje që Propolisi mund të ndihmojë në trajtimin e njerëzve me HIV5.

Propolisi gjithashtu punon fort si një imunomodulator që është me interes për të gjithë ne. Ai e bën këtë duke ndryshuar mënyrën se si menaxhohet prodhimi dhe lirimi i citokinës. Citokinat janë lajmëtarët kimikë që lejojnë qelizat e sistemit imunitar të komunikojnë. Duke ndryshuar sistemin e citokinës, ai nxit sistemin imunitar që të jetë gati për të reaguar ndaj antigjeneve shpejt dhe në mënyrë efektive.

Përveç kësaj, bioflavanoidet brenda Propolisit stimulojnë prodhimin e interferonit i cili mund t’i ndihmojë njerëzit të shërohen nga ME, duke stimuluar sistemin e tyre imunitar. Ky ndryshim i sistemeve të citokinës dhe interferonit do të thotë që trupi juaj është gati të luftojë infeksionin dhe t’ju mbajë të shëndetshëm, duke bërë që të përdorni propolis si një shtesë për shëndet të mirë, si vitaminat. Parandalimi është më i mirë se kurimi.

Anti-inflamator dhe anti-alergjen

Një sondazh me konsumatorët e Propolisit tregoi se artriti ishte problemi shëndetësor që Propolisi përdorej më shumë për të trajtuar. Kjo është për shkak të vetive të fuqishme anti-inflamatore të përbërësve të propolisit, në veçanti CAPE (Acidi kafeik ester fenil), CAPE është treguar se shtyp aktivizimin e qelizave T. Një punim nga Marquez et al në 20046 e vlerësoi këtë duke nënkuptuar se meqenëse qelizat T luajnë një rol kyç në shfaqjen e disa sëmundjeve inflamatore, CAPE është i rëndësishëm sepse ky përbërës fenolik është një frenues i fuqishëm i ngjarjeve të hershme dhe të vonshme në qelizat T. aktivizimi i qelizave T të ndërmjetësuara nga receptorët. Rezultatet si kjo kanë bërë që studiues të tjerë të propozojnë se CAPE është një agjent i vlefshëm për reduktimin e ashpërsisë së kushteve që lidhen me inflamacionin.

Shumë nga eksperimentet e kryera në CAPE u bënë në mënyrë in vitro, megjithatë vetitë anti-inflamatore të Propolisit janë dokumentuar te minjtë kur trajtohet artriti ndihmës i minjve. Një punim nga Park et al në 19997, duke arritur në përfundimin se ekstrakti etanolik i propolisit kishte efekte të thella anti-inflamatore si në inflamacionet kronike ashtu edhe në ato akute të artritit. Këto veti anti-inflamatore shtrihen në sëmundje dhe çrregullime të tjera si astma dhe alergjitë, duke reduktuar si tkurrjen e rrugëve të frymëmarrjes muskulare të lëmuara8 ashtu edhe përgjigjet alergjike. Çdo çrregullim ose sëmundje që lidhet me inflamacionin mund të ndihmohet nga Propolisi.

Anti-tumor/kancer

Propolisi dhe CAPE janë treguar të zvogëlojnë madhësinë e tumoreve dhe të shkatërrojnë në mënyrë selektive dhe të frenojnë përhapjen e qelizave malinje të shumë llojeve të ndryshme të kancerit. Deri më 10 qershor 2005, studiuesve të kancerit u është dhënë një grant prej një milion dollarësh për të hetuar vlerën terapeutike të Propolisit për kancerin. Kostas Koumenis, hetuesi kryesor për studimin u citua të thoshte, “një veti shumë interesante e këtyre përbërjeve është se ato janë treguar se shkaktojnë vdekjen e qelizave në qelizat tumorale, por jo në qelizat normale.” Ky studim së bashku me studime të tjera aktuale premton të nxisë Propolisin në qendër të vëmendjes në fushën e trajtimit të kancerit.

Hulumtimi aktual i Propolisit në MB

BVR (BeeVital Research) së fundmi fitoi një çmim të madh të qeverisë për Kërkim dhe Zhvillim, pjesë e një programi kërkimor prej 250,000 £ që shikon vetitë kimike, biologjike dhe klinike të propolisit.

Këto studime do të fokusohen në:

1. Dokumentimi i variancave rajonale në vetitë kimike dhe biologjike, nga HPLS, GC-MS dhe NMR. (Po zhvillohet në Universitetin e Strathclyde)

2. Hulumtimi i mëtejshëm i rolit të Propolisit në zgjua (Universiteti i Gloucester)

3. Provat dentare – duke parë efektivitetin e Propolisit për ulçerat e gojës, perikorinitin, gingivitin dhe dhëmbët e ndjeshëm. (Shkolla Dentare e Universitetit të Mançesterit)

4. Provat e HIV/AIDS – duke parë efektivitetin e Propolisit me antivirale në Zambi dhe Tanzani

5. Efektet e propolisit të standardizuar në gjendjen shpirtërore, stresin, lodhjen dhe njohjen në Njësinë e Neuroshkencës Njerëzore Kognitive në Universitetin e Newcastle.

6. Të vlerësojë përdorimin e propolisit lokal dhe jo lokal për shërimin e plagëve dhe trajtimin e lëkurës dhe problemeve të tjera dermatologjike. (Spitali Rajonal Mësimor për Universitetin e Dar es Salaam)

Si të përdorni/gjeni produktet e propolisit?

Një gamë e madhe produktesh propolisi janë të disponueshme në treg duke filluar nga tabletat, kapsulat, tinkturat dhe lëngjet e deri te produktet e specializuara për kujdesin e lëkurës – sapun, balsam buzësh, kremra dhe kujdes për shëndetin oral – pastë dhëmbësh, gargarë goje, pastile dhe lëng për dhëmbët dhe mishrat.

Tradicionalisht këto kanë qenë të disponueshme përmes dyqaneve të ushqimit të shëndetshëm, por janë gjithnjë e më të disponueshme në barnatore të pavarura.

Zgjedhja e produkteve më të mira nuk është gjithmonë e lehtë. Rregulloret aktuale nënkuptojnë se prodhuesit nuk mund të bëjnë asnjë lloj pretendimi mjekësor për produktet që nuk janë licencuar si ilaçe, pavarësisht nga fakti se ka një bazë të shëndoshë provë për pretendime të tilla. Një pjesë e arsyes për këtë është se asnjë organ i vetëm nuk është përgjegjës për të siguruar që produkti i ofruar për shitje në të vërtetë është ai që ata thonë se janë.

Për këtë arsye, programi BVR (BeeVital Research) synon zhvillimin e licencave të plota të barnave për disa produkte kryesore. Ndërkohë BVR kanë formuluar një sërë produktesh për tregun e ushqimit të shëndetshëm bazuar në hulumtimet e tyre. Konsumatorët, kur blejnë produkte duhet të kërkojnë ato produkte të prodhuara nga kompani që mund të mbështesin produktet e tyre me praktikë të mirë prodhuese (prodhimi standard farmaceutik ) dhe kërkimi.

Referencat:

(1) Lavie, P. (1960). Annals Abeille, 3: 103-201

(2) Vetitë anti-bakteriale të propolisit. Grange, JM, Davey, RW Journal of the Royal Society of Medicine, 83: 160-1 (1990)

(3) Veprimi anti-mikrobial i propolisit dhe disa prej përbërësve të tij: Efekti në potencialin e rritjes së membranës dhe lëvizshmërinë e baktereve. Mirzoeva, OK, Grishanin, rn, Calder, pc microbial – res, 152: 239-246 (1997)

(4) Një studim krahasues me shumë qendra i efikasitetit të propolisit, aciklovirit dhe placebos në trajtimin e herpesit gjenital (HSV). Vynograd, N.; Vynograd, I.; Sosnowski, Z. Instituti i Epidemiologjisë, Universiteti Shtetëror Mjekësor Lvov, Lvov, Ukrainë. Fitomjekësia (2000), 7 (1), 1-6. KODI: PYTOEY ISSN: 0944-7113.

(5) Produkte natyrale aktuale të plumbit për kimioterapinë e infeksionit të virusit të mungesës së imunitetit të njeriut (HIV). De Clercq, Erik. Instituti Rega për Kërkime Mjekësore, Katholieke Universiteit Leuven, Louvain, Belg. Rishikimet e Kërkimeve Mjekësore (2000), 20 (5), 323-349. KODI: MRREDD ISSN: 0198-6325

(6) Esteri fenetil i acidit kafeik pengon aktivizimin e qelizave T duke synuar faktorin bërthamor të qelizave T të aktivizuara dhe faktorët e transkriptimit NF-B. Marquez, Nieves; Sanço, Rocio; Macho, Antonio; Calzado, Marco A.; Fiebich, Bernd L.; Munoz, Eduardo. Departamento de Biologia Celular, Fisiologia e Inmunologia, Universidad de Cordoba, Facultad de Medicina, Cordoba, Spanjë. Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics (2004), 308 (3), 993-1001. KODI: JPETAB ISSN: 0022-3565.

(7) Efektet shtypëse të propolisit në artritin ndihmës të minjve. Park, Eun-Hee; Kahng, Ja-Hoon. Kolegji i Farmacisë, Universiteti i Grave Sookmyung, Seul, Korea e Jugut. Archives of Pharmacal Research (1999), 22 (6), 554-558. KODI: APHRDQ ISSN: 0253-6269.

(8) Propolisi bullgar shkakton efekte analgjezike dhe anti-inflamatore tek minjtë dhe pengon tkurrjen in vitro të muskujve të lëmuar të rrugëve të frymëmarrjes. Paulino, Niraldo; Dantas, Andreia Pires; Bankova, Vassya; Longhi, Daniela Taggliari; Scremin, Amarilis; Lisboa de Castro, Solange; Calixto, Joao Batista. Grupo de Pesquisa e Desenvolvimento de Biofarmacos (BIOFAR), Universidade do Sul de Santa Catarina, Tubarao, Brazil. Journal of Pharmacological Sciences (Tokio, Japoni) (2003), 93 (3), 307-313. KODI: JPSTGJ ISSN: 1347-8613.

Video about 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals

You can see more content about 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals on our youtube channel: Click Here

Question about 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals

If you have any questions about 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals

Rate: 4-5 stars
Ratings: 2569
Views: 21829407

Search keywords 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals

2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals
way 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals
tutorial 2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals
2 Key Variables Used To Classify Viruses That Affect Animals free
#Bee #Propolis #Synergisitc #Health #Care #21st #Centruy

Source: https://ezinearticles.com/?Bee-Propolis:-Synergisitc-Health-Care-for-the-21st-Centruy&id=61343