13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos Cairo, EGYPT Attraction

You are searching about 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos, today we will share with you article about 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos is useful to you.

Cairo, EGYPT Attraction

Egjipti konsiderohet si vendi më i vjetër dhe ka shumë për të parë në të. Qyteti i Kajros, i cili është Kryeqyteti i Egjiptit, përpiqet të vizitojë një sërë vendesh historike, duke përfshirë xhamitë, tempujt, kishat dhe pallate që u përkasin egjiptianëve të lashtë. Disa nga këto pika tërheqëse të famshme në mbarë botën janë si më poshtë;

Pamja e parë e rëndësishme për t’u përmendur këtu është Xhamia Al-Azhar. Duke qenë një vend mysliman, Egjipti ka një numër xhamish dhe objektesh fetare, ndër të cilat më e famshmja është xhamia Al-Azhar. Mendohet se emri i kësaj xhamie ishte aluduar për vajzën e Profetit të Islamit Muhamed (a.s.) Fatime e cila njihej me titullin “Az-Zahra” që do të thotë “i ndrituri ose i ndrituri”. Ajo u themelua në vitin 970 pas Krishtit si bërthama e qytetit të sapoformuar Fatimid. Xhamia përmendet si vendi fetar më i lashtë dhe Sheiku i saj thuhet se është autoriteti më autentik për myslimanët egjiptianë. Ndërtesa është e famshme për stilin e saj arkitekturor që me siguri përshkruan punën e palodhur të arkitektëve, inxhinierëve dhe punëtorëve të saj. Xhamia ka kaluar nëpër zgjerime dhe rinovime të shumta herë pas here në një hark kohor prej 1000 vjetësh. Dhoma e varrit, e vendosur në të majtë, vetëm brenda hyrjes së xhamisë, ka një mihrab të bukur që tregon drejtimin e Mekës dhe për shkak të lavdisë dhe elegancës së tij nuk duhet humbur. Pas një periudhe rinovimesh, xhamia përfundimisht u shndërrua në atë që është sot që është universiteti i dytë më i vjetër më i vjetër me vazhdimësi në të gjithë botën. Xhamia Al-Azhar tani është shndërruar në Universitetin Al-Azhar. Universiteti është konsideruar si organizata më kryesore arsimore për studimin e ligjit islam. Universiteti u emërua zyrtarisht në vitin 1961. Ai është burimi përfundimtar i edukimit në lidhje me Sheriatin dhe Islamin. Myslimanët anembanë botës e pranuan vlerën e saj dhe e pranojnë se është thesari i dijes. Meqenëse xhamia u ndërtua në një periudhë të gjatë kohore, materiali i saj i arkitekturës i marrë nga periudha të shumta të historisë egjiptiane mund të shihet qartë në muret e ndërtesës. Arkitektura e Al-Azharit mund të thuhet si pasqyra e historisë së Kajros.

Muzeu Egjiptian ose i njohur zakonisht si Muzeu i Kajros është shtëpia e një koleksioni të madh të antikave të lashta egjiptiane. Historia e Egjiptit është shumë thelbësore pasi është ndër vendet më të vjetra në botë. Muzeu Egjiptian është themeluar në vitin 1902 dhe ka një koleksion prej mbi 120,000 artikujsh. Shumë prej këtyre artikujve vendosen në ekran, ndërsa pjesa tjetër është e rezervuar në dhomat e dyqaneve. Midis këtyre 120,000 objekteve, disa nga antikitetet kanë një rëndësi të madhe në historinë e Egjiptit të lashtë. Muzeu ka nderin të ketë koleksionin më të madh në botë të antikiteteve faraonike. Muzeu ka dy kate kryesore; njëri është kati përdhes dhe tjetri është kati i parë. Kati përdhes ka një koleksion të gjerë të papiruseve dhe monedhave metalike (argjendi, ari, bronzi) që përdoreshin në botën e lashtë. Papirusi përmendet si bima më e dobët që përdoret në të kaluarën për të bërë letër. Fragmente të ndryshme të vogla të papirusit janë ekspozuar në muze për shkak të kalbjes së tyre gjatë dy mijëvjeçarëve të fundit. Gjuhë të shumta gjenden të shkruara në këto pjesë, duke përfshirë arabishten, greqishten, latinishten dhe egjiptianishten e lashtë. Kati përdhe ka materialin që i përket epokës ndërmjet viteve 1550 dhe 1069 p.e.s. Këto sende kanë tavolina, arkivole dhe statuja të ndryshme. Muzeu është një burim i shkëlqyeshëm edukimi, kështu që nëse jeni në Egjipt, atëherë sigurohuni që ta vizitoni këtë vend pasi ai do t’i japë një rritje të madhe njohurive tuaja.

Egjipti nuk është i famshëm në të gjithë botën vetëm për faktin se është i pasur në historinë e tij, por gjithashtu ka shumë parqe të famshme dhe pika argëtimi. Parku dhe akuariumi Gabalaya është një nga vendet që duhet parë në Kajro pasi parku ka zbukuruar kopshte të peizazhuara me akuariume të vendosura në shkëmbinj. Edhe pse këta akuariume nuk kishin shumë peshq të vërtetë. Vendi është i bukur dhe është më i miri nëse doni të shpëtoni nga turma dhe dëshironi paqe dhe harmoni. Fëmijët tuaj do të jenë shumë më të lumtur këtu se çdo vend tjetër pasi jeta akuamarine që do të shohin në park është përvoja më e mirë që ata kanë. Të qenit në park gjithashtu nuk është problem pasi tarifat e hyrjes janë me çmime modeste që mund të përballohen nga kushdo. Vendi është më i miri për pikniqe pasdite dhe ka shumë dyqane për të shitur ushqime. Por shumica e familjeve preferojnë të kenë koshat e tyre të piknikut. Siç thashë më herët, akuariumi nuk pret një pjesë të mirë të llojeve të peshqve, por tanket janë ndërtuar në formacione shkëmbore që japin një shëtitje intriguese dhe emocionuese nëpër shtigjet e tankeve. Vizita e parkut në ditët e javës sugjerohet pasi bëhet shumë i mbushur me njerëz gjatë fundjavave.

Një shesh i madh publik i qytetit në qendër të Kajros; Sheshi i Martirëve ishte pika qendrore për revolucionin egjiptian të vitit 2011. Sheshi njihet zakonisht me titullin “Sheshi Tahrir”. Më herët Sheshi Tahrir njihej fillimisht me “Sheshi Ismailia”, por më vonë pas revolucionit që u zhvillua nga egjiptianët ai do të bëhej i famshëm dhe do të quhej “Sheshi Tahrir”. Sheshi është sheshi publik mbizotërues i qytetit në qendër të Kajros, Egjipt. Sheshi Tahrir është i rrethuar nga pika të shumta historike dhe të vlefshme. Disa nga ato që ia vlen të përmenden janë Muzeu Egjiptian, ndërtesa e qeverisë Mogamma, Kisha Ungjillore Kasr El Dobara, Hoteli Nil, Shtëpia e Folklorit, ndërtesa e selisë së Partisë Demokratike Kombëtare – NDP dhe ndërtesa e Selisë së Ligës Arabe, dhe kampusi origjinal në qendër të qytetit. të Universitetit Amerikan në Kajro. Ajo rrethon një glob të madh trafiku. Një statujë e Omar Makramit, i cili ishte një hero nacionalist, është vendosur në një shesh dhe sheshi ndodhet në veri-lindje të sheshit.

Kur flasim për ndërtesat e larta në Egjipt, nuk mund të harrojmë të përmendim “Kullën e Kajros” dhe nëse do të harronim, atëherë është e padrejtë. Është ndërtesa më e lartë në Afrikën e Veriut dhe Egjiptin. Kulla e Kajros është 187 metra e lartë. Kjo kullë duket si një tub me rrjetë. Statusin e ka dhënë për një periudhë të gjatë 50 vjeçare. Ajo u ndërtua midis viteve 1954 dhe 1961. Pas përfundimit të saj, ajo u përurua gjithashtu në vitin 1961. Një arkitekt egjiptian e projektoi këtë kullë. Për shkak të lartësisë së saj, ajo ka 90 kate. Ka nderin të renditet në vendin e katërt ndër kullat më të larta në mbarë botën.

Tani vijnë, kodrat dhe malet që shtojnë bukurinë e vendit. Një varg kodrash të njohura si Mokattam ndodhet në Kajro juglindore, Egjipt. Kuptimi i Mokattam është “i prerë” ose “i shkëputur”. Emri i saj ka një aspekt të shquar historik. Simoni, shenjtori dikur e zhvendosi malin dhe për këtë është emërtuar si Mokattam. Quhet edhe si “Kisha e Shpellës”. Kjo kishë u hap në vitin 1975. Kjo kishë shpellore e pranishme në Mokattam renditet si kisha më e madhe në Lindjen e Mesme. Në vitet 1980, popullsia e Zabbaleen’ (të krishterët koptë) ishte rreth 8,000 dhe tani pothuajse 30,000 njerëz jetojnë këtu. Duke qenë një vend mysliman, Egjipti ka shumicën e muslimanëve. Kolonia e krishterë është mjaft e vështirë për t’u gjetur në Egjipt. Shumica e të krishterëve koptë u lavdëruan për të lëvizur në Mokattam me territorin e tyre të shkrimeve të shenjta. Një popullatë e madhe mbledh ujërat e zeza dhe papastërtitë këtu dhe për faktin, është titulluar si “qyteti i plehrave” në zonë pasi e panë më fitimprurëse sesa të shtyjnë kafshët. Këto kodra janë të vendosura në kryeqytetin e ri të Egjiptit të quajtur Fustat. Një zonë e madhe e kodrave Mokattam strehon rrethinat e pasura të Kajros. Zona e mbetur përmban rreshtin e rrëshqitjes. Ky vend i bukur dhe i shenjtë të jep një pamje të këndshme.

Pallati dhe Muzeu Manial ndodhet në zonën e lagjes El-Manial të Kajros jugore, Egjipt të quajtur Sharia Al-Saray. Ai shtrihet në ishullin Rhoda në Nil. Është ndërtuar gjatë viteve 1899-1929. Por më vonë në vitin 1955, pallati ishte mësuar me kombin egjiptian. Për të pasqyruar perspektivën dhe mënyrën e jetesës së princit dhe trashëgimtarit aristokratik dhe perandorak egjiptian të fundit të shekullit të 19-të dhe fillimit të shekullit të 20-të, pallati është mbështetur si një muze dhe pasuri e shtëpisë historike e asistuar nga Këshilli i Antikiteteve. Pallati ka pesë ndërtesa të izoluara dhe kopshtet Persiane i rrethojnë këto ndërtesa. Midis këtyre strukturave ndodhet edhe një muze. Artikujt që ia vlen të përmenden që mbahen në muze përfshijnë trofetë e gjuetisë së Faruqit, rezidencën e princit, aksesorët dhe pajisjet dhe reliket e familjes. Një kopsht magjepsës me lule dhe bimë tërheqëse dhe verbuese është gjithashtu një vend që ia vlen të shihet. Këtu gjendet gjithashtu një mobilizim i qilimave, tekstileve, palimpsesteve, teksteve, punimeve prej tunxhi dhe kristali. Që prej 10 viteve të fundit, pallati po rinovohej duke u rindërtuar në kuadër të projektit dhe tani pas kulmit të projektit është nën mbikëqyrjen e ministrisë së antikiteteve. Një hotel Meridian është ndërtuar mbi pjellën fillestare.

Kopshti Zoologjik i Gizës, një zonë me gjelbërim dhe një vend mahnitës është një nga vendet e gjelbra të vogla në Giza, Egjipt. Është një kopsht trupor në qytet. Ajo u hap në 1891 dhe mbulon një sipërfaqe të madhe prej 80 hektarësh. Për shkak të madhësisë së tij, ai renditet si parku më i madh i Gizës. Ai përmban variante specie të rrezikuara prej pothuajse 175 llojesh. Kur u përurua kopshti zoologjik, koleksioni i kafshëve vuri në pah speciet egjiptiane, por me kalimin e kohës, këtu përfaqësohen edhe kafshët dhe zogjtë shtegtarë, të cilët numërohen si 20,000 individë. Kopshti zoologjik konsiderohej si një nga kopshtet zoologjike më të mira në botë në mesin e shekullit të 20-të. Kopshtet e pranishme në kopshtin zoologjik kanë rrugë të pasura dhe të asfaltuara, shtigje këmbësh të pasura me zhavorr dhe një pellg që tani njihet si ishulli i çajit të kopshtit zoologjik. Për lehtësinë e vizitorëve për të parë kafshët nga lartësia, u ndërtua një urë ndalimi në kopshtin zoologjik dhe midis të gjitha urave të gjithë botës, kjo urë ndoshta ka qenë vendndodhja e parë etike e pamjes.

Souks (pazari) në mënyrë efektive rrëmbejnë tërheqjen e turistëve, si dhe vendasve. Khan el – Khalili, një kabinë e madhe ndodhet në rrethin islamik të Kajros. Bab al-Ghuri, i cili ishte sundimtari i shekullit të 15-të, e kishte rrënuar Khanin aktual dhe e kishte rindërtuar atë si një grup shitjesh me pakicë në vitin 1511 me porta të pavdekshme dhe rrugë plumbash. Rrethi ishte i lidhur me dërguesit turq në mbretërimin e Ghurit deri më tani. Megjithatë, sot ajo është e zhytur nga tregtarët egjiptianë. Në mënyrë tipike, dyqanet janë pika qendrore e bizhuterive, antikeve dhe dhuratave, por argjendaritë dhe dyqanet e tjera tradicionale që ofrojnë artikuj të ndryshëm janë gjithashtu të vendosur këtu, sepse ato janë ende të dukshme për vendasit. Pas blerjes, duhet ta freskoni dhe relaksoni dhe mënyra më e mirë e freskimit është të hani pak ushqim në një vend të qetë. Kaq shumë restorante dhe kafene janë gjithashtu të stacionuara. Kafenetë në mënyrë konvencionale ofrojnë dhe shërbejnë kafe tradicionale arabe dhe shpesh ofrojnë shisha. Një nga kafenetë më të vjetra dhe më të lavdishme njihet si Fishawi’s. Përveç kësaj, në rrugët e pazarit enden shitës të ushqimeve ambulante.

Duke folur për varret fillimisht klikon Piramidën e Djoserit në mendjet tona. Është një pozitë arkeologjike në nekropolin Saqqara, Egjipt. Është ndërtuar gjatë shekullit të 27-të (2667-2648 p.e.s.). Piramida është tipari kryesor dhe aksial i një morti të madh të ndërthurur në një oborr të jashtëzakonshëm. Piramida është 62 metra e lartë. Është piramida e parë egjiptiane që ka 6 përmendore dhe këto gjashtë përmendore janë mbledhur njëra mbi tjetrën duke bërë një grumbull. Nën piramidë, një mur guri gëlqeror i zhytur i “fasadës së pallatit” është dekoruar bukur dhe përmban 13 porta të sajuara. Piramida ndodhet në qendër të një zone komplekse që shtrihet në 37 hektarë. Nën piramidë është një sërë dhomash dhe tunelesh. Studimet e fundit kanë zbuluar se ajo ishte dhoma e varrimit të një mbreti. Imhotep ishte një njeri që konsiderohej si një lloj perëndie dhe ishte ai që projektoi këtë piramidë me shkallë.

Bab Zuweila i njohur gjithashtu si Bawabbat al-Mitwali renditet si një nga monumentet e rëndësishme të qytetit. Qyteti i vjetër i Kajros Egjipti përmban 3 porta kryesore dhe është një nga këto porta. Këto porta përfshijnë Bab al-Futuh, e cila është porta veriore që korrespondon me Bab Zuweila, Bab an-Nasr dhe Bab Zuweila. Është porta jugore e vendosur në shekullin e 11-të dhe të 12-të. Ndërtesa ka një podium të shquar. Emri i saj bazohet gjithashtu në një pamje historike. Fjala Bab do të thotë “derë” dhe Zuweila ishte emri i fisit të ushtarëve të Berberëve. Kajro u zbulua në vitin 969 dhe në vitin 1092, një mur i dytë u ndërtua rreth Kajros për të strehuar qytetin dhe porta jugore e këtij muri do të quhej Bab Zuweila. Kjo faqe është një rrugë mbretërore drejt njohjes së historisë dhe adhuruesit e historisë do të duan të jenë atje. kështu që, sa herë që keni një shans për të qenë në Kajro, sigurohuni që udhëtimi juaj në Bab Zuweila pasi vendi nuk është vetëm i këndshëm, por edhe shumë informues.

Video about 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos

You can see more content about 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos on our youtube channel: Click Here

Question about 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos

If you have any questions about 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos

Rate: 4-5 stars
Ratings: 1982
Views: 49101217

Search keywords 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos

13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos
way 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos
tutorial 13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos
13 Reasons Why Animals Should Not Be Kept In Zoos free
#Cairo #EGYPT #Attraction

Source: https://ezinearticles.com/?Cairo,-EGYPT-Attraction&id=9566851