100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning KENAF – An Alternative Crop For Tropical and Temperate Agriculture

You are searching about 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning, today we will share with you article about 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning is useful to you.

KENAF – An Alternative Crop For Tropical and Temperate Agriculture

Hyrje në bimën që mund të ndalojë prerjen e pyjeve të vjetra të rritjes

Hibiscus cannabinus L., kenaf është një sezon i ngrohtë vjetor i lidhur ngushtë me pambukun (Gossypium hirsutum L.) dhe bamjet (Abelmoschus esculentus L.).

Kenaf mund të përdoret si një furnizim shtëpiak i fibrave të kordonit në prodhimin e litarit, spangove, mbështetëses së tapetit dhe cohës së shpinës. Kërkimet, në fillim të viteve 1940, u përqendruan në zhvillimin e varieteteve rezistente ndaj antraknozës me rendiment të lartë, praktikave kulturore dhe makinerive të korrjes.

Kenaf Fiber është një burim ideal me bazë bimore dhe i rinovueshëm i fibrave që ka shumë karakteristika të fibrave të drurit dhe fibrave bimore. Kenaf ka shumë përdorime duke përfshirë karakteristikat e fibrave tekstile dhe fibrave të drurit. Fijet që rezultojnë janë jashtëzakonisht të forta dhe shumë të qëndrueshme. Kenaf ka shumë përdorime duke përfshirë:.

Pulpa, letër dhe karton (nga procesi në mënyrë të lagësht).

Letër gazete standarde që përmban midis 90% dhe 100% tul kimik-termo-mekanik.

Letër gazete standarde nga përzierjet e pulpës KTMP dhe tulit të zhveshur nga letra e lyer.

Letër gazete nga përzierjet e pulpës termo-mekanike të kenafit (KTMP) dhe tulit të drurit nga Pisha Jugore.

Letër shkrimi dhe printimi me super kalender nga përzierjet që përmbajnë tul KTMP.

Lloje të ndryshme letre shkrimi dhe printimi që përmbajnë KTMP.

Letër e veshur mirë nga përzierjet që përmbajnë KTMP.

Lloje të ndryshme letre indi që përmbajnë tul KTMP.

Pulpa sulfate (Kraft) nga i gjithë kërcelli i kenafit dhe nga fibra të ndara.

Pulpë kimike nga i gjithë kërcelli i kenafit ose nga fibra të ndara të marra duke përdorur procese të ndryshme nga Kraft.

Linerboard, dërrasë e valëzuar e bërë nga tul kenaf (nga procese mekanike ose kimike duke përdorur të gjithë kërcellin e kenafit ose fibra të ndara).

Rreshtim për çati në letër ndjesi.

Panele prej kartoni të bëra nga kërcell të tërë ose fibra të ndara.

Celuloza për përdorime kimike.

Letër arti e punuar me dorë nga kërcell të tërë kenaf ose thjesht nga fibra të ndara.

Panele (procese të thata duke përdorur dyshekë me fibra të derdhur).

Dyshekë me fibër të derdhur për përdorime industriale nga fibra bast Kenaf.

Fibra natyrale të derdhura për panele të brendshme për makina dhe aeroplanë.

Produkte të ngurta të derdhura: kuti, tabaka, bateri, paleta etj. për paketimin, ruajtjen dhe dërgimin e produkteve industriale.

Pllakë e shtypur dhe materiale të tjera për përdorim në industrinë e mobiljeve dhe ndërtimit.

Panele izoluese të kompresuara.

Panele dekorative të murit.

Veshje me fibra të ngjeshur për dyer dhe aplikime të tjera dekorative (arkitektonike).

Përdorimet tradicionale të kordonit

Material për mbushje (për të zëvendësuar jute dhe kenaf të importuar nga Azia).

Kordoni, litari dhe kordoni për të zëvendësuar kordonin e importuar.

Material për dyshekë dhe mobilje.

Dyshekë me fibra bast të ngopura me fara bari dhe agjentë absorbues për “lëndinat e menjëhershme”.

Dyshekë me fibra bast të kombinuara me produkte mulching me spërkatje për të kontrolluar erozionin e terrenit.

Përdoret në masë si agjent absorbues.

Pjellë kafshësh.

Produkte të hortikulturës dhe rritjes së luleve.

Pastrimi i rrjedhjeve të lëngjeve nga impiantet në zonat industriale.

Pastrimi i dyshemeve industriale.

Aditiv për shpimin e baltës në puset e naftës.

Produktet e filtrimit.

Komposto

Materialet e paketimit.

Mbushës inert, natyral dhe i biodegradueshëm, i përdorur në vend të shkumës së polistirenit.

Ambalazhe për dhurata dhe produkte artizanale.

Lëndët djegëse natyrore.

Biomasa për djegie në forma të ndryshme (pluhur, fibër bërthamore dhe mbetje në përgjithësi).

Tani për tani në të gjithë botën rreth 1,700,000 hektarë kenaf janë duke u rritur. Që zakonisht rritet nga një mbajtës i vogël dhe nga kultivuesit e oborrit të shtëpisë. Kina ka mbi 250,000 hektarë, por po planifikon të rrisë miliona hektarë kenaf. Për mijëvjeçarë kenaf është përdorur për litar, ushqim, spango dhe thasë. Kenaf kombinon ambientalizmin me nevojën e madhe për komponentin më të rëndësishëm të shoqërisë së civilizuar, letrën. Në të njëjtën kohë mund të ndihmojë në zbutjen e ndryshimeve klimatike të shkaktuara nga shpyllëzimi. Është një fabrikë fitimprurëse.

Kenaf vazhdon të përdoret në Afrikë dhe Azi si një kulture kordon, e përpunuar në të njëjtën mënyrë për mbi 4000 vjet. Megjithatë, në vitin 2008, kenaf është rritur në botën e zhvilluar për shkak të një ballafaqimi të shumë faktorëve, duke përfshirë ngrohjen globale, shpyllëzimin e gjerë planetar, çmimet e larta të energjisë dhe motin ekstrem që po zhvillohet në të gjithë planetin tonë. Si rezultat i këtyre faktorëve, nevoja për një alternativë ekologjikisht të qëndrueshme ndaj përdorimit të fibrave me bazë druri është rritur dhe do të vazhdojë të përshpejtohet në të ardhmen e pacaktuar.

Për shumë vite, kenaf konsiderohej vetëm një risi mjedisore, e përdorur kryesisht nga të ashtuquajturit ekofanatikë. Ata blenë kenaf si ekoletër, sepse nuk donin të blinin letër të bërë nga patate të skuqura nga Old Growth Forest. Shumë njerëz nuk besonin vërtet në mundësinë e ngrohjes globale dhe në faktorët kontribuues të shpyllëzimit të tepërt për të nxitur ndryshimin e klimës globale. Por ndërsa akulli i Arktikut vazhdoi të shkrihej, dhe moti i egër vazhdon gjithnjë e më shumë, çmimet e naftës përshpejtohen dhe pylli global zvogëlohet, kenaf është në ballë të ndryshimit të detit të ardhshëm të biznesit mjedisor dhe zhvillimit të qëndrueshëm.

Kenaf është fibra që mund të ndryshojë botën! Bashkohuni me drejtuesit e korporatës që po lëvizin drejt qëndrueshmërisë

Gjatë viteve 1950, kenaf u identifikua si një burim premtues fibër për tul letre. Fijet Kenaf janë përpunuar në letër gazete me cilësi të lartë dhe letër bond.

Megjithëse kenaf zakonisht konsiderohet një kulturë fibrash, hulumtimet tregojnë se ai ka përmbajtje të lartë proteinash dhe, për rrjedhojë, është një ushqim i mundshëm për bagëtinë. Proteina e papërpunuar në gjethet e kenaf varionte nga 21 në 34 për qind, proteina e papërpunuar e kërcellit varionte nga 10 në 12 për qind dhe proteina e papërpunuar e tërë bimore varionte nga 16 në 23 për qind.

Kenaf mund të ensilazhohet në mënyrë efektive dhe ka tretshmëri të kënaqshme me një përqindje të lartë të proteinave të tretshme. Tretshmëria e lëndës së thatë dhe proteinave të papërpunuara në ushqimet e kenafit varionte nga 53 në 58 për qind, dhe 59 në 71 për qind, respektivisht miell Kenaf, i përdorur si një shtesë në një racion orizi për delet, krahasuar në mënyrë të favorshme me një racion që përmban miell jonxhe.

Përveç përdorimit të kenafit për kordon, studiuesit e pulpës së letrës dhe ushqimit të bagëtive kanë hetuar përdorimin e tij si mbeturina shpendësh dhe shtroje kafshësh, agjent akumulues për kompostimin e llumit të ujërave të zeza dhe si një modifikim i tokës në vazo. Produktet shtesë përfshijnë tabelat e automobilave, mbushjen e qilimave, medium të valëzuar, si “zëvendësues për tekstil me fije qelqi dhe fibra të tjera sintetike”, materiale ndërtimi (dërrasa grimcash me densitet, trashësi dhe rezistencë ndaj zjarrit dhe insekteve të ndryshme), absorbues, tekstile dhe si fibra në nxjerrje plastika e derdhur.

Fotosensitiviteti dhe prodhimi i farës

Varietetet e Kenaf mund të ndahen në dy grupe të mëdha në bazë të ndjeshmërisë ndaj fotos – fotosensitive dhe fotoinsensitive. Në mënyrë tipike, varietetet fotosensitive preferohen për prodhimin e fibrave në Shtetet e Bashkuara. Dy nga këto varietete, Everglades 41 dhe Everglades 71, u zhvilluan nga studiuesit e USDA për të zgjatur sezonin e rritjes vegjetative përpara se bimët të fillojnë lulëzimin. Kultivarët fotosensibilë fillojnë lulëzimin kur gjatësia e ditës zvogëlohet në afërsisht 12,5 orë; mesi i shtatorit në shtetet jugore. Në varietetet fotosensitive, fillimi i lulëzimit shkakton një reduktim të rritjes vegjetative. Për shkak të fillimit të vonë të lules dhe pamundësisë për të prodhuar farë të pjekur përpara një ngricë vrasëse, prodhimi i farës në Shtetet e Bashkuara për këto varietete është i kufizuar në Florida jugore, Lugina e Poshtme Rio Grande e Teksasit dhe Arizona dhe Kalifornia më jugore.

Varietetet fotoinsensitive (shpesh të referuara si neutrale ditore) mund të fillojnë lulëzimin dhe të prodhojnë farë të pjekur përpara një ngricë vrasëse në veri të gjerësisë gjeografike 300. Varietetet fotoinsensibile, si Guatemala 4, Guatemala 45, Guatemala 48, Guatemala 51 dhe Kuba 2032, mund të fillojnë lulëzimin 100 ditë pas mbjelljes (DAP), dhe para se gjatësia e ditës zvogëlohet në 12,5 orë. Prandaj, varietetet fotosensitive mund të mbillen gjatë majit ose fillimit të qershorit në Shtetet e Bashkuara qendrore dhe kanë ende kohë të mjaftueshme për të prodhuar farë të pjekur. Prodhimi i hershëm i farës së pjekur për varietetet fotoinsensibile zgjeron në masë të madhe zonat e mundshme të prodhimit të farës.

Si ushqim për bagëtinë, kenaf zakonisht korrret në një fazë më të hershme të rritjes sesa si një kulture fibrash; 60 deri në 90 DAP krahasuar me 120 deri në 150 DAP. Gjatë një sezoni më të shkurtër rritjeje, varietetet fotoinsensibile mund të prodhojnë rendimente të lëndës së thatë ekuivalente me varietetet fotosensitive, ndërsa përdorin farat që mund të prodhohen më në veri dhe në një zonë më të madhe gjeografike.

Vjelja dhe peletizimi

Vlerësimi i pajisjeve fushore për vjeljen e kenafit vazhdon të jetë një aspekt i rëndësishëm i komercializimit. Është demonstruar se pajisjet standarde të prerjes, prerjes dhe balsimit të foragjereve mund të përdoren për vjeljen e kenafit si bimë foragjere ose si fibër. Kenafi mund të baltohet në baleta të vogla katrore ose të rrumbullakëta të mëdha. Vjelësit e kallamsheqerit, me dhe pa modifikim, janë përdorur me sukses edhe për vjeljen e kenafit. Në rajonet e rritjes së pambukut, modulet e pambukut janë përdorur për ruajtjen në fushë të kenafit të copëtuar. Kenaf gjithashtu mund të pelletohet për t’u përdorur si fibra ose foragjere.

Peletizimi i kenafit rriti densitetin e tij me të paktën 390 për qind, duke ulur kështu kostot e transportit dhe të ruajtjes. Mund të jetë ekonomikisht e dobishme përdorimi i pajisjeve komerciale të disponueshme për korrje dhe përpunim në vend të investimit në zhvillimin dhe prodhimin e pajisjeve specifike të kenafit. Pajisjet e duhura të korrjes dhe peletizimit janë lehtësisht të disponueshme në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Po zhvillohen vjelëse/ndarëse të lëvizshme në terren, të cilët do të presin dhe më pas do të ndajnë fijet e bastit dhe bërthamës në fushë.

Kur korrni kenaf për përdorim të fibrave, përmbajtja e lagështisë dhe disponueshmëria e pajisjeve janë konsiderata të rëndësishme. Kenaf mund të korret për fibra kur është i ngordhur, për shkak të ngricave vdekjeprurëse ose herbicideve, ose kur është ende në rritje. Kenafi i thatë në këmbë mund të pritet dhe më pas të pritet, balet ose transportohet si kërcell të plotë. Nëse procesi i tharjes dhe zhveshjes së kenafit varet nga një ngricë vrasëse, data e vjeljes do të ndryshojë në varësi të zonës së shtetit ku rritet kultura dhe kohës që kërkohet për tharjen e kenafit, përveç nëse përdoret tharje artificiale. Pjesa më e madhe e tokës që mund të mbillet në kenaf nuk është e përshtatshme për korrje të vonshme për shkak të kushteve të motit dhe llojit të tokës.

Kenafi në rritje aktive mund të pritet dhe më pas të lihet të thahet në fushë. Pasi të jetë tharë, kenaf mund të copëtohet, balet ose transportohet si kërcell të plotë. Disponueshmëria e vjelësit/ndarësit në terren do t’i shtojë opsionet e vjeljes.

Kenafi është një kulturë e cila zakonisht korret në fund të vjeshtës ose dimrit, dhe vetëm një herë gjatë vitit. Kjo paraqet disa situata unike për sa i përket furnizimit dhe ruajtjes.

Marketingu

Duhet të zhvillohen tregje shtesë për kenaf si një kulturë fibrash dhe si produkt i përfunduar. Zhvillimi i kenafit si kulture fibrash varet nga disa kushte. Ajo që ndodh në industrinë pyjore në zonat e produkteve të drurit dhe pulpës do të jetë një faktor kryesor në zhvillimin e kenafit në një industri të madhe. Zhvillimi i tregjeve të mëdha të qëndrueshme për produktet e papërpunuara dhe të gatshme duhet të ndodhë përpara se fermerët dhe industria të jenë të gatshëm të investojnë kohë dhe kapital në një shkallë të madhe.

Zhvillimi i çdo industrie të re kërkon kohë, kapital, kërkim shkencor, kërkim dhe zhvillim të produktit dhe përfundimisht tregje të qëndrueshme. Në industrinë e kenafit, një pjesë e këtij zhvillimi tashmë ka ndodhur, por ende ka shumë për të bërë.

Përmbledhje

Pranimi i kenafit nga Shtetet e Bashkuara si një kulturë kryesore tregtare do të forcohet pasi të vendosen përdorime shtesë për kenaf. Puna e shtuar e prodhimit, përpunimit dhe zhvillimit të produktit që po kryhet brenda universiteteve shtetërore të industrisë private dhe laboratorëve të USDA është inkurajuese dhe sugjeron një të ardhme të ndritur për vendosjen e kenafit si një kulturë tregtare. Megjithatë, që kenaf të bëhet një kulturë alternative bujqësore e zbatueshme, duhet të krijohen tregje të qëndrueshme të cilat do t’u ofrojnë fermerëve një kthim ekonomik të barabartë ose që tejkalon atë që marrin tani për një kulture të caktuar.

Që kenaf të zëvendësojë në mënyrë efektive produktet tani në treg, ai do të duhet të jetë i një cilësie të barabartë ose më të mirë se ato që do të zëvendësohen, të jetë lehtësisht i disponueshëm për industrinë dhe përdoruesit përfundimtarë, të korret lehtësisht dhe të ketë potencial për t’u prodhuar ekonomikisht.

Kërkimet shtesë bujqësore për vendet tropikale duhet të përfshijnë kontrollin e sëmundjeve dhe përshtatjen e varietetit, së bashku me vlerësimin e sistemeve të vjeljes dhe ekonomisë së përshtatshme për zonat dhe produktet e prodhimit të vendit të tyre.

Kenaf tani po përdoret në ambientet e brendshme të automobilave dhe produkteve të tjera të ngjashme.

Video about 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning

You can see more content about 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning on our youtube channel: Click Here

Question about 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning

If you have any questions about 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning

Rate: 4-5 stars
Ratings: 3775
Views: 6523199 0

Search keywords 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning

100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning
way 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning
tutorial 100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning
100 Cotton Contains Non Textile Parts Of Animal Origin Meaning free
#KENAF #Alternative #Crop #Tropical #Temperate #Agriculture

Source: https://ezinearticles.com/?KENAF—An-Alternative-Crop-For–Tropical-and-Temperate-Agriculture&id=1511777