10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life Coronavirus and Getting to Know God – Psalm 46-10

You are searching about 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life, today we will share with you article about 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life is useful to you.

Coronavirus and Getting to Know God – Psalm 46-10

Ne do ta përkthejmë psalmin 46-10 “Rri i qetë dhe dije se unë jam Perëndia” në mënyrë më gjithëpërfshirëse në fund të këtij artikulli. Ai do të shpjegojë se sa i rëndësishëm është ky psalm i veçantë për njerëzit në këtë kohë të paprecedentë. Por, tani për tani, duke shtuar kontekstin, le të dallojmë se si kafshët e egra kryejnë detyrat e tyre përkatëse për mbijetesën e tyre dhe se si njerëzit, si qenie superiore, krahasohen.

Zogjtë, bletët dhe peshqit

A keni parë ndonjëherë një tufë zogjsh që fluturojnë me shpejtësi lart në qiell dhe papritmas spiralizohen poshtë në një çast? Në mënyrë të ngjashme, me tufat e peshqve, si shigjetojnë në një drejtim dhe më pas kalojnë në një drejtim tjetër menjëherë dhe njëkohësisht. E mrekullueshme, jam i sigurt që do të pajtoheni. Nga këndvështrimi njerëzor, sjellja e grumbullimit të shpendëve ia vlen vërtet të reflektohet në situatën aktuale të koronavirusit.

Pyetja është: për çfarë qëllimi po performojnë në një mënyrë kaq të sinkronizuar?

Përgjigja është se ata po luten

Formimi simetrik i fluturimit — dhe lëvizja e shpejtë e peshqve — i lejon ata të komunikojnë ose të lidhen me burimin e tyre, “zotin” e tyre, i cili — për të gjitha speciet jo-njerëzore në tokë — është Natyra. Me fjalë të tjera, Natyra u siguron zogjve dhe të gjitha kafshëve tokësore, përfshirë jetën detare, gjithçka që duhet të “dinë” për mbijetesën në mjedisin e tyre aktual.

Formimi simetrik i veeve që fluturon nga zogjtë e tjerë është gjithashtu për të njëjtën arsye: ata janë në kontakt me burimin e tyre udhëzues për rikthimin e karburantit të energjisë për udhëtimin e tyre migrues. Kështu ata marrin udhëzim intuitiv jetësor për të ushqyer vendet gjatë rrugës.

“Tundja” i vendos zogjtë në modalitetin parashikues, ata “parashikojnë” – le ta quajmë këtë pritje besim apo lutje të shpendëve – dhe më pas, sapo të fillojë ky ndryshim intuitiv, kapet brenda vetëdijes së tufës – të krijuar nga Natyra – pastaj ndryshimi i drejtimit. përhapet menjëherë në të gjithë tufën në një valë inteligjence dinamike. Fluturimi i tufës përfaqëson ndërgjegjësimin e grupit, ku asnjë zog individual nuk është përgjegjës. Është mënyra se si ata vazhdojnë të përditësohen, për njëri-tjetrin dhe informacionet më të fundit të mbijetesës.

Pastaj kemi bletët e mrekullueshme.

Të konsideruara si një insekt social, bletët janë punëtorë, që fluturojnë vetëm për një arsye grupore që është për të ushqyer dhe ushqyer kosheren. Ata nuk fluturojnë për dashurinë e fluturimit, por thjesht për të gjetur nektarin dhe pastaj për ta kthyer atë në mënyrë që kosherja të përfitojë.

Për shkak se ne të gjithë jemi të lidhur me të njëjtën forcë jetësore universale, kur mendojmë për këtë, koncepti i zogjve, peshqve dhe insekteve që luten ka kaq shumë kuptim evolucioni shpirtëror. Ka kaq shumë ekzistenca ‘të lutjes’ që ndodhin në të njëjtën kohë brenda këtij Ekosistemi të bukur të shtrigave, shumëçka injorohet ose merret si e mirëqenë. Dhe a e keni vënë re, në mesin e të gjitha diversiteteve të banorëve të natyrës – të mëdhenj e të vegjël – ata kurrë nuk synuan të dëmtojnë ose prishin mjedisin natyror. Nëse vetëm lloji njerëzor mund të ishte i tillë, mund të pyesim fare mirë.

Materializmi

Pra, çfarë ka të bëjë edukata e natyrës me pandeminë aktuale botërore: Coronavirus.

Epo, siç do ta shohim, ka shumë të bëjë me të, veçanërisht në lidhje me atë se si njerëzit mund të përfitojnë nga qasja e përshtatur nga bashkëbanorët tanë këtu në tokë.

Siç u përmend më herët, zogjtë që grumbullohen, bletët dhe peshqit e bregut, dhe shumë lloje të tjera, nuk veprojnë individualisht gjatë lutjes, përkundrazi çdo gjë synon mbijetesën e tufës natyrore ose të specieve në grup.

Tani ky artikull nuk ka të bëjë me përplasjen e kombit, larg kësaj. Por konsumizmi globalisht do të duket se është jashtë kontrollit dhe nuk ndihet mirë

Ky trajtim për koronavirusin po na shkollon në një mësim mbijetese: Natyra po përpiqet të na tregojë diçka thellësisht delikate me detaje shumë të ashpra dhe të papërpunuara..Në një nivel, mes gjithë vuajtjeve, lind mundësia për ndryshim. Dhe ndërsa koronavirusi do të kalojë po, mesazhi i ndryshimit do të mbetet derisa secili të kemi marrë mesazhin e natyrës në bord mendërisht.

Ngjashëm me ngrohjen globale, ne do të duhet të pajtohemi me një fillim të ri, një grup të ri të vërtetash bazë ose shtëpiake, një rend të ri prioritetesh materiale, me pak fjalë, një rend të ri të ndërgjegjes.

Merrni për shembull objektet materiale dhe shpërthimin aktual të konsumizmit. Në përmbushjen e kësaj kërkese të pajustifikuar të produktit material, teknologjia duhet të zgjerohet përtej asaj që shumë konsumatorë mund të trajtojnë shëndetshëm si mendërisht ashtu edhe emocionalisht. Për të mos përmendur efektet afatgjata të plastikës në mjedis.

Theksi duket të jetë tek kombet e fuqishme që interesohen vetëm për të ruajtur dominimin e tyre ‘patriotik’, sikur pjesa tjetër e tufës së botës të mos ekzistonte ose të mos ketë rëndësi në ekuacionin global. Që, gjeografikisht, disa njerëz ushqehen me ushqim, ndërsa të tjerët më pak me fat mund të injorohen.

Duke e ngushtuar atë

Le të themi, për shpjegim, ekziston kjo mendësi e dominimit makro kombëtar, dhe brenda saj ekziston vetëm mendësia e interesit mikro vetjak. Njëra po ushqehet nga tjetra dhe cikli i dominimit kombëtar krahas interesave vetjake individuale vetëm vazhdon i pandërprerë. Tani, sigurisht, nuk ka asgjë të keqe me avancimin e krijimtarisë individuale dhe kombëtare, në fakt, është krejtësisht e natyrshme që njerëzit të jenë krijues — kështu jemi të lidhur. Por ky theksim i tepruar i ‘unë’ timin ‘i yni’ ka arritur pikën e ngopjes.

Inteligjenca e lindur e natyrës e ka kuptuar këtë: se diçka është jashtë ekuilibrit në këtë planet.

Arriti kufirin tonë të ciklit

Materializmi, iluzioni dhe niveli i ndërgjegjes së lidhur me të, e kanë çuar njerëzimin në pikën e tij më të largët të këtij cikli të veçantë lakmi-pushtimi-iluzion. Dhe ndërsa njerëzimi përparon përmes cikleve të evolucionit, në nivelin kuantik, në aspektin e evolucionit njerëzor, në të vërtetë nuk ka të bëjë me mbijetesën e më të fortit, ose, kush mund të bëhet kombi, korporata ose individi më i fortë dhe më i fuqishëm, ose kush prej nesh mund të valojë flamurin më të lartë të besimit.

Koronavirusi po kujton atë që ne e kemi parë në mënyrë të pahijshme, që është: Natyra nuk harron – ai reflekton tek ne pikërisht atë që dërgojmë. Kështu, mesazhi i Natyrës, për të mirën tonë më të madhe, është të riorganizojmë dhe zhvillojmë një vetëdije shpirtërore-kozmike.

Në këtë zonë, Rishis-të e shkolluar të Indisë së lashtë besoj se e dinin sekretin e vërtetë të realitetit. Por diku përgjatë korridorit të gjatë të kohës kjo urtësi e pastër është gërryer dhe holluar në kuptimin e diçkaje krejtësisht të ndryshme. I humbur në përkthim, mund të themi.

Kjo pandemi po kujton se prioritetet tona janë të gjitha të përziera dhe jashtë sinkronizimit me ligjet natyrore të Natyrës. Këto ligje janë reale dhe të përcaktuara dhe kërkojnë respektim të rreptë të tyre. Në varësi të mentalitetit, ato do të na shërbejnë ose pozitivisht ose negativisht. Prandaj, kini kujdes se si po formohet dhe kushtëzohet mendja jonë..

Ne jemi bërë artificializuar

Njerëzimi është mbingarkuar mendërisht dhe emocionalisht duke krijuar kështu shumë lloje të tendosjeve dhe stresorëve të rinj dhe të panatyrshëm brenda fiziologjisë njerëzore.

Shfaqet mendësia e kushtëzuar, se, thjesht duke marrë medikamente të caktuara, gjithçka do të jetë në rregull. Një mentalitet i programuar, që pasi këto probleme të maskohen artificialisht, në kuptimin farmakologjik, atëherë kjo është mirë. Por nuk është mirë. Për shkak se këto grupe mendore jo vetëm që largohen, ato janë bërë modele nënndërgjegjeshëm ose grupe mendore varësie. Kështu, përhapja e kushtëzimit simptomë-injorancë vazhdon në përjetësi.

Ne jemi bërë pothuajse të vdekur nga ndjenjat — artificialiteti është mbreti i ri. Kjo mpirje njerëzore ndaj realitetit dhe mjedisit natyror ka çuar në akumulime kronike të zemërimit dhe pakënaqësisë brenda psikikës njerëzore. Ka arritur deri aty sa mjetet tona dikur të lumturisë natyrore janë bllokuar nga komercializmi dhe shfrytëzimi. Në vend që lumturia të jetë një zgjedhje e thjeshtë e natyrshme e vullnetit, pjesa më e madhe e kësaj prize është shndërruar në industri të cilat për shumë mund të çojnë në modele sjelljeje të varura dhe kompulsive.

Edhe shumica e përparimit ‘të zgjuar’ fatkeqësisht, për shumë njerëz, është në shtrirjen e zhvillimit natyror të shpirtit dhe aktivitetit ndërpersonal. Njerëzit tani po ecin dhe po shikojnë si hipnotik në një botë fantazi për thashethemet më të fundit iluzore botërore.

Çfarë standardi evolucioni përfaqëson kjo?

Vetëdija e Ngjitjes

Secili nga ne jemi krijuar për t’u ngjitur në ndërgjegjen e Zotit. Ky proces zhvillohet brenda. Injoranca shpirtërore është ajo që bllokon përparimin në këtë fushë. Ne nuk jemi krijuar për të qëndruar në nivelin e injorancës në kampin bazë për një kohë të pacaktuar. Për të nisur Ngjitjen nga injoranca shpirtërore, kërkohet një kalibrim i mendjes. Duke qenë se ky është një udhëtim i heshtur integrues, gjithçka fillon me qetësinë mendore.

Në aspektin material, gjithçka ndryshon. Por, anasjelltas, në nivelin tonë thelbësor të shpirtit, ne jemi secili të Pandryshueshëm, të pavdekshëm dhe të përjetshëm. Secili nga ne jemi Shpirti i përjetshëm. Prandaj, ky proces i Ngjitjes çon në shpirtërimin e trupit dhe ndërgjegjësimin për të njohur Standardin e Pandryshueshëm të Krishtit brenda ndërgjegjes. Kështu, lidhja me botën materiale dhe vetëm interesi vetjak është në kundërshtim me natyrën tonë të vërtetë. Kjo sjellje ‘e kundërta’ ngjitet dhe errëson natyrën tonë të Krishtit të Pavdekshëm.

Në kulturën lindore, e cila besoj se është më e avancuar në fushën e zhvillimit të shpirtit shpirtëror, kjo injorancë ose lidhje me materializmin, njihet si Maya – identifikim i rremë.

Kur marrim parasysh jetën e shenjtorëve dhe të urtëve të mëdhenj historikë të të gjitha kulturave, dhe mënyrën se si ata i qaseshin jetës, sigurisht që kthimi në bazat do të përfaqësonte evolucionin madhor shpirtëror edhe për këtë brez dhe më gjerë.

Në evolucionin progresiv të shpirtit, heshtja është me të vërtetë forma më e zhurmshme e lutjes, ajo mishëron ‘kthimin në bazat mendore.

Në trajtimin e situatës së koronavirusit, çdo person i vetëm bën një ndryshim në të vërtetë – duke përfshirë adoleshentët dhe më të rinjtë. Secili luan rolin e vet në arritjen e koherencës globale në këtë kohë të nevojës së madhe. Fakti është se çdo shpirt meditues ndikon në mijëra të komunitetit që nuk mediton. Dhe nëse këto meditime do të sinkronizoheshin në nivel lokal, përfitimet në mbarë botën do të ishin të mëdha.

Tani kjo është një lutje që ia vlen të përfshihesh.

Heshtja është rruga

Detyra e parë e secilës pikë shiu – kur bie nga reja – është të kërkojë ribashkimin me oqeanin. Për këtë qëllim, praktikisht, pika e shiut i përgjigjet vetëm gravitetit – graviteti është mjeti përmes të cilit pika e shiut ribashkohet me burimin e saj, oqeanin.

Për njerëzit, qetësia është rruga.

Psalmi 46-10 është këtu duke zbuluar mjetin nëpërmjet secilës prej nesh mund të ribashkohemi me vetëdije me Burimin. Dhe si mund të fitojmë bashkim të drejtpërdrejtë në natyrën e Perëndisë duke qenë të qetë të brendshëm.

Qëndro i qetë dhe dije se unë jam Perëndia – Psalmi 46-10 — Në përkthim:

“Të jesh i qetë” do të thotë të jesh i qetë mendërisht, të dorëzosh të gjithë luftën e brendshme, “dhe di”, që do të thotë të fitosh përvojë të drejtpërdrejtë të heshtjes transcendentale, “që jam”, ekzistencës ose vetëdijes së tanishme, “Zotit”, që vibron përjetësisht veten më të lartë. ndërgjegje.

Është kjo dinamikë e heshtjes vibruese eksperimentale — si me Aum, Om. ose Zoti — i cili, kur këndohet, ose recitohet në heshtje, aktivizon inteligjencën delikate për kontaktin eksperimental me Qenien Supreme Transcendente.

Pika e rëndësishme është se Zoti është një folje (dridhëse) dhe jo një emër (jo titull statik). Prandaj, fjala Zot ka një rezonancë ose cilësi vibruese specifike, dhe është kjo rezonancë vibruese që psalmisti po na informon ta njohim drejtpërdrejt brenda vetëdijes. Kjo rezonancë vibruese në thelb është dashuri e gjallë e përjetshme e pakushtëzuar, gjendje e cila pasqyron ndërgjegjen e Krishtit

Nga balta e injorancës shpirtërore, ‘Unë’ vibruese bëhet shpirti i Ngjallur që di — përjeton — në mënyrë transcendentale, hyjnore, të pavdekshme.

E shtrirë përtej botës relative të ekzistencës fenomenale, heshtja transcendentale sjell unison të shpirtit me Zotin Transcendent të përjetshëm.

E vetmja gjë që mbetet tani është që kjo qetësi medituese të shprehet përmes fiziologjisë së trupit, veçanërisht përmes çakrës së zemrës. Kjo është e nevojshme për të rrënjosur shprehjen tonë si sjellje automatike në sistemin nervor.

Së fundi, në përmbushjen e këtij shkrimi brenda ndërgjegjes — dhe në lidhje me udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë — jo vetëm që po e ngremë standardin e jetës sonë shpirtërore në mënyrë dramatike, por, nëpërmjet shtimit të antitrupave ose qelizave të bardha të gjakut në sistemin tonë imunitar, ne ‘Po luftojmë gjithashtu përhapjen-trajtimin e koronavirusit jashtëzakonisht në nivel personal dhe global. Bekimet.

https://www.amazon.com/s?k=the+absolute+secret+by+raymond+phelan&crid=3S2TUCTPG96JY&sprefix=the+absolute+secret+b+yra%2Caps%2C-1&ref=nb_sb_ss_i_1_18

Video about 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life

You can see more content about 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life on our youtube channel: Click Here

Question about 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life

If you have any questions about 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life was compiled by me and my team from many sources. If you find the article 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life

Rate: 4-5 stars
Ratings: 6657
Views: 43978111

Search keywords 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life

10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life
way 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life
tutorial 10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life
10 Animals That Should Not Be Brought Back To Life free
#Coronavirus #God #Psalm

Source: https://ezinearticles.com/?Coronavirus-and-Getting-to-Know-God—Psalm-46-10&id=10277383